Southend Airport ↔ Londen-centrum

Om met het openbaar vervoer tussen Southend Airport en het centrum van Londen te reizen ben je aangewezen op de trein. Eenmaal in Londen kun je eenvoudig verder reizen met de metro. Gebruik de Journey Planner van Transport for London om de snelste route van Southend Airport naar naar jouw eindbestemming te vinden.

Trein naar Liverpool Street Station

Southend Airport heeft een eigen treinstation. Greater Anglia verzorgt overdag en ’s avonds 3 tot 4 keer per uur een verbinding met Liverpool Street Station, in het centrum van Londen (dienstregeling). Op zondag rijdt de trein ongeveer één keer per uur. Reken op een reistijd van zo’n 50 à 60 minuten. De trein stopt ook in Stratford (Oost-Londen).

’s Nachts rijden er geen treinen van en naar de luchthaven en mogelijk ben je zelfs met de eerste trein niet op tijd voor een vroege vlucht! Doordeweeks en op zaterdag ben je met de eerste trein om 6.31 uur op Southend Airport en op zondag pas om 8.18 uur.

Een enkele reis/retour van Southend Airport naar Liverpool Street Station kost £ 16,20 / £ 25 buiten de spits (“off-peak”) en £ 17,10 / £ 34,20 tijdens de spits. Wanneer je kiest voor een retourtje moet je de terugreis binnen een maand maken.

De Londen Travel Card (onbeperkt reizen binnen bepaalde zones voor een vast bedrag) en de oplaadbare Oystercard zijn niet geldig in de trein van en naar Southend Airport. Desalniettemin is wel het interessant om één van deze kaarten aan te schaffen als je veel gebruik gaat maken van metro’s en stadsbussen binnen Londen.

Taxi naar het centrum van Londen

Een taxirit van Southend Airport naar Londen is waarschijnlijk duurder dan je vliegticket van Nederland naar Southend. Ga uit van tenminste £ 130 en reken op een reistijd van 60 tot 75 minuten; langer als je in de file komt te staan.

Wanneer je per se met een taxi naar je eindbestemming wilt reizen, dan is het soms voordeliger om deze van tevoren te reserveren, bijvoorbeeld bij Booking.com. Op deze manier ben je ook verzekerd van een vaste ritprijs.

Foto: Chris J. Wood / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *