Charleroi Airport: hotels in de buurt

Soms is een overnachting op Charleroi Airport onvermijdelijk. Bijvoorbeeld omdat er vroeg in de ochtend vanuit jouw woonplaats geen treinen of bussen naar de luchthaven rijden. Reizigers die kosten willen besparen kunnen overnachten in de terminal van Charleroi Airport. Wie liever wat meer comfort heeft kan ook een hotelovernachting boeken in de buurt van het vliegveld: zo kun je je vakantie op ontspannen wijze beginnen en/of eindigen.

Hotels bij Charleroi Airport

Op iets minder dan een kilometer van het vliegveld ligt het Ibis Budget Charleroi Aéroport. Voor een tweepersoonskamer betaal je hier vanaf € 47. Het hotel heeft geen pendelbus, waardoor je een taxi (€ 8) moet nemen. Lopen naar de terminal is erg omslachtig vanwege hekken en gebrek aan voetpaden. Andere hotels bij het vliegveld vind je met Booking.com.

Charleroi is bepaald geen mooie stad, maar er is altijd nog meer te doen dan in de directe omgeving van het vliegveld. De eerste bus van station Charleroi Sud naar de luchthaven vertrekt dagelijks om 5.30u.

Het Ibis Charleroi Centre Gare is een betaalbare optie in het centrum met kamers vanaf € 55. Novotel Charleroi Centre biedt wat meer comfort. Hier betaal je vanaf € 98 voor een tweepersoonskamer. Er is ook een gloednieuw en keurig hostel in Charleroi: Auberge de Jeunesse de Charleroi. Voor een bed op een gedeelde kamer betaal je vanaf € 19.

Eventueel kun je ook overnachten in Brussel en in het geval van een vroege vlucht de bus van Flibco naar de luchthaven te nemen. De eerste bus vertrekt dagelijks al om 3.30u uit Brussel.

Slapen op de luchthaven

Charleroi Airport is 24 uur per dag geopend en slapen in de terminal is mogelijk. De meeste stoelen hebben armleuningen: ga ervan uit dat je op de grond moet liggen. Een slaapmatje en slaapzak komen van pas. Lees over de ervaringen van andere reizigers op Sleeping in Airports. Check ook ons artikel met tips voor reizigers die op het vliegveld willen slapen.

Foto: Hombre del rio / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *