Goedkoop + gratis parkeren Düsseldorf Airport

Parkeren op Düsseldorf Airport is mogelijk op één van de officiële parkeerterreinen van de luchthaven, maar het is soms gemakkelijker en voordeliger om je auto op een parking in de buurt van het vliegveld neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen uit shuttle- of valet-parkeren.

Daarnaast bieden diverse hotels in de omgeving van het vliegveld Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk, maar je auto op straat of op een onbewaakt P+R-terrein achterlaten is niet zonder risico.

Parkeren op Düsseldorf Airport

Op parkeerterrein P24 of P26 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 44/73/102. Elke 20 minuten rijdt er een shuttlebus van en naar de terminal. De rit duurt ongeveer 3 minuten. Om een plek te reserveren betaal je € 3 reserveringskosten.

Parking P25 ligt op slechts 2 minuten lopen van de vertrekhal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 59/88/117. Deze parking is echter vaak vol.

Andere parkeerplekken op het luchthaventerrein liggen op maximaal 15 minuten lopen van de terminal of zijn verbonden met de Skytrain (gratis met een geldig parkeerkaartje).

Vergelijk alle officiële parkeerterreinen op Düsseldorf Airport en check de actuele beschikbaarheid. Voor de vertrekhal is een Kiss & Fly-zone waar je (mede)reizigers en bagage kunt afzetten voordat je de auto parkeert.

Parkings in de buurt

Vaak parkeer je goedkoper bij een parking in de omgeving van Düsseldorf Airport. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje naar het vliegveld en halen je bij terugkomst weer op. Met Parkos vergelijk je eenvoudig de prijzen van verschillende aanbieders.

Hieronder vind je een overzicht van parkings met goede reviews en gunstige tarieven. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren. Overdekt parkeren is vaak mogelijk tegen een toeslag van € 10 of meer. Bij de meeste parkings moet je je autosleutels afgeven.

Valet-parkeren

Je kunt ook kiezen voor valet-parking. Een medewerker van het valet-parkeerbedrijf neemt je auto bij de terminal in ontvangst en zorgt ervoor dat deze bij terugkomst weer voor je klaarstaat. Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande aanbieders (ze hebben allemaal goede recensies). De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

Andere aanbieders van valet-parking bij Düsseldorf Airport vind je met Parkos. De kans is aanwezig dat de medewerkers van het parkeerbedrijf alleen Duits spreken.

Park, Sleep & Fly

Met een Park, Sleep & Fly-arrangement slaap je de nacht voor vertrek in een hotel bij het vliegveld en mag je je auto voor een bepaald aantal dagen op het hotelparkeerterrein laten staan: een relaxed begin van je vakantie! Bij de meeste hotels kun je bovendien gebruik maken van de sauna en fitnessruimte.

Vervoer van het hotel naar de terminal is meestal bij de prijs inbegrepen, maar terug soms niet. De volgende hotels bij Düsseldorf Airport bieden parkeerarrangementen aan:

  • Van der Valk Airport Hotel: overnachting en 14 dagen parkeren vanaf € 119. De transfer terug naar het hotel is niet inbegrepen.
  • Lindner Hotel: overnachting met ontbijt en 14 dagen parkeren vanaf € 129. Alleen de transfer naar de luchthaven is inbegrepen, deze rijdt niet de hele dag.
  • Relexa Hotel Ratingen: overnachting en 8/15/22 dagen parkeren vanaf € 129/147/194, inclusief transfer heen en terug.

Wanneer je incheckt voor een Park, Sleep & Fly-arrangement moet je een vliegticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren

Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk op verschillende onbewaakte P+R terreinen in de buurt van de luchthaven. De beste optie is P+R terrein Angermund: één S-Bahnstation ten noorden van Station Düsseldorf Airport. Met S1 en de aansluitende Skytrain reis je van hier eenvoudig naar het vliegveld. De P+R terreinen zijn relatief klein en staan dus snel vol: houd een plan-B paraat!

In het centrum van Düsseldorf en verschillende buitenwijken en omringende dorpen in het stadsgebied van Düsseldorf geldt betaald parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone waarvoor je een speciale sticker moet hebben.

Wanneer je op straat parkeert, zorg er dan voor dat je echt 100 procent zeker bent dat je voor onbeperkte tijd mag parkeren op de gevonden plek. Soms ben je bijvoorbeeld verplicht om binnen de vakken te parkeren, moet je een parkeerschijf gebruiken of staat de maximale parkeerduur staan niet altijd even duidelijk aangegeven. Het zou ook vervelend zijn als er bij terugkomst een braadworstenkraam op de plek van je auto staat en jij een dure wegsleepboete en stallingskosten moet betalen.

Vergeet ook niet dat buurtbewoners het niet altijd op prijs stellen als een “vreemde” auto een paar weken voor hun deur geparkeerd staat. Zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Of je nu op straat parkeert of op één van de onbewaakte de P+R terreinen: in beide gevallen is er altijd een kans op inbraak of vandalisme. Dit wordt nog eens versterkt omdat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord extra opvalt wanneer deze langere tijd geparkeerd staat.

Foto: Sebastian Krebber / aangepast

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

2 reacties op “Goedkoop + gratis parkeren Düsseldorf Airport”

  1. Ditta Van der wel

    Wat houdt in dat onze vliegreis deels per trein is? Ik vlieg voor het eerst vanaf Dusseldorf.

    1. Hoi Ditta, wat bedoel je precies? Als je een ticket vanaf Düsseldorf hebt geboekt kun je zowel met de trein als met de auto naar de luchthaven reizen. Op deze pagina vind je informatie over parkeren op Düsseldorf Airport. Op onze ov-pagina over Luchthaven Düsseldorf lees je hoe je met de trein op het vliegveld komt. Heb je wellicht een ticket geboekt waarbij de treinreis ook op het vliegticket staat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *