Goedkoop + gratis parkeren Eindhoven Airport

Parkeren op Eindhoven Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of (vaak goedkoper) bij een parking in de buurt van het vliegveld. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle aanbevolen parkeerterreinen en hotels met Park, Sleep & Fly-arrangementen. Ook leggen we uit waar je gratis kunt parkeren bij Eindhoven Airport.

Parkeren op Eindhoven Airport

Parking P5 Bronze is het goedkoopste parkeerterrein op Eindhoven Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 63/98/133 met een online reservering (zonder reservering ben je duurder uit). Het parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de vertrekhal.

Op de andere officiële parkings van Eindhoven Airport parkeer je dichterbij de terminal, maar ben je duurder uit. Zorg altijd dat je van tevoren online een reservering maakt, anders ben je nog veel meer geld kwijt.

 • Bronze Parking P4 ligt op iets minder dan 10 minuten lopen van de vertrekhal. Hier betaal je met een reservering voor 1/2/3 weken parkeren € 71/106/141.
 • Silver Parking P3 ligt op 5 minuten lopen van de terminal. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 91/126/161.
 • Gold Parking P1 is de duurste parkeerplek op Eindhoven Airport. In deze nieuwe parkeergarage direct tegenover de terminal betaal je voor 1/2/3 weken parkeren maar liefst € 160/230/300. 

In tegenstelling tot sommige andere luchthavens kun je op Eindhoven Airport niet gratis parkeren als je met Corendon vliegt. Ook Transavia en TUI fly passagiers moeten gewoon betalen voor een parkeerplek. 

Iemand afzetten?

Parkeergarage P1 doet eveneens dienst als Kiss & Ride. Hier kun je (mede)reizigers en bagage afzetten. Parkeren is gratis zolang je de parkeergarage binnen 15 minuten verlaat. Daarna betaal je € 3 per half uur. Na meer dan 5 uur parkeren betaal je het dagtarief.[/alert]

Parkings in de buurt

Vaak kun je goedkoper parkeren bij een parking in de buurt van Eindhoven Airport. De onderstaande parkeeraanbieders hebben allemaal goede reviews. De vermelde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren. Vooral tijdens schoolvakanties raken deze parkings snel vol en kunnen de prijzen stijgen: reserveer je parkeerplek ruim van tevoren! Bij een aantal parkeerbedrijven dien je je autosleutel af te geven.

Parkeren op loopafstand

Vanaf deze parkeerterreinen loop je eenvoudig naar de terminal. De onderstaande parkings liggen bovendien dichter bij de terminal dan parkeerterrein P5 Bronze van Eindhoven Airport! Je parkeert dus goedkoper én dichterbij het vliegveld! Allemaal van harte aanbevolen!

Shuttle-parkeren

De volgende parkeeraanbieders brengen je met een gratis shuttle naar de luchthaven en halen je bij aankomst weer op. Dit zijn vaak de goedkoopste parkings bij Eindhoven Airport. Tip: bel de parking zodra je geland bent!

 • Schippersstop ligt op 7 minuten rijden van het vliegveld: € 39/64/92
 • EA Parkeren eveneens op ongeveer 20 minuten rijden: € 48/57,50/77

Bereikbaar met het OV

Vanaf de onderstaande parkings reis je zelf met bus 401 naar de luchthaven. Bij Q-Park is het buskaartje inclusief het parkeertarief. Bij P+R Meerhoven komt de busrit er nog bovenop.

 • Terminal M, onderdeel van P1, is een parkeergarage op loopafstand van bushalte Meerrijk. Met bus 401 ben je in 5 minuten op het vliegveld. Wanneer je kiest voor het Park + Fly-tarief is de busrit is gratis op vertoon van je parkeerticket (tot 5 personen): € 46/60/77,50.
 • P+R Meerhoven heeft een uitstekende busverbinding met Eindhoven Airport. Bus 401 rijdt in 10 minuten naar de terminal. Er hangen camera’s op dit P+R terrein, maar er is geen omheining of beveiliging aanwezig: € 34/69/104.

Valet-parkeren Eindhoven Airport

Momenteel is valet-parkeren op Eindhoven Airport niet mogelijk. In de toekomst kun je mogelijk wel weer terecht bij Eazzypark en Park4You.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
P5 BronzeLopen 7-13 min€ 47€ 82€ 117
P4 BronzeLopen ± 7 min€ 71€ 106€ 141
P3 SilverLopen < 5 min€ 91€ 126€ 161
P1 GoldLopen ± 1 min€ 160€ 230€ 300
EazzyparkLopen ± 1 min€ 53€ 69€ 86
Park4YouLopen ± 2 min€ 46€ 63€ 84
Airport Eindhoven ParkingLopen ± 3 min€ 45€ 80€ 115
Euro-parkingLopen ± 4 min€ 46€ 63€ 84
Park & Fly P26Lopen ± 8 min€ 41€ 58€ 79
SchippersstopShuttle ± 7 min€ 39€ 64€ 92
Budgetparking EindhovenShuttle ± 20 min€ 48€ 57,50€ 77
Terminal MBus 401€ 46€ 60€ 77,50
P+R MeerhovenBus 401€ 34€ 69€ 104

Park, Sleep & Fly

Het nieuwe en comfortabele Hotel 46 in Wintelre biedt een Park, Sleep & Fly-arrangement vanaf € 165. Het parkeerarrangement bestaat uit een overnachting in een tweepersoonskamer, maximaal 14 dagen parkeren en vervoer van en naar de luchthaven (10 minuten rijden). Voor het uitgebreide ontbijtbuffet betaal je € 16,- per persoon en voor een ontbijt to go € 12,50.

Ook Van der Valk Hotel Eindhoven biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen. Voor een overnachting, in een tweepersoonskamer, vervoer van en naar het vliegveld en maximaal 10 dagen parkeren betaal je vanaf € 159. Het hotel ligt ten zuiden van Eindhoven, op ongeveer 12 minuten rijden van het vliegveld.

Novotel Eindhoven biedt een Park, Sleep & Fly-arrangement vanaf € 118, maar dit is lang niet altijd boekbaar. Het parkeerarrangement is inclusief overnachting in een 2 tot 4-persoonskamer, ontbijt en 21 dagen parkeren. De transfer tussen het hotel en de luchthaven is bij de prijs inbegrepen. Novotel Eindhoven ligt op anderhalve kilometer van de terminal.

Een Park, Sleep & Fly arrangement is soms goedkoper of slechts een fractie duurder dan een parkeerplaats op het officiële parkeerterrein van Eindhoven Airport! Bij het inchecken moet je een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Eindhoven Airport

Gratis parkeren op loopafstand van Eindhoven Airport is niet mogelijk. Op de bedrijventerreinen in de directe omgeving van de luchthaven, bij de halte van bus 401 in Meerhoven en in en om het centrum van Eindhoven moet je betalen voor een parkeerplek (zie de lijst van alle zones met betaald parkeren in Eindhoven).

Als er plek is, kun je wel gratis parkeren op het P+R terrein bij het treinstation van Best en van daar bus 20 naar Eindhoven Airport nemen. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Gratis parkeren is eveneens mogelijk in verschillende buitenwijken van Eindhoven.

Waarschuwing: hoewel het volstrekt legaal is om je auto langere tijd op een openbare parkeerplek te zetten, stellen veel buurtbewoners dit absoluut niet op prijs. In de nabijgelegen wijk Meerhoven worden volgens de politie opvallend veel vernielingen aan geparkeerde auto’s gemeld. Ook in andere buurten heb je kans op vandalisme!

Overweeg dus goed of het niet verstandiger is om je door iemand af te laten zetten of simpelweg het openbaar vervoer te nemen. Als je ervoor kiest om je auto op straat te parkeren, zet je auto dan op een plek waar je niemand tot last bent. Je auto op straat parkeren is altijd op eigen risico. Doe in geval van lekgestoken banden of bekraste portieren altijd aangifte bij de politie.

Voor wie het aandurft om zich met een rolkoffer in de buitenwijken van Eindhoven te begeven: gratis parkeren is onder meer mogelijk in de omgeving van de Noord-Brabantlaan, tussen de A2 en het centrum van Eindhoven. Van daar kun je bus 401 naar de luchthaven nemen.

In buitenwijken van Veldhoven kun je eveneens gratis parkeren. Met bus 20 reis je naar de luchthaven. In Veldhoven kun je je auto onder andere kwijt in de buurt van de Burgemeester van Hoofflaan of De Dom. Zorg dat je je auto niet in een blauwe zone of de zone voor betaald parkeren bij Citycentrum neerzet!

Goed om te weten: verschillende links op deze pagina zijn affiliatelinks. Wij ontvangen een commissie als je bij deze aanbieders boekt. Voor jou zijn hier geen extra kosten aan verbonden en wij hebben geen inzicht in jouw persoonsgegevens. Wij raden ook aanbieders aan van wie wij geen commissie krijgen. Zo proberen wij onze bezoekers een eerlijk en compleet aanbod te tonen.

Foto: Eindhoven Airport

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

16 gedachten over “Goedkoop + gratis parkeren Eindhoven Airport”

 1. Ik heb vandaag mijn auto geparkeerd op de parkeerstrook tegenover p4 en p3 helaas een parkeerbon gekregen van €61,90 terwijl er nergens een parkeerverbod staat. Alle nederlands geparkeerde auto’s en bon en 2 uit België die er al stonden niet.

  1. Hoi Angela, dat is balen! Op de openbare weg rond Eindhoven Airport staat inderdaad niet altijd even duidelijk aangeven dat er sprake is van betaald parkeren. Als je het gebied met betaald parkeren inrijdt passeer je een bord waarop dit vermeld staat en hier en daar kom je een herhalingsbord tegen, zoals deze: https://goo.gl/maps/sEpBkJeSSoq. In het hele gebied op loopafstand van Eindhoven Airport geldt betaald parkeren.

  2. @Angela. Die parkeerstrook tegenover P3 en P4 is inderdaad betaald parkeren. Van ma tm vrijdag €4 per dag…… en op zaterdag en zondag zelfs gratis. Dus voor n weekendje Milaan of Barcelona met vertrek op vrijdag en op zondag terug is dat voor 3 dagen € 4. En met een parkeerapp kan je een hele week voor € 20. Wel elke ochtend hem ff opnieuw aanzetten natuurlijk.

   1. Hi @Frans, is the parkeerstrook across P3 and P4 the street called Luchthavenweg? Parking just along side the road? And what parking app can be used to pay for it and find the proper fee? Thank you

 2. stefan erckens

  Ben vandaag mijn schoonmoeder gaan ophalen en heb 15 min op de parking naast de parking van de huur auto’s gestaan en moest 23 euro betalen, dit is rond uit schandalig !!!!

   1. Hoe ver is de Spottersweg van de terminal? Is dat te belopen? En is het ( voor zover mogelijk) veilig om je auto daar te laten staan? Ik moet minder dan 24 uur parkeren en vind €47,50 voor minder dan een dag parkeren erg prijzig

  1. Hoi Pie, bij de officiële parkings van Eindhoven Airport, Budgetparking Eindhoven en Q-Park Park+Fly hoef je je autosleutels niet af te geven. Bij Quick Parking alleen als dit specifiek op de voucher vermeld staat.

 3. @Frans, we willen over 2 weken va woensdag tot en met zondagavond lang weekend weggaan. We willen dus onze auto op de luchthaven parkeren omdat dit vele male goedkoper is. Doet de gemeente/parkeerwachter niet moeilijk als de auto daar 5 dagen gesteld is. Natuurlijk wordt er gewoon netjes betaald met de app. Hoe is jullie ervaring? Alvast bedankt voor je reactie.
  Gr. Faar

 4. Beste, ik zou bij Budgetparking Eindhoven willen boeken maar vind weinig en enkel oude reviews terug op hun site (17 stuks over 4 jaar looptijd). Ergens heb ik gelezen dat het om een parking bij een varkensstal zou gaan en dat het shuttlevervoer niet proper is. Klopt dat, heeft u hier ervaring mee of heeft u meer reviews hierover ?

  1. Hoi Sanne, op de site van Budgetparking Eindhoven staan inderdaad alleen oude reviews. Bij parkeervergelijker Parkos zie je echter ook recente recensies. Met een “8” doet Budgetparking Eindhoven het heel netjes! Bij Melookyoubook hebben ook nooit klachten over ze gehad (anders zouden we ze niet opnemen op deze pagina). Op Parkos kun je trouwens ook foto’s bekijken van de parking en mocht je een klacht hebben, dan kun je terecht bij hun klantenservice. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat Budgetparking Eindhoven op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven ligt. Plan dus voldoende tijd in als je hier wilt parkeren. Goed om te weten: de shuttlebus rijdt voor iedereen apart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *