Goedkoop of gratis parkeren Brussel Airport

Parkeren op Brussel Airport? Dat is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of – vaak goedkoper – bij een parking in de buurt van het vliegveld. Een aantal bedrijven biedt eveneens valet-parking aan. Het vinden van een gratis parkeerplek bij Zaventem Airport is wat moeilijker, maar niet onmogelijk.

Verder zijn er in de omgeving van de luchthaven diverse hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. Vooral in het weekend zijn er vaak mooie deals te vinden.

Parkeren op Brussel Airport

Goedkoopste officiële parking

Het goedkoopste parkeerterrein op Brussel Airport is P Discount. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 58/79/88. Een gratis shuttlebus rijdt 24 uur per dag van en naar terminal en de rit duurt ongeveer 10 minuten. Voor de parking moet je van tevoren online reserveren.

Parkeren op loopafstand

Op P3 Holiday Booking betaal je € 98/131/145 voor 1/2/3 weken parkeren. Deze parking ligt op loopafstand van de terminal. Ook voor deze parking moet je van tevoren online reserveren. 

Voor een gereserveerde plek in de parkeergarage van P Reservation Zone, op 5 à 10 minuten lopen van de terminal, betaal je € 78/103/114.

Overige officiële parkings

Verder kun je terecht in de onderstaande parkeergarages (alle tarieven) die zich allemaal op loopafstand van de terminal bevinden. De namen van de parkings lijken soms verwarrend veel op elkaar, dus zorg dat je naar de juiste parkeerplek rijdt! Sommige parkings zijn tijdelijk gesloten in verband met corona.

 • P3 Holiday, 6 minuten lopen: € 108/143/157
 • P2 Economy, 4 minuten lopen: € 108/143/157
 • P1 Front, 3 minuten lopen: € 137/179/200
 • P1 Fast Zone, 1 minuut lopen € 182/364/546
 • P Lock, inclusief verzekering, 1 minuut lopen: € 125/167/188
 • P1 VIP, inclusief verzekering op 25 meter van Departures: € 189/273/301
Officiële parkings op loopafstand. Afbeelding: Brussels Airport

Kiss & Ride

Je kunt (mede)reizigers en bagage afzetten in de Drop-off zone. Je mag hier 10 minuten stilstaan en de chauffeur mag de auto niet achterlaten. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar de terminal. Kort parkeren is mogelijk op P1 Front, direct tegenover de terminal, en eventueel ook bij P2 Economy en P3 Holiday. De eerste 30 minuten zijn gratis, daarna betaal je € 4 per uur.

Parkings in de buurt

In de buurt van Brussel Airport vind je diverse voordelige parkings waarbij je met een gratis shuttlebus naar de terminal wordt gebracht en bij terugkomst weer wordt opgepikt. Mogelijk spreken de medewerkers niet altijd Nederlands of Engels.

Shuttle-parkeren

Lang niet alle parkeerbedrijven hebben goede reviews. De onderstaande aanbieders hebben wij geselecteerd op hun redelijke tot uitstekende recensies (slechte parkings hebben we weggelaten). Indien aangegeven laat je je autosleutels achter bij de parking.

Bij alle parkings betaal je € 5 luchthavenkosten. Bij de onderstaande tarieven zijn deze kosten inclusief. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren. 

 • Aeropark 1000 buiten parkeren op 10 minuten rijafstand van de terminal: € 56/100/135 (sleutels afgeven, zeer goede reviews!)
 • Park and Go, buiten parkeren op 11 minuten rijden van de luchthaven: € 61/105/140 (sleutels meenemen, wisselende reviews)
 • Brussels Airport Express Parking, overdekt parkeren op 5 minuten rijden: € 77/105/140 (sleutels afgeven, uitstekende reviews!)

Je kunt meer parkings in de buurt van Zaventem vergelijken met Parkos. Let goed op de reviews van andere parkeerders!

Parkeren bij een hotel

Op het parkeerterrein van het Holiday Inn Brussels Airport betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 30/60/85. Let op: de gratis shuttlebus naar de terminal rijdt momenteel niet, in verband met corona. Voor ongeveer € 15 kun je een taxi nemen. 

Valet-parkeren Brussel Airport

Bij Brussel Airport kun je eveneens kiezen voor valet-parking. Je rijdt je auto naar de drop-off zone op de luchthaven, waar een medewerker van het valet-parkeerbedrijf je auto in ontvangst neemt en naar de parkeerplaats rijdt. Jij kunt direct door naar het vliegtuig. Bij terugkomst staat je auto weer op je te wachten op het vliegveld.

Voor valet-parking op Zaventem kun je terecht bij Blue Valet Zaventem. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je vanaf: € 55/90/125. Er zijn meer aanbieders van valet-parking bij Brussel Airport te vinden op Parkos, maar Blue Valet heeft de beste reviews is het goedkoopst.

Tip: bel het parkeerbedrijf een kwartier voordat je met de auto bij de terminal aankomt en bel ze wederom zodra je geland bent. Dit om te bevestigen dat er iemand voor je klaarstaat. Mogelijk spreken de medewerkers alleen Frans.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
P DiscountShuttle ± 10 min€ 58€ 79€ 88
P3 Holiday BookingLopen 5-10 min€ 98€ 131€ 145
P Reservation ZoneLopen 5-10 min€ 78€ 103€ 114
Aeropark 1000Shuttle ± 10 min€ 56€ 100€ 135
Park and GoShuttle ± 11 min€ 61€ 105€ 140
Express ParkingShuttle ± 5 min€ 77€ 105€ 140
Holiday Inn ParkingTaxi (± €15)€ 30€ 60€ 85
Blue ValetValet€ 55€ 90€ 125

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van de luchthaven bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Het parkeerarrangement is inclusief een overnachting in een tweepersoonskamer, vervoer tussen het hotel de luchthaven en tot 15 dagen parkeren.

Doordeweekse overnachtingen zijn over het algemeen een stuk duurder dan op vrijdag, zaterdag of zondag. De arrangementen zijn niet op elke gewenste dag te boeken. Bij het inchecken moet je je vliegticket of boardingpass kunnen tonen.

 • Parker Hotel maximaal 15 dagen parkeren vanaf € 85, inclusief een eenvoudig “Early bird” ontbijt.
 • Van der Valk Brussels Airport maximaal 2 weken parkeren vanaf € 140, inclusief ontbijt.
 • Thon Hotel tot 14 dagen parkeren vanaf € 89, inclusief ontbijt. Let op:  onregelmatige pendeldienst!
 • NH Brussels Airport maximaal 16 dagen parkeren vanaf € 109, inclusief ontbijt (kijk onder ‘standaardtarieven’).

Op Booking.com vind je Park, Sleep & Fly-arrangementen bij andere hotels door te kijken onder “kamertype”.

Gratis parkeren Brussel Airport

Op een groot aantal plekken in en om Brussel geldt betaald parkeren. Elke gemeente heeft een eigen parkeerbeleid, waardoor de situatie erg onoverzichtelijk is. Op veel plekken vind je blauwe zones waar je slechts een paar uur gratis mag parkeren. Daarnaast zijn er ook groene, grijze en rode (of oranje) zones. In Zaventem, de gemeente waar een deel van Brussel Airport in ligt, geldt in de meeste straten een maximale parkeerduur van enkele uren.

Aan de rand van de stad liggen een aantal gratis P+R terreinen (transitparkings), maar deze zijn vaak vol en er bestaan plannen om deze parkeerplaatsen enkel nog toegankelijk te maken voor abonnementhouders. Zo zijn onder andere P+R Coovi en Kraainem inmiddels niet meer gratis.

Mocht je er toch in slagen om ergens een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd dan altijd rekening met de risico’s van op straat parkeren. Vooral auto’s met een Nederlands nummerbord vallen extra op als ze voor lange tijd geparkeerd staan. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: Brussels Airport / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

4 gedachten over “Goedkoop of gratis parkeren Brussel Airport”

 1. Ik heb een vraag over aankomst en vertrek daar moeten tijden op de datum ingevoerd worden. Hoe belangrijk of hoe streng wordt hier naar gekeken?

  1. Hoi Britt, dat verschilt per parkeeraanbieder. Als richtlijn kun je twee uur voor vertrek en een uur na aankomst aanhouden. Vaak gelden parkeertarieven per 24 uur, dus als je een uurtje vertraging hebt leidt dit meestal niet tot extra kosten.

 2. Heeft u misschien een tip? Wij komen uit Nederland vertrekken uit Charleroi vliegveld en komen weer terug op vliegveld Zaventem. Nu wil ik dus parkeren bij vliegveld Zaventem, maar moet dan naar Charleroi. Alvast dank.

  1. Hoi Eliza, je kunt je auto op Brussel Zaventem Airport parkeren en dan met de trein naar station Charleroi Sud reizen (er zijn directe (stop)treinen, maar ook treinen waarbij je overstapt in Brussel). Check voor de reistijden de website van de NMBS. Op station Charleroi Sud stap je over op de bus naar het vliegveld van Charleroi. Een andere optie is de Flibco-bus van station Brussel-Zuid/Midi direct naar Charleroi Airport. Op deze pagina’s vind je meer info: https://melookyoubook.com/vliegvelden/charleroi-airport/openbaar-vervoer-bus-trein/ en https://melookyoubook.com/vliegvelden/brussel-airport-zaventem/openbaar-vervoer-bus-trein/. Plan altijd ruim voldoende reistijd in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *