Tip: boek een Park, Sleep & Fly arrangement

Hotelkamer parkeerarrangement

Begin ontspannen aan je vakantie met een Park, Sleep & Fly arrangement! Je slaapt de nacht voor vertrek in een hotel bij de luchthaven en gedurende je verblijf in het buitenland mag je auto op de bijbehorende parking blijven staan. Met een parkeerarrangement begint je vakantie dus eigenlijk al een dagje eerder, vooral wanneer je kiest voor een hotel met extra’s als een spa en een uitgebreid ontbijt.

Waar boek je een Park, Sleep & Fly arrangement en wat kost het? Is een parkeerarrangement misschien zelfs goedkoper dan een gewone parkeerplek op de luchthaven?

Waar slaap je?

Vaak zijn het hotels in de buurt van grote luchthavens als Schiphol, Brussel, Düsseldorf en Keulen die Park, Sleep en Fly arrangementen aanbieden. Ook bij verafgelegen vliegvelden als Frankfurt en Parijs boek je eenvoudig een parkeerarrangement, waardoor het meteen een stuk aantrekkelijker wordt om via deze luchthavens te reizen.

Verder kun je slapen, vliegen en parkeren bij Eindhoven Airport, Rotterdam en Charleroi. Soms zitten er bijzondere hotels tussen: zo kun je in de buurt van vliegveld Weeze een Park, Sleep & Fly arrangement boeken in een kasteel. Bij Groningen Airport en vliegveld Maastricht zijn er geen hotels die parkeerarrangementen aanbieden.

Wat is inclusief?

Een Park, Sleep & Fly arrangement is meestal geldig voor een overnachting in een tweepersoonskamer. Hoe lang je je auto mag parkeren verschilt per hotel: vaak  twee tot drie weken. Blijf je langer, dan moet je bijbetalen. Afhankelijk van het hotel zijn ook ontbijt, wifi en het gebruik van andere faciliteiten (zoals zwembad en fitnessruimte) inbegrepen.

Grote luchthavenhotels die niet op loopafstand van de terminal liggen, hebben meestal een gratis shuttle-bus die je bij de vertrekhal afzet. Let op of deze service ook in de vroege ochtend beschikbaar is en of de pendelbus je bij aankomst ook oppikt. Soms moet je op eigen kosten met de bus of per taxi bij de terminal zien te komen.

Wat kost het?

De kosten van een Park, Sleep & Fly arrangement zijn afhankelijk van het hotel en de dag waarop je wilt verblijven. Bij sommige vliegvelden (zoals Brussel Zaventem) zijn hotels in het weekend goedkoper, terwijl je bij andere luchthavens dan juist duurder uit bent. Voor een parkeerarrangement in een hotel met extra faciliteiten moet je meestal meer geld neertellen. Wanneer voor jou alleen een goede slaap- en parkeerplek van belang zijn, kun je ook een goedkopere optie boeken.

Altijd eerst vergelijken

Vrijwel alle hotels hanteren flexibele prijzen voor parkeerarrangementen: vergelijken is altijd slim. Vergelijk niet alleen de prijzen van hotels onderling, kijk ook naar de kosten van een gewone parkeerplek. Hieronder hebben we een vergelijking gemaakt tussen de voordeligste Park, Sleep & Fly arrangementen en de gewone parkeertarieven op Schiphol en Charleroi Airport.

Voorbeeld 1: Schiphol

De meeste Park, Sleep & Fly arrangementen rond Schiphol kosten tussen de € 100 en 200 voor 14 tot 21 dagen parkeren. Het Ibis Budget Hotel is bijna altijd een stuk voordeliger met parkeerarrangementen vanaf € 75 voor 21 dagen parkeren, mits je er op tijd bij bent met boeken.

Voor een gewone parkeerplek betaal je € 97,50 voor 14 dagen en € 132,50 voor 21 dagen bij Schiphol P3 Lang Parkeren (week van tevoren reserveren). Bij sommige parkings in de buurt van het vliegveld ben je soms goedkoper uit, maar desalniettemin kunnen we stellen dat zelfs als je eigenlijk niet van plan was om bij Schiphol te overnachten, het voordelig kan zijn om een Park, Sleep & Fly arrangement te boeken.

Voorbeeld 2: Charleroi

Flink wat hotels bij Charleroi Airport  bieden parkeerarrangementen aan met prijzen tussen de € 70 en 100 voor 10 tot 15 dagen parkeren. Bij Hotel South Charleroi Airport kun je voor € 73 overnachten en je auto 10 nachten parkeren. Bij het DC Hotel Charleroi Airport mag je het langst parkeren: 15 dagen voor iets minder dan € 100.

Voor een gewone parkeerplek op P3 van Charleroi Airport betaal je € 81/93/103 voor 7/10/15 dagen. Zelfs als je maar een weekje weggaat, ben je met verschillende Park, Sleep & Fly arrangementen dus al goedkoper uit.

Waar boeken?

Een Park, Sleep & Fly arrangement kan dus zomaar voordeliger uitpakken dan een gewone parkeerplek op de luchthaven. Maar prijzen wisselen voortdurend: zorg dus dat je altijd eerst een vergelijking maakt. Een overzicht van alle hotels met Park, Sleep & Fly arrangementen vind je het gemakkelijkst via Booking.com. Selecteer jouw vertrekluchthaven, de gewenste verblijfsdatum en kijk onder “kamertypes” voor de prijzen van parkeerarrangementen.

Meer informatie over Park, Sleep & Fly arrangementen in de buurt van specifieke vliegvelden vind je bij onze luchthaveninformatie onder “parkeren”.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

4 gedachten over “Tip: boek een Park, Sleep & Fly arrangement”

  1. Dat er bij MAA geen Park, Sleep, Fly arrangementen te krijgen zijn is dus niet waar. Ik vond deze site met een goed aanbod. De andere parkeer-mogelijkheden zijn trouwens ook best interessant.

    Groet,
    Hubert

  2. Vliegveld Maastricht-Aachen ligt helemaal niet in Maastricht (en al helemaal niet in de buurt van Aken) maar km’s er vanaf in een andere plaats: Beek. In het dorpje Beek zijn goedkope hotels en parkeren kun je bij het hotel of gewoon gratis in een zijstraat van de rustige woonwijken. Of op de parking van de luchthaven zelf dus met een park&fly arr. Een fit persoon met lichte bagage (rugzak) loopt gewoon naar de luchthaven vanuit Beek, of stapt op de bus die 10 min later voor de vertrekhal stopt of rijdt met taxi binnen 5 min naar de luchthaven. Op luchthaven ligt een hotel pal naast de landingbaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *