Londen Southend Airport

Southend Airport (niet te verwarren met Stansted Airport) ligt 55 kilometer ten oosten van Londen-centrum, bij Southend-on-Sea. Vanaf Schiphol kun je meestal redelijk voordelig naar deze luchthaven vliegen. Southend Airport is vooral een low-budgetluchthaven met vluchten naar (een enigszins beperkt aantal) bestemmingen binnen Europa.

Door middel van een eigen treinstation is het vliegveld verbonden met het centrum van Londen. Reken op een reistijd van ongeveer een uur. Heel vroeg in de ochtend zijn er geen treinen, maar desnoods kun je in een hotel bij het vliegveld overnachten.

Vliegen naar Southend Airport

Vanaf Schiphol vloog je tot voor kort je met easyJet naar Southend Airport, maar easyJet maakt voorlopig geen gebruik meer van Southend. Vanuit België zijn er geen vluchten naar deze luchthaven. Om goedkope tickets naar Southend te zoeken kun je het beste gebruik maken van Skyscanner.

Natuurlijk is Southend niet de enige Londense luchthaven. Wellicht zijn er goedkopere tickets naar een ander vliegveld. Je kunt ook met de trein of bus in Londen komen. Wij hebben alle reisopties naar Londen voor je op een rijtje gezet.

Verder vliegen vanaf Southend

Het aantal luchtvaartmaatschappijen dat gebruikt maakt van Southend is beperkt. De meeste vluchten worden uitgevoerd door Ryanair en Wizzair, altijd naar bestemmingen binnen Europa. British Airways en KLM maken geen gebruik van deze luchthaven. Voor een overzicht van alle bestemmingen kijk je op Wikipedia-pagina van Southend Airport of zoek je met Skyscanner vluchten van “Southend” naar “overal”.

De meeste bestemmingen waar je vanaf Southend heen kunt vliegen, zijn ook goedkoop bereikbaar vanaf Nederlandse en Belgische luchthavens. Het heeft dus bijna nooit zin om via Southend naar je eindbestemming te vliegen.

Openbaar vervoer en overnachten

Om van Southend Airport naar Londen te komen ben je aangewezen op de trein (de reistijd is ongeveer een uur) of een hele dure taxirit. Ook om naar andere Londense luchthavens te reizen, moet je eerst de trein naar de stad nemen en daar overstappen op ander vervoer. De enige uitzondering hierop is de directe bus van Southend naar Stansted Airport. Als je vlucht heel vroeg in de ochtend vertrekt, kun je in een hotel bij het vliegveld overnachten. Slapen in de terminal van Southend Airport is niet mogelijk.

Faciliteiten op Southend Airport

Op Southend Airport vind je een paar winkels en cafetaria, aan zowel de air- als de landside. Er zijn geen douches beschikbaar voor passagiers op de luchthaven.

Lounge

De SkyLife Lounge is de enige lounge op Southend Airport. Wanneer je vooraf reserveert betaal je £ 22.50 entree per persoon. De lounge biedt snacks, (alcoholische) dranken, kranten, tijdschriften en wifi. De SkyLife Lounge gaat dagelijks om 4.15 uur open en je mag maximaal 3 uur binnen blijven. De lounge is aangesloten bij Priority Pass.

Internet

Wifi op Stansted Airport is gratis.

Bagagedepot

Op Southend Airport is geen bagagedepot aanwezig. Evenmin zijn er bagagekluizen beschikbaar.

Foto: Chris J. Wood / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *