Vertrekluchthavens

Nederland

Nederland telt vijf vliegvelden voor internationale passagiersvluchten. Schiphol is de bekendste en voor intercontinentale vluchten ben je op deze luchthaven aangewezen. Voor vluchten in en om Europa zijn de kleinere vliegvelden prima alternatieven. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alle luchthavens met informatie over openbaar vervoer, parkeren en overnachtingsmogelijkheden.

België

Verdeeld over België vind je verschillende vliegvelden met commerciële vluchten. Vanaf Brussel-Zaventem bieden onder andere Brussels Airlines en TUI Fly volop intercontinentale verbindingen. Op de andere luchthavens vind je vooral budget- en chartermaatschappijen met vluchten naar bestemmingen in en om Europa. 

Duitsland

Over de grens, in Duitsland vind je meerdere vliegvelden die prima bereikbaar zijn. Frankfurt, Düsseldorf en Keulen-Bonn bieden vluchten naar bestemmingen over de hele wereld. Vanaf de andere luchthavens vlieg je alleen naar bestemmingen in en om Europa: soms voor heel weinig geld.

Frankrijk

Dankzij de Thalys en TGV zijn de vliegvelden van Parijs betrekkelijk snel bereikbaar. Vaak is Parijs een voordelige vertrekplaats als je naar een (voormalige) Franse kolonie wilt reizen. Vanaf Charles de Gaulle en Orly kun je sowieso naar bijna alle uithoeken van de wereld vliegen.

Londen

Londen heeft maar liefst zes luchthavens. Vanaf Heathrow en Gatwick vlieg je naar allerlei verre bestemmingen, soms voor verrassend weinig geld. Stansted, Luton, Southend en Londen City Airport bieden vooral vluchten binnen Europa. Klik hieronder voor meer info over het vliegveld, openbaar vervoer naar Londen-centrum, transfers tussen luchthavens en overnachtingstips.