Goedkoop + gratis parkeren Rotterdam Airport

Goedkoop parkeren op Rotterdam Airport? Je kunt gebruik maken van het officiële parkeerterrein van de luchthaven, maar vaak ben je voordeliger uit bij een parking in de buurt. Sommige van deze parkings liggen op loopafstand, anderen bieden een shuttle-service. Ook valet-parkeren behoort tot de mogelijkheden. Verder bieden verschillende hotels bij het vliegveld Park, Sleep & Fly-arrangementen aan.

Gratis parkeren in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport is eveneens mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en wat meer gedoe met zich mee. Hieronder zetten we alle opties voor je op een rijtje.

Parkeren op Rotterdam Airport

P5 Basic Parking

Op het goedkoopste officiële parkeerterrein van Rotterdam The Hague Airport betaal je in het laagseizoen voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 55/70/83. In het hoogseizoen ben je meestal duurder uit. P5 Basic Parking ligt op ongeveer 8 à 10 minuten lopen van de terminal. Voor de beste deals moet je ruim van tevoren reserveren.

Overige parkings op RTHA

Op de andere officiële parkeerterreinen van Rotterdam Airport parkeer je dichterbij de terminal, maar ben je duurder uit. Maak een reservering voor de beste tarieven.

  • P3 Lang Parkeren ligt op ongeveer 3 tot 7 minuten lopen van de terminal. Hier kost 1/2/3 weken parkeren vanaf € 69/102/122. In het hoogseizoen betaal je meestal meer.
  • P2 Comfort Parking ligt op 2 à 3 minuten lopen. Hier betaal je vanaf € 109/142/162.
  • P1 Business Parking ligt direct tegenover de terminal, hooguit een minuut lopen. Deze parking is vooral geschikt voor kort parkeren (€ 4 voor een uurtje). Je betaalt je hier maar liefst € 48 per 24 uur.

Kiss & Ride

Kom je iemand ophalen of wegbrengen? Of wil je je medereizigers afzetten voordat je de auto parkeert? Direct voor de terminal vind je de Kiss & Ride-strook. Als je je auto kort wilt parkeren kun je terecht op Business Parking P1.

Parkings in de buurt

Naast de officiële parkings van Rotterdam Airport, kun je voordelig parkeren bij aanbieders in de buurt van de luchthaven. Sommige van deze parkings bevinden zich zelfs op loopafstand van de terminal!

Parkeren op loopafstand

Terminal Parking Rotterdam Airport is een interessante optie. Deze parking bevindt zich in de parkeergarage van het Fletcher Hotel, direct naast de terminal. Je parkeert hier dus een stuk dichterbij dan wanneer je zou kiezen voor P10 Budget Parkeren of diverse andere officiële parkings van Rotterdam Airport!

Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 103/140/177. Terminal Parking Rotterdam Airport heeft uitmuntende reviews!

Shuttle-parkeren

De onderstaande parkeerbedrijven brengen je met een busje naar de terminal en halen je bij terugkomst weer op. Je autosleutels neem je gewoon mee. Al deze parkings hebben zeer goede reviews! De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

  • Speed Parking ligt op 8 minuten rijden van de luchthaven: vanaf € 73/129/189
  • Quick Parking Rotterdam op 5 minuten rijden van de vertrekhal: vanaf € 68/126/184 (niet-restitueerbaar), voor flex betaal je € 5 meer.

Valet-parkeren

Bij Valet Parking Rotterdam Airport betaal je voor 1/2/3 weken valet-parkeren vanaf € 86/110/145. Je rijdt naar het Fletcher Hotel, direct naast de vertrekhal, waar je wordt ontvangen door een medewerker van Valet Parking Rotterdam Airport, die je auto voor je parkeert. Bij terugkomst staat je auto voor het hotel op je te wachten. Voor een meerprijs wordt je auto overdekt geparkeerd in de garage van het hotel.

Een andere optie voor valet-parkeren is Park Simply. Deze parking heeft uitstekende reviews. Je betaalt voor 1/2/3 weken valet-parkeren vanaf € 79/128/163.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
P5 BasicLopen < 10 min€ 55€ 70€ 83
P3 LangLopen < 7 min€ 69€ 102€ 122
P2 ComfortLopen < 3 min€ 109€ 142€ 162
Terminal ParkingLopen ± 1 min€ 103€ 140€ 177
Speed ParkingShuttle ± 8 min€ 73€ 129€ 189
Quick ParkingShuttle 5-15 min€ 68€ 126€ 184
Valet ParkingLopen ± 1 min€ 86€ 110€ 145
Park SimplyValet€ 79€ 128€ 163

Park, Sleep & Fly

Slechts enkele hotels in de buurt van Rotterdam The Hague Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Deze parkeerarrangementen zijn niet op elke gewenste datum beschikbaar. Aan de receptie moet je op verzoek een ticket of instapkaart voor de volgende dag kunnen tonen.

Bij Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp betaal je € 175 voor een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijtbuffet, een parkeerplek voor maximaal 2 weken en vervoer naar en van de luchthaven.

Bij Fletcher Hotel Wings-Rotterdam betaal je normaliter voor 1/2/3 weken parkeren € 69/98/128. Voor een tweepersoonskamer betaal je in het laagseizoen vanaf € 75 per persoon per nacht. Het hotel ligt direct naast de terminal.

Bij Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel betaal je meestal tussen de € 100 en 166 voor een tweepersoonskamer. Daarbovenop betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 23/45/68. Het hotel ligt op slechts 600 meter lopen van de terminal, maar er rijdt ook een gratis shuttlebus.

Gratis parkeren

Je kunt de auto gratis parkeren in een buitenwijk van Rotterdam en met bus 33 naar het vliegveld reizen. Bus 33 rijdt zeer frequent naar Rotterdam The Hague Airport. Je kunt je auto onder meer kwijt in de buurt van De Lugt of bij de Tweede Hogenbanweg in de wijk Overschie. In het centrum van Rotterdam en in aangrenzende wijken geldt betaald parkeren.

Gratis parkeren op straat is vanzelfsprekend op eigen risico. Er is altijd een kans op inbraak of vandalisme. Zorg dat je echt helemaal zeker bent dat je op de gevonden parkeerplek mag staan: het zou vervelend zijn als je auto bij terugkomst is weggesleept.

Houd ook rekening met omwonenden. Buurtbewoners klagen regelmatig over vliegreizigers die aan de openbare weg in woonwijken rond Rotterdam Airport parkeren. Gratis op straat parkeren mag gewoon, maar zorg dat je niemand tot last bent! Rotterdam raadt gratis parkeren in de omgeving van het vliegveld af.

Op P+R terrein Meijersplein kun je alleen gratis parkeren als je verder reist met het openbaar vervoer. Na 72 uur betaal je een dagtarief van € 18. Op P+R terrein Melanchtonweg kun je wel onbeperkt gratis parkeren, maar deze parking is vaak vol. Van hier reis je met de metro en bus naar het vliegveld van Rotterdam.

Als alternatief kun je natuurlijk ook een bekende vragen om je op het vliegveld af te zetten of met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen.

Foto: StevenL / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *