Goedkoop + gratis parkeren Düsseldorf Airport

Parkeren op Düsseldorf Airport is mogelijk op één van de officiële parkeerterreinen van de luchthaven, maar het is soms gemakkelijker en voordeliger om je auto op een parking in de buurt van het vliegveld neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen uit shuttle- of valet-parkeren.

Daarnaast bieden diverse hotels in de omgeving van het vliegveld Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk, maar je auto op straat of op een onbewaakt P+R-terrein achterlaten is niet zonder risico.

Parkeren op Düsseldorf Airport

Parking P24

Op parkeerterrein P24 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 29/60/91. De parking ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de terminal.

Andere officiële parkings

Andere parkeerplekken op het luchthaventerrein liggen op loopafstand van de terminal of zijn verbonden met de Skytrain (gratis met een geldig parkeerkaartje). Vergelijk alle officiële parkeerterreinen op Düsseldorf Airport en check de actuele beschikbaarheid.

 • Parkeergarage P5, Skytrain 2 minuten, € 59/90/121
 • Parkeerterrein P23, op 7 minuten lopen, € 69/100/131
 • Parkeergarage P7, op 2 minuten lopen, € 79/110/141
 • Parkeergarage P3, op 1 minuut lopen, € 182/364/546

Kiss & Fly

Voor Departures is een Kiss & Fly-zone waar je (mede)reizigers en bagage kunt afzetten. Je kunt hier maximaal 10 minuten gratis parkeren. Kort parkeren is mogelijk op P11 en P12, direct naast de terminal.

Parkings in de buurt

Vaak parkeer je goedkoper bij een parking in de omgeving van Düsseldorf Airport. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje naar het vliegveld en halen je bij terugkomst weer op. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders met Parkos.

Hieronder vind je een overzicht van parkings met goede reviews en gunstige tarieven. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren. Overdekt parkeren is vaak mogelijk tegen een toeslag van € 10 of meer. Bij de meeste parkings moet je je autosleutels afgeven.

Valet-parkeren

Je kunt ook kiezen voor valet-parking. Een medewerker van het valet-parkeerbedrijf neemt je auto bij de terminal in ontvangst en zorgt ervoor dat deze bij terugkomst weer voor je klaarstaat. Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande aanbieders (ze hebben allemaal goede recensies). De tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren (bij sommige aanbieders wordt je auto voor een meerprijs binnen geparkeerd):

Andere aanbieders van valet-parking bij Düsseldorf Airport vind je met Parkos. De kans is aanwezig dat de medewerkers van het parkeerbedrijf alleen Duits spreken.

Park, Sleep & Fly

Met een Park, Sleep & Fly-arrangement slaap je de nacht voor vertrek in een hotel bij het vliegveld en mag je je auto voor een bepaald aantal dagen op het hotelparkeerterrein laten staan: een relaxed begin van je vakantie! Bij de meeste hotels kun je bovendien gebruik maken van de sauna en fitnessruimte.

Vervoer van het hotel naar de terminal is meestal bij de prijs inbegrepen, terug soms niet. De volgende hotels bij Düsseldorf Airport bieden parkeerarrangementen aan:

 • Van der Valk Airport Hotel: overnachting en 14 dagen parkeren vanaf € 119. Alleen de transfer naar de luchthaven is inbegrepen.
 • Lindner Hotel: overnachting, ontbijt en 14 dagen parkeren vanaf € 129. Alleen de transfer naar de luchthaven is inbegrepen, deze rijdt niet de hele dag.
 • Relexa Hotel Ratingen: overnachting en 8/15/22 dagen parkeren vanaf € 129/147/194, inclusief transfer heen en terug.

Wanneer je incheckt voor een Park, Sleep & Fly-arrangement moet je een vliegticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren

Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk op verschillende onbewaakte P+R terreinen in de buurt van de luchthaven. Goede opties zijn P+R terrein Angermund en P+R Duisburg-Rahm: bij S-Bahn-stations ten noorden van Station Düsseldorf Airport. Met S1 en de aansluitende Skytrain reis je van hier eenvoudig naar het vliegveld. De P+R terreinen zijn relatief klein en staan dus snel vol: houd een plan-B paraat!

In het centrum van Düsseldorf en verschillende buitenwijken en omringende dorpen in het stadsgebied van Düsseldorf geldt betaald parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone waarvoor je een speciale sticker moet hebben.

Wanneer je op straat parkeert, zorg er dan voor dat je echt 100 procent zeker bent dat je voor onbeperkte tijd mag parkeren op de gevonden plek. Soms ben je bijvoorbeeld verplicht om binnen de vakken te parkeren, moet je een parkeerschijf gebruiken of staat de maximale parkeerduur staan niet altijd even duidelijk aangegeven. Het zou ook vervelend zijn als er bij terugkomst een braadworstenkraam op de plek van je auto staat en jij een dure wegsleepboete en stallingskosten moet betalen.

Vergeet ook niet dat buurtbewoners het niet altijd op prijs stellen als een “vreemde” auto een paar weken voor hun deur geparkeerd staat. Zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Of je nu op straat parkeert of op één van de onbewaakte de P+R terreinen: in beide gevallen is er altijd een kans op inbraak of vandalisme. Dit wordt nog eens versterkt omdat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord extra opvalt wanneer deze langere tijd geparkeerd staat.

Foto: Sebastian Krebber / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

4 gedachten over “Goedkoop + gratis parkeren Düsseldorf Airport”

 1. Ditta Van der wel

  Wat houdt in dat onze vliegreis deels per trein is? Ik vlieg voor het eerst vanaf Dusseldorf.

  1. Hoi Ditta, wat bedoel je precies? Als je een ticket vanaf Düsseldorf hebt geboekt kun je zowel met de trein als met de auto naar de luchthaven reizen. Op deze pagina vind je informatie over parkeren op Düsseldorf Airport. Op onze ov-pagina over Luchthaven Düsseldorf lees je hoe je met de trein op het vliegveld komt. Heb je wellicht een ticket geboekt waarbij de treinreis ook op het vliegticket staat?

 2. Hallo goede middag ik vertrek donderdag van Düsseldorf airport naar Heraklion Kreta-Heraklion ik heb een invalide Europese parkeerkaart kan ik gratis parkeren of moet ik reserveren?

  1. Hallo,

   Volgens de website van Düsseldorf Airport kun je gratis kunt parkeren op P1, P2 en P3 als je de houder bent van een blauwe Europese parkeerkaart voor invaliden. Als je de parking wilt uitrijden, dan kun je dit doorgeven via de intercom. Er komt dan iemand naar de auto die het nummer op je kaart en je kenteken noteert. Voor vragen kun je contact opnemen met de luchthaven: Tel.: +49 (0)211-421-25 500

   Dit staat er op de website van Düsseldorf Airport:
   “For our disabled passengers coming to the airport by car, we recommend underground car park P1, which is located right underneath the terminal, as well as multi-storey car parks P2 and P3.

   Disabled people who own a blue European Parking Card issued by the Road Traffic Authority may park their vehicle free of charge in the air passenger parking spaces in the Terminal and Long-Term areas (does not apply to multi-storey car parks P11 and P12) at Düsseldorf Airport. You may stop free of charge in the “Kiss & Fly” area at the Departures level for a maximum of three hours.

   Presenting only a disabled person’s pass is not sufficient for the use of a disabled person’s parking space. Only parking permit holders can take advantage of the special parking offer at Düsseldorf Airport, not persons collecting others from the airport or bringing them there.

   When departing from one of our multi-storey car parks, please indicate this via the intercom. An employee of the multi-storey car park operator will come to the exit and will unlock it once he has noted the number of your blue European Parking Card as well as your vehicle’s registration number.”

   https://www.dus.com/en/parking/information

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *