Goedkoop of gratis parkeren Frankfurt Airport

Parkeren op Frankfurt Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven, maar je bent meestal goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Je hebt hierbij de keuze uit shuttle-parkeren of valet-parking. Daarnaast bieden diverse hotels bij de luchthaven interessante Park, Sleep & Fly-arrangementen aan.

Gratis parkeren nabij Frankfurt Airport is mogelijk, maar hier kleven wel risico’s aan. Je moet bovendien met het openbaar vervoer reizen om bij de terminal te komen.

Parkeren op Frankfurt Airport

Goedkoopste officiële parking

Holiday Parking (tijdelijk gesloten) is het goedkoopste parkeerterrein op Frankfurt Airport. Het reguliere tarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 79/100/121, maar soms kun je al een parkeerplek reserveren vanaf € 29 per week. Een gratis bus brengt je in 15 minuten naar de terminal.

Terminal Parking

Met Terminal Parking kies je voor een parkeerplek op loopafstand van de vertrekhal. Het reguliere tarief voor 1/2/3 weken is 210/245/280. Met een reservering is het soms al mogelijk om vanaf € 55/90/125 te parkeren.

Vanaf parkeergarages P2 en P3 is het ongeveer 300 meter lopen naar Terminal 1. Voor Terminal 2 kun je terecht in parkeergarages P8 en P9.

Business Parking

Je kunt nog iets dichter bij de terminal parkeren als je kiest voor de Business Parking (zo’n 80 meter van Terminal 1). In deze parkeergarage profiteer je van extra brede parkeervakken. Voor 1/2/3 weken betaal je normaal € 234/304/374 of met korting € 79/149/219. Bekijk het overzicht van alle parkeertarieven op Frankfurt Airport.

Drop-off Area

Voor beide terminals is er een Drop-off area waar je (mede)reizigers en bagage kunt afzetten. Parkeren is hier gratis voor de eerste 10 minuten. Voor kort parkeren betaal je € 5 per uur in één van de Terminal Parking-garages of € 6 per uur bij Bussiness Parking. Voor het eerste half uur betaal je op beide parkings slechts € 1.

Parkings in de buurt

Parkeren is vaak goedkoper bij een parking of een hotel in de buurt van Frankfurt Airport. Een gratis shuttlebus brengt je naar de terminal en haalt je bij terugkomst weer op. Mogelijk spreken de medewerkers alleen Duits. De tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

Shuttle-parkeren

Parkeren bij een hotel

Bij Park Inn by Radisson Frankfurt Airport parkeer je op het terrein van het hotel en reis je met de gratis hotelshuttle naar de terminal (ritduur: 10 à 15 minuten). Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je vanaf € 52/81/109.

Andere parkeeraanbieders bij Frankfurt Airport vergelijk je eenvoudig met Parkos en Mobypark. Let altijd goed op de recensies van andere parkeerders!

Valet-parkeren

Wanneer je kiest voor valet-parking rijd je je auto naar de terminal, waar een medewerker van het valet-parkeerbedrijf je auto in ontvangst neemt. Bij terugkomst staat je auto weer voor de terminal op je te wachten. Mogelijk spreken de valet-chauffeurs alleen Duits. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

Andere aanbieders van valet-parking bij Frankfurt Airport vergelijk je eenvoudig met Parkos. Let altijd goed op de reviews van andere parkeerders!

Park, Sleep & Fly

Redelijk wat hotels in de omgeving van Frankfurt Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Altijd een comfortabel begin van je vakantie. Meestal betaal € 100-200 voor een tweepersoonskamer (soms véél meer) en 8 tot 22 dagen parkeren. De transfer naar de luchthaven is vrijwel altijd inclusief, ontbijt over het algemeen niet. Het Sheraton en de Hilton hotels zijn direct verbonden met Terminal 1.

De parkeerarrangementen zijn niet op elke gewenste datum te boeken. Tegen betaling is het bijna altijd mogelijk om langer te parkeren. De meeste hotels willen bij het inchecken je vliegticket of instapkaart zien.

Gratis parkeren Frankfurt Airport

Er zijn een aantal P+R terreinen in de omgeving van Frankfurt Airport waar je gratis kunt parkeren. Vermijd parkeerterreinen met een maximale parkeerduur van 24 uur (zoals P+R Raunheim). De onderstaande P+R terreinen zijn onbewaakt en parkeren is altijd op eigen risico. Houd er rekening mee dat een parkeerterrein vol kan zijn: zorg voor een back-up plan!

De gratis P+R parkeerplaatsen met de beste ov-verbindingen met Frankfurt Airport (nog steeds één overstap) bevinden zich naast de S-Bahn stations Mörfelden en Walldorf. Om op de luchthaven te komen reis je met S7 naast S-Bahn station Stadion, waar  je overstapt op een trein naar de terminal. 

Je kunt ook gratis parkeren bij het P+R terrein Stadion, vlakbij de Commerzbank Arena en slechts één S-Bahn halte van Frankfurt Airport. Maar let op: bij voetbalwedstrijden of evenementen in de Commerzbank Arena geldt er op dit parkeerterrein een (korte) maximum parkeerduur, waarbij alle auto’s die er te lang staan worden weggesleept!

In het centrum en vrijwel alle buitenwijken van Frankfurt (inclusief de woonwijk naast S-Bahn station Niederrad) geldt betaald parkeren of mogen alleen bewoners met een vergunning onbeperkt parkeren. Daarnaast zijn zowel de binnenstad als de buitenwijken een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt. Hier vind je een overzicht van de milieuzones en gebieden waar een bewonersvergunning vereist is.

Als je ergens op straat parkeert zorg dan altijd dat je auto binnen een parkeervak staat en dubbelcheck of je auto er echt onbeperkt mag staan! Je parkeert altijd op eigen risico. Zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *