Londen City Airport: de beste hotels

Het grote voordeel van Londen City Airport is dat je redelijk dichtbij het centrum van de Britse hoofdstad bent. Dankzij de goede DLR-tramverbinding met de rest van de stad hoef je niet per se bij het vliegveld te overnachten. De terminal sluit na de laatste vlucht, dus een gratis overnachting in de vertrekhal kun je op je buik schrijven.

Hotels bij het vliegveld

Er zijn weinig (goede) hotels op loopafstand van de terminal. Eventueel kun je terecht bij het ietwat steriele Travelodge London City Airport op ongeveer 10 minuten lopen. Voor een tweepersoonskamer betaal je hier meestal tussen de € 60 en 130.

Op ongeveer 20 minuten lopen (of een kort taxiritje) van de luchthaven, in de buurt van het London ExCel-conventiecentrum, vind je wat meer hotels. Connaught House Hotel is een aardige optie met tweepersoonskamers vanaf € 75.

Holiday Inn Express London ExCel biedt keurige tweepersoonskamers, meestal tussen de € 85 en 125, inclusief ontbijt. DoubleTree By Hilton London Excel biedt comfortabele tweepersoonskamers, veelal met een mooi uitzicht, vanaf € 120 tot meer dan € 200.

Overnachten in Londen-centrum

Eigenlijk is het bijna nooit écht nodig om in de buurt van Londen City Airport te verblijven. Met de eerste DLR vanaf station Bank kun je doordeweeks en op zaterdag om 5.53 uur op Londen City Airport zijn. Op zondag om 7.23 uur (dienstregeling).

Een verblijf in het centrum van Londen is sowieso veel leuker dan de omgeving van het vliegveld, dus neem desnoods een taxi als je echt vroeg op Londen City Airport moet zijn. Accommodatie in het centrum van Londen vind je met Booking.com.

Slapen in de terminal

Londen City Airport sluit na de laatste vlucht (openingstijden). Overnachten in de terminal is niet mogelijk.

Foto: Dave Barker / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *