Münster Osnabrück Airport

Deze kleine luchthaven ligt ongeveer halverwege Münster en Osnabrück, hemelsbreed zo’n 55 kilometer ten oosten van Enschede. De auto is de makkelijkste manier om op Münster Osnabrück Airport te komen en parkeren op de luchthaven is betaalbaar. Met het openbaar vervoer ben je best lang onderweg. Je kunt eventueel overnachten in Münster, Osnabrück of in de buurt van het vliegveld.

Bestemmingen

Lufthansa verbindt Münster Osnabrück Airport (FMO) met Frankfurt en München, waar je kunt overstappen op vluchten naar bestemmingen binnen en buiten Europa.

Verder bieden Corendon, SunExpress en diverse andere maatschappijen vluchten naar voornamelijk Zuid-Europa en Turkije. Veel van deze vluchten zijn seizoensgebonden.

Een handig overzicht van alle non-stop bestemmingen waar je vanaf FMO Airport naar toe kunt vliegen vind je op de Engelstalige Wikipedia-pagina van het vliegveld.

Vliegtickets zoeken

Met Skyscanner vind je eenvoudig goedkope vliegtickets vanaf Münster Osnabrück Airport. Zoek vluchten van “Münster-Osnabrück” naar “overal”. Als je nog geen specifieke datum voor ogen hebt, kun je ook over de hele maand of over het hele jaar zoeken. Andere goede sites om vliegtickets te vergelijken zijn Kayak en Google Flights.

Wanneer je naar een bestemming in of in de buurt van Duitsland reist, dan is de trein (de ICE of de gewone trein) of de bus vaak een uitstekend alternatief voor het vliegtuig. Check de reistijden en tarieven van de trein en Flixbus.

OV naar het vliegveld

Om met het openbaar vervoer naar Münster Osnabrück Airport te komen, reis je via het treinstation van Münster of Osnabrück. Vanuit beide steden rijden er bussen naar het vliegveld. Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 4 uur onderweg om op het vliegveld te komen. Vanuit Enschede 2,5 uur. Vanuit België zit je minstens 5 uur in de trein en de bus. Bekijk voor meer informatie onze pagina over openbaar vervoer naar Münster Osnabrück Airport.

Taxi naar FMO

De meest comfortabele manier om naar Münster Osnabrück Airport te reizen is een taxi vanaf je voordeur. Als je niet al te ver van de luchthaven woont en met een groepje bent, is dit soms best betaalbaar. Vergelijk de tarieven van taxi-aanbieders met Booking.com. Je kunt zelf taxibusjes tot 16 personen reserveren. Voor grotere groepen kun je eventueel een bus huren.

Met de auto

Het is wel zo makkelijk om met de auto naar Münster Osnabrück Airport te komen. het vliegveld ligt een paar kilometer van Autobahn A1/E37, de snelweg tussen Münster en Osnabrück. Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Vanuit Brussel is de reistijd ongeveer 3,5 uur (routeplanner).

Parkeren

Parkeren op Münster Osnabrück Airport is relatief goedkoop. Eventueel kun je ook kiezen voor een Park, Sleep & Fly arrangement bij een hotel nabij het vliegveld. Of je kunt gratis parkeren in een dorp in de buurt en de bus naar de terminal pakken. We hebben alle opties voor je op een rijtje gezet op onze pagina over parkeren bij Münster Osnabrück Airport.

Autoverhuur

Het is mogelijk om een auto te huren op Münster Osnabrück Airport. Je kunt verschillende aanbieders met elkaar vergelijken met behulp van Rentalcars.com. Een auto huren is vooral handig als je aankomt FMO en hier ook weer vertrekt. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in Nederland of België huurt en op Münster Osnabrück Airport terugbrengt (of vice versa), is bijna altijd erg duur.

Overnachten

Op de luchthaven zelf vind je geen hotels, maar je kunt wel in de omgeving van Münster Osnabrück Airport overnachten, bijvoorbeeld in het nabijgelegen dorp Ladbergen. In het centrum van Münster of Osnabrück overnachten kan natuurlijk ook: de bus naar het vliegveld rijdt al vroeg in de ochtend. Bekijk onze pagina over hotels bij Münster Osnabrück Airport voor meer informatie. Hier geven we ook tips over slapen in de terminal.

Faciliteiten luchthaven

Op Münster Osnabrück Airport vind je een paar eetgelegenheden en winkels. Er zijn geen douches beschikbaar op het vliegveld (ook niet in de lounge). Bekijk het overzicht van alle faciliteiten en diensten op de website van FMO.

Eigenlijk valt er weinig te beleven op Münster Osnabrück Airport. Als je lang moet wachten, kun je je tijd beter doorbrengen in het gezellige centrum van Münster of in Osnabrück.

Lounge

The Lounge is de enige lounge op de luchthaven en je kunt hier ook tegen betaling naar binnen. In de lounge heb je hapjes, (alcoholische) dranken, wifi, kranten, tijdschriften en comfortabele banken tot je beschikking. Je betaalt de entreekosten van € 26 aan de deur. De lounge is eveneens toegankelijk met Priority Pass.

Tip: als je een frequente reiziger bent, is het een idee om een Mastercard Black aan te vragen. Deze creditcard kost € 204 per jaar en komt met een Priority Pass Prestige-lidmaatschap. Hiermee kun je bij Priority Pass aangesloten airport lounges over de hele wereld bezoeken.

Internet

Wifi op Münster Osnabrück Airport is gratis en onbeperkt beschikbaar.

Bagage

Er zijn geen bagagekluizen beschikbaar op de luchthaven. Op de treinstations Münster (Westf) Hauptbahnhof en Osnabrück Hauptbahnhof kun je je bagage wel in een kluisje (Schließfach) achterlaten.

Foto: Alf van Beem / CC0 1.0

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *