Weeze Airport

Weeze Airport, vroeger bekend als Flughafen Niederrhein, ligt net over grens met Noord-Limburg, niet ver van Nijmegen. Vanuit Weeze kun je alleen naar bestemmingen in en om Europa vliegen. De makkelijkste manier om op het vliegveld te komen is met de auto, al zijn er ook ov-verbindingen. In de buurt van de luchthaven vind je verschillende hotels.

Let op! Soms wordt het vliegveld van Weeze (NRN) aangeduid als Düsseldorf-Weeze, terwijl de luchthaven maar liefst 60 kilometer ten noordwesten van deze stad ligt! Voorkom dat je Weeze Airport verwart met Düsseldorf Airport (DUS).

Bestemmingen

Ryanair is de voornaamste gebruiker van Weeze Airport. Deze budgetmaatschappij vliegt vanaf Weeze vooral naar bestemmingen in Zuid-Europa en Marokko. Verder verzorgt Ryanair vluchten naar Groot-Brittannië, Zweden en Oost-Europa. Sommige routes zijn seizoengebonden.

Op de Engelstalige Wikipedia-pagina van het vliegveld vind je een overzicht van alle non-stop bestemmingen waar je vanaf Weeze naartoe kunt vliegen.

Goedkope vliegtickets

Voordelige vluchten vanaf Weeze vind je eenvoudig met behulp van Skyscanner. Voor een overzicht van de goedkoopste bestemmingen zoek je vluchten van “Weeze” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar. Skyscanner heeft daarnaast een handige functie waarbij je de ticketprijzen naar verschillende bestemmingen op de kaart kunt zien.

Als je naar een bestemming dichter bij huis wilt reizen, kun je in plaats van het vliegtuig natuurlijk ook de trein of de bus te pakken. De ICE en Thalys zijn ideaal om naar bestemmingen in Duitsland en Frankrijk te reizen. Flixbus is meestal goedkoper dan de trein en rijdt naar veel bestemmingen in heel Europa.

OV naar het vliegveld

De ov-verbindingen naar het vliegveld van Weeze zijn niet ideaal. Gelukkig rijdt er vanuit Nijmegen een taxibusje direct naar de luchthaven (reservering verplicht). Met het gewone openbaar vervoer ben je vanuit Nijmegen meer dan 2 uur onderweg en moet je 2 keer overstappen. Vanuit België is het nog veel ingewikkelder en tijdrovender om op Weeze Airport te komen. Bekijk het overzicht van de mogelijkheden voor openbaar vervoer naar Weeze Airport.

Taxi naar Weeze

Als je met meerdere personen bent en niet al te ver van Weeze woont, kun je ook een privé-taxi of taxibusje (tot 16 personen) naar het vliegveld nemen. Met een groep hoeft dit per persoon helemaal niet zo duur te zijn. Vergelijk taxi-aanbieders met Booking.com. Voor grote groepen kun je eventueel een bus huren.

Met de auto

De auto is de makkelijkste manier om op Weeze Airport te komen. Airport Weeze ligt op ongeveer 40 minuten rijden van Nijmegen. Vanuit zowel Amsterdam als Antwerpen ben je met de auto ongeveer 2 uur onderweg (routeplanner).

Parkeren

Alle parkeerterreinen op Weeze Airport liggen op loopafstand van de vertrekhal. Daarnaast zijn er een aantal parkings in de buurt waar je soms goedkoper uit bent. Je wordt vanaf deze parkeerterreinen met een busje naar de terminal gebracht. Hotel Schloss Wissen, net buiten Weeze, biedt Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Bekijk voor meer informatie onze pagina over goedkoop parkeren bij Weeze Airport

Autoverhuur

Het is ook mogelijk om een auto te huren op Weeze Airport. Je vergelijkt verschillende aanbieders met Rentalcars.com. Een auto huren is vooral handig als Weeze je aankomst- en vertrekpunt is en je voor een aantal dagen vervoer nodig hebt. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in Nederland of België huurt en op Weeze Airport terugbrengt (of vice versa), is meestal duurder.

Overnachten

Je kunt overnachten in een eenvoudig budgethotel op het luchthaventerrein of in een hotel in de buurt. Als je in het dorp Weeze overnacht, kun je met de bus naar de terminal reizen of een taxi nemen. We hebben de verschillende accommodaties voor je op een rijtje gezet op onze pagina over hotels bij Weeze Airport. Je vindt hier ook tips over slapen in de terminal.

Faciliteiten Weeze Airport

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven. Er zijn een aantal winkels en eetgelegenheden in de terminal, zowel voor als na de veiligheidscontroleDouches zijn niet beschikbaar op het vliegveld en er is evenmin een lounge aanwezig. Een overzicht van alle faciliteiten en diensten vind je op de website van de luchthaven.

Internet

Wifi (WLAN) is op Weeze Airport is gratis te gebruiken. Er zijn ook internetterminals: € 1 voor 10 minuten.

Bagage

Er zijn geen bagagekluizen in de terminal zelf, maar tegenover parkeerplaats P2 vind je het bagagedepot van het bedrijf J & K. Kosten: € 10 voor 24 uur en elke extra dag kost € 2,50. Het depot is geopend van 6.00 uur tot 21.00 uur.

Foto: Frank Vincentz / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *