Weeze Airport: deze hotels raden wij aan!

Hoewel Weeze Airport ook vroeg in de ochtend bereikbaar is, is het bij een vroeg vertrek (of een late aankomst) wel zo comfortabel om in de buurt van het vliegveld te overnachten. Op het luchthaventerrein en in het dorp Weeze vind je verschillende voordelige en comfortabele hotels. Volgens de laatste berichten, nog steeds mogelijk om in de terminal te slapen.

Als je met de auto komt en bij Weeze Airport wilt slapen, is een Park, Sleep & Fly arrangement bij Schloss Wissen wellicht een goedkopere optie.

Hotels bij het vliegveld

In de voormalige barakken van de Britse Royal Air Force vind je het Best Deal Airport Hotel (zie foto hierboven). Dit is een hotel zonder receptie: je checkt in bij een automaat en kan daardoor 24/7 terecht.

Voor iets meer sfeer kun je ook in een hotel of pension in het dorp Weeze verblijven. Hotels in de omgeving van Weeze vragen meestal tussen de € 50 en 75 voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Populaire opties op loopafstand van het station zijn Pension HeidewegAlt Weeze en Hotel Jägerhof.

Hotels in de regio

Nordrhein-Westfalen is sowieso een prachtig gebied, dus waarom zou je een vlucht van of naar Weeze niet eens combineren met één of meerdere overnachtingen in de regio? In het stadje Wesel (op 41 km) vind je een lange winkelstraat en gezellige terrasjes, terwijl je in het pittoreske Xanten (op 28 km) een groot horeca-aanbod vindt; zowel op de Marktplatz als aan de Xantener Südsee.

Eén van de meest betaalbare accommodaties in de wijde omgeving van Weeze Airport is Haus Gretchen Alpen (op 35 km). Voor € 49 per nacht slaap je in een keurige tweepersoons kamer met gedeelde badkamer. De gezamenlijke keuken en woonkamer zijn brandschoon en van alle gemakken voorzien. Het alom geprezen Duitse ontbijt is niet inbegrepen, maar op 4 km vind je een vestiging van bakkerij-franchise Dams. Logeer je liever iets luxer, dan geniet je in hotel Wyndham Duisburger Hof in Duisburg (op 64 km) van 4 sterren vanaf € 99.

Slapen in de terminal

Weeze Airport is 24 uur per dag geopend. Volgens de website van de luchthaven is overnachten in de terminal niet mogelijk.

Toch claimen verschillende reizigers op Sleeping in Airports dat zij dit wel gedaan hebben. Er zijn niet veel bankjes waar je op kunt slapen. Als je op de grond moet liggen, komen een matje en een slaapzak van pas. Zorg voor een back-up plan als slapen in de terminal onverhoopt toch niet mogelijk is. Lees voor tips ons artikel over slapen op vliegvelden.

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Weeze, Flughafen — 2016 — 2508-14” / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *