Goedkoop of gratis parkeren Charleroi Airport

Op Charleroi Airport vind je verschillende officiële parkings waar je de auto voor langere tijd neer kunt zetten. Meestal is het goedkoper om te parkeren op een parkeerterrein in de buurt van het vliegveld. Gratis parkeren in de omgeving van de luchthaven is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en gedoe met zich mee.

Je kunt ook een Park, Sleep & Fly-arrangement boeken bij een hotel nabij Charleroi Airport. Soms is een dergelijk parkeerarrangement – met overnachting –  ongeveer even duur als een plek op het officiële parkeerterrein van de luchthaven!

Parkeren op Charleroi Airport

Parkeerterrein P4 is de goedkoopste officiële parking van de luchthaven. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 48/74/102 als je van tevoren een reservering maakt. Let op: de parking ligt op 15 à 20 minuten lopen van de terminal! Er rijdt geen bus!

Op Parking P3 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 61/91/119. Een gratis shuttlebus rijdt tussen de parkeerplaats en de terminal. De rit duurt 5 à 10 minuten.

Andere parkeerterreinen op Charleroi Airport rekenen hogere tarieven, maar bevinden zich op een korte loopafstand (1-5 minuten) van de terminal:

  • P2 Comfort, onoverdekt parkeren, 5 minuten lopen: € 74/109/144.
  • P1 Premium in de parkeergarage, 2 minuten lopen: € 102/158/214.
  • Lock Premium+, overdekt, beveiligd, 1 minuut lopen: € 124/229/334.

Iemand wegbrengen?

Wil je iemand wegbrengen of ophalen? Volg dan de borden naar de Express Parking. Hier parkeer je direct tegenover de terminal en betaal je € 2 voor het eerste half uur. Bij parkeergarage P1 (ook direct naast de terminal) betaal je € 4 voor het eerste uur.

Parkings in de buurt

Je kunt geld besparen door je auto bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld te parkeren. Je wordt met een shuttlebus van de parking naar de vertrekhal gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. In verband met regelgeving van de luchthaven wordt voor alle transfers een toeslag van € 2 per boeking berekend, dit bedrag kun je bij de parking betalen.

Je autosleutels mag je bij alle parkings gewoon meenemen. Onderstaande aanbieders hebben goede reviews. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

  • A1 Parking Charleroi, 9 minuten rijden van de luchthaven: € 23/32/46.
  • ACE Parking, 6 minuten met de auto van het vliegveld: € 25/32/39.
  • Servi-Parking, 7 minuten rijden van Charleroi Airport: € 25/50/87.
  • Eco Park, 3 minuten rijden van de terminal. € 35/65/100.
  • Parkwall op 5 minuten rijden van de vertrekhal: € 37/60/88.

Andere parkeerbedrijven in de buurt van Charleroi Airport vergelijk je met Parkos. Bij lang niet alle bedrijven wordt Nederlands of Engels gesproken, maar met wat handen, voeten en een paar woorden Frans moet je er wel uit komen.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
P4 Low CostLopen 15-20 min€ 48€ 74€ 102
P3 Low CostShuttle 5-10 min€ 61€ 91€ 119
P2 ComfortLopen 5 min€ 74€ 109€ 144
P1 PremiumLopen 2 min€ 102€ 158€ 214
Lock Premium+Lopen 1 min€ 124€ 229€ 334
A1 Parking CharleroiShuttle 9 min€ 23€ 32€ 46
ACE ParkingShuttle 6 min€ 25€ 32€ 39
Servi-ParkingShuttle 7 min€ 25€ 50€ 87
Eco parkShuttle 3 min€ 35€ 65€ 100
ParkwallShuttle 5 min€ 37€ 60€ 88

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van Charleroi Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. De parkeerarrangementen zijn inclusief een overnachting en een parkeerplek voor een maximum aantal dagen. Bij de meeste hotels is de prijs inclusief de transfer van en naar de luchthaven (zo niet, dan geven wij dat aan). 

Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande hotels. De genoemde prijzen zijn op basis van een tweepersoonskamer. Bij het inchecken moet je een ticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien. De Park, Sleep & Fly-arrangementen zijn niet altijd op elke gewenste datum beschikbaar.

Andere hotels met Parkeer, Slaap en Vlieg-arrangementen vind je via Booking.com. Kijk onder “kamertypes” of een hotel parkeerarrangementen aanbiedt.

Gratis parkeren Charleroi Airport

In de omgeving van Charleroi Airport kun je onder meer gratis parkeren in nabijgelegen dorpen als Ransart, Jumet, Gosselies of in Fleurus. Let op: op sommige plekken geldt beurtelings parkeren. Vanuit Ransart ben je te voet ongeveer een half uur onderweg om bij de terminal te komen. Met de bus bij het vliegveld komen is vanuit al deze plekken een uitdaging.

TEC Bus A is de enige bus die direct voor de terminal stopt en deze rijdt alleen non-stop van treinstation Charleroi Sud (in het centrum van de stad) naar het vliegveld. In en om het centrum geldt betaald parkeren, waardoor je dus vanaf je gratis parkeerplek via het centrum van de stad naar de luchthaven zou moeten reizen.

Hoewel er een paar bussen in de buurt van de terminal stoppen (lijnennet), heb je hier weinig aan omdat het volledige gebied ten noorden van de vertrekhal is afgezet met hekken. De toegangspoortjes zijn alleen toegankelijk voor personeel.

Er loopt wel een voetpad langs de zuidelijke toegangsweg naar de terminal (ook mensen die gebruik maken van het officiële parkeerterrein P4 volgen dit voetpad). De beste manier om hier te komen is met bus 67 (van metrostation Jumet Madeleine, via Ransart, naar Fleurus) en uit te stappen bij halte Ransart Cimetière. Je moet dan nog iets van 15 à 20 minuten lopen om bij de terminal te komen.

Gratis op straat parkeren is op eigen risico. In het verleden is er regelmatig ingebroken in op straat geparkeerde auto’s. Pas ook op met parkeren op de industrieterreinen rond de luchthaven. Hier is de inbraakkans waarschijnlijk nog groter!

Wees omwonenden niet tot last en zorg dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis mag parkeren op de gevonden plek. Het zou vervelend zijn als je auto bij terugkomst is weggesleept. Houd een plan B paraat wanneer het je niet lukt om een gratis parkeerplek te vinden. De tarieven van parkings in de buurt van Charleroi Airport zijn best redelijk en hiermee voorkom je mogelijk een hoop stress.

Foto: Christophe Vandercam / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *