Goedkoop of gratis parkeren Schiphol

Je had het misschien al verwacht: op Schiphol parkeren kost geld. Toch zijn er wel mogelijkheden om een goedkope parkeerplaats te scoren: op de luchthaven zelf of bij een parkeeraanbieder in de buurt van Schiphol. Wie het aandurft kan zelfs gratis parkeren in de omgeving van het vliegveld.

Kom je van ver en vertrekt je vlucht ’s morgens vroeg? Overweeg dan een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken: de combinatie van een hotelovernachting met parkeerplek is soms voordeliger dan enkel en alleen een parkeerplaats op Schiphol!

Parkeren op Schiphol

De parkeertarieven op Schiphol zijn flexibel, maar je bent altijd voordeliger uit door je parkeerplek ruim van tevoren te reserveren. Op Schiphol P3 Lang Parkeren betaal je voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 60/92,50/127,50 (reken in het hoogseizoen op een tientje meer). Zonder reservering betaal je € 105/157,50/210.

Vanaf P3 Lang Parkeren brengt een gratis pendelbus je naar Schiphol Plaza. Deze bus rijdt elke 10 minuten en de rit duurt 5 tot 8 minuten.

Parkings in de buurt

Vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van Schiphol. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje naar de vertrekhal en ze halen je bij terugkomst weer op. Je kunt verschillende aanbieders vergelijken met behulp van Parkos en Mobypark.

Hieronder noemen we een aantal voordelige parkings met goede recensies. Bij sommige parkeeraanbieders geef je je autosleutel af. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren. Binnen parkeren is soms mogelijk tegen een meerprijs.

Verschillende hotels in de omgeving bieden eveneens parkeerplekken aan. De gratis hotelshuttle brengt je naar de luchthaven.

Valet-parkeren Schiphol

Bij valet-parkeren wordt je auto voor je geparkeerd. In een aparte blogpost beantwoorden we veelgestelde vragen over valetparkings.

P6 Valet Parking is de officiële valet-parkeerder op Schiphol. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 129/146,50/164. Je parkeert je auto in de P6-parkeergarage, op 2 minuten lopen van de vertrekhal. Je autosleutels geef je af bij de balie van P6 Valet Parking. Je auto wordt vervolgens geparkeerd op een beveiligd, onoverdekt parkeerterrein. Een videostraat maakt foto’s van alle kanten van je auto en de ritten naar en van de parkeerplaats worden met gps geregistreerd.

Daarnaast bieden diverse parkeerbedrijven in de buurt van Schiphol valet-parking tegen lagere tarieven aan. Met Parkos vergelijk je eenvoudig de prijzen van verschillende aanbieders en lees je de ervaringen van andere parkeerders. De onderstaande tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren. Soms kun je, al dan niet tegen een meerprijs, binnen parkeren.

Park, Sleep & Fly

Diverse hotels in de buurt van de Schiphol bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Bij de meeste hotels bestaan deze arrangementen uit een tweepersoonskamer, een maximum aantal dagen parkeren en vervoer tussen het hotel en de luchthaven. Soms ben je met een Park, Sleep & Fly-arrangement goedkoper uit dan wanneer je kiest voor een parkeerplek op het officiële parkeerterrein van Schiphol!

Bij het inchecken voor een parkeerarrangement moet je een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien. Je kunt onder meer terecht bij de volgende hotels:

Gratis parkeren bij Schiphol

Gratis parkeren in de buurt van Schiphol is mogelijk zo lang je bereid bent om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te reizen. Je kunt onder meer gratis parkeren in buitenwijken van Amstelveen of Hoofddorp. Let op: want op sommige plekken in Amstelveen en Hoofddorp geldt alsnog betaald parkeren. Parkeer je auto op loopafstand van een halte van bus 300. Deze bus rijdt zeer frequent naar Schiphol. ’s Nachts rijdt bus N30 twee keer per uur de route van bus 300.

Je kunt ook gratis parkeren in Badhoevedorp (buiten de blauwe zones) of in de Amsterdamse buitenwijken Osdorp en Sloten (bekijk de kaart met gebieden waar betaald parkeren geldt). Kies voor een parkeerplek in de buurt van een halte van bus 194 vanuit Osdorp of bus 195 via Sloten. Deze bussen rijden naar Knooppunt Schiphol Noord, waar je overstapt op een frequente bus naar Schiphol Plaza.

Je auto op straat parkeren is altijd op eigen risico. Er is altijd een kans op inbraak of vandalisme. Dubbelcheck de bovenstaande informatie en wees honderd procent zeker dat je ook echt gratis en onbeperkt mag parkeren op de door jou gevonden plek. Zorg verder dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *