Rotterdam The Hague Airport

De luchthaven van Rotterdam (ook wel bekend als Zestienhoven) ligt ten noordwesten van de Maasstad. Om te benadrukken dat het vliegveld ook dichtbij Den Haag ligt, is de naam veranderd in Rotterdam-The Hague Airport.

Rotterdam Airport is goed bereikbaar vanuit bijna heel Nederland (en delen van België), zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Als je van ver komt, kun je overwegen om in de buurt van het vliegveld te overnachten.

Bestemmingen

Rotterdam The Hague Airport (RTM) is vooral een regionaal vliegveld. Transavia is de grootste maatschappij op de luchthaven, met veel vluchten naar zowel zon- als sneeuwbestemmingen. British Airways vliegt vanuit Rotterdam naar Londen City Airport. Pegasus onder meer naar Istanbul Sabiha Gökçen. Verder maken ook Corendon, Royal Air Maroc en TUI Fly gebruik van Rotterdam Airport. Een groot aantal vluchten is seizoensgebonden.

De Engelstalige Wikipedia-pagina van Rotterdam The Hague Airport biedt een helder overzicht van alle bestemmingen waar je vanaf dit vliegveld non-stop heen kunt vliegen.

Voor Ryanair en Wizzair-vluchten moet je naar Eindhoven Airport reizen. Voor directe intercontinentale vluchten met maatschappijen als KLM en Brussels Airlines moet je naar Schiphol of Brussel.

Goedkope vliegtickets

Voordelige vliegtickets vanaf Rotterdam The Hague Airport vind je eenvoudig met Skyscanner. Zoek bijvoorbeeld vliegtickets van “Rotterdam” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar. Kayak en Google Flights zijn eveneens goede websites om voordelige tickets te vinden. Alle genoemde websites hebben een handige functie waarbij je de goedkoopste ticketprijzen op een landkaart kunt zien.

Afhankelijk van hoe ver je bestemming van Rotterdam ligt, kun je in plaats van het vliegtuig ook de trein of bus nemen. Je hebt minder last van irritante veiligheidscontroles en je wordt meestal in het centrum van de stad afgezet. Bekijk de reistijden en tarieven van NS International en Flixbus.

OV naar het vliegveld

Rotterdam The Hague Airport geen eigen trein- of metrostation, maar er rijdt wel een frequente bus vanaf Rotterdam Centraal en metrostation Meijersplein (Randstadrail). Vanuit de meeste delen van Nederland en Vlaanderen kun je het beste eerst naar Rotterdam Centraal reizen en daar overstappen op de bus. Meer informatie over het ov naar deze luchthaven vind je op onze pagina over openbaar vervoer naar Rotterdam Airport.

Taxi naar Rotterdam Airport

Als je met meerdere personen reist en niet al te ver van Rotterdam woont, kun je overwegen om met een taxi naar Rotterdam Airport te reizen. Voor voertuigen tot 16 passagiers vergelijk je taxi-aanbieders met Booking.com. Met meer mensen kun je desnoods een bus huren.

Met de auto

De luchthaven van Rotterdam ligt langs de A13, de snelweg tussen Rotterdam en Delft. Met de auto ben je vanuit Amsterdam ongeveer een uur onderweg en vanuit Antwerpen een uur en een kwartier (routeplanner).

Parkeren

Uiteraard kun je parkeren op het luchthaventerrein van Rotterdam Airport, maar soms ben je voordeliger uit bij een alternatieve parking. Ook kun je kiezen voor valet-parkeren of een Park, Sleep & Fly-arrangement. Gratis parkeren in de omgeving van het vliegveld is eveneens mogelijk. Op onze pagina over goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport vind je meer informatie.

Autoverhuur

Op Rotterdam Airport zijn meerdere autoverhuurbedrijven gevestigd. Je kunt aanbieders vergelijken met Rentalcars.com. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in je woonplaats huurt en op Rotterdam Airport terugbrengt (of vice versa), behoort ook tot de mogelijkheden.

Overnachten

Op loopafstand van de terminal vind je een paar hotels. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om in het centrum (of een ander deel) van Rotterdam te overnachten en met de bus naar het vliegveld te reizen. Slapen in de terminal is ook mogelijk. Een overzicht van accommodaties op en bij de luchthaven vind je op onze pagina over hotels bij Rotterdam Airport.

Faciliteiten

Op Rotterdam The Hague Airport vind je een paar cafetaria, restaurants en winkels; zowel voor als na de veiligheidscontrole. Er zijn geen douches of lounges aanwezig op de luchthaven.

Internet

In het hele terminalgebouw is gratis wifi beschikbaar.

Bagagekluizen

Er zijn geen bagagekluizen beschikbaar op Rotterdam The Hague Airport. Op station Rotterdam Centraal vind je wél bagagekluizen. Voor een kleine/grote kluis betaal je € 6,20/9,30 per 24 uur. De maximale huurperiode is 72 uur.

Foto: Maarten Visser / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *