Goedkoop of gratis parkeren Brussel Airport

Kom je met de auto naar Brussel Airport, dan kun je parkeren op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of bij een parking in de buurt van het vliegveld. Een aantal bedrijven biedt eveneens valet-parking aan. Het vinden van een gratis parkeerplek in de omgeving van Zaventem Airport is wat moeilijker, maar niet onmogelijk.

Verder is er in de omgeving van de luchthaven een ruim aanbod van hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. Vooral in het weekend zijn er vaak mooie deals te vinden.

Parkeren op Brussel Airport

De goedkoopste parkeerterreinen op Brussel Airport zijn Discount Parking P1 en P2. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 54/77/79. Een gratis shuttlebus rijdt 24 uur per dag van en naar terminal en de rit duurt ongeveer 10 minuten. Voor beide parkings moet je van tevoren online reserveren.

Tegen een hoger tarief kun je ook op loopafstand van de terminal parkeren.  Zo betaal je voor een gereserveerde plek in de parkeergarage van P Reservation Zone: € 87/126/143.

Vergelijk de tarieven van alle parkings op het luchthaventerrein van Brussel Airport. Je kunt (mede)reizigers en bagage afzetten in de Drop-off zone. Vanaf hier is het ongeveer 5 minuten lopen naar de terminal.

Parkings in de buurt

In de buurt van Brussel Airport vind je diverse voordelige parkings waarbij je met een gratis shuttlebus naar de terminal wordt gebracht en bij terugkomst weer wordt opgepikt. Mogelijk spreken de medewerkers niet altijd Nederlands of Engels. De onderstaande prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

Je kunt meer parkings in de buurt van Zaventem vergelijken met Parkos. Let goed op de reviews van andere parkeerders! Bij sommige parkeerbedrijven geef je je autosleutels af.

Via Mobypark kun je een parkeerplek reserveren bij Parking Zaventem Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren op het parkeerterrein van het Holiday Inn Brussels Airport betaal je € 41,50/83/123. Let op: de gratis shuttlebus rijdt slechts om de 40 minuten (ritduur: 15 minuten) en er zijn geen bussen tussen ruwweg 10.00 en 18.30 uur. Tussen deze tijden moet je een taxi nemen (ongeveer € 12,50).

Valet-parkeren Brussel Airport

Bij Brussel Airport kun je eveneens kiezen voor valet-parking. Je rijdt je auto naar de vertrekhal, waar een medewerker van het valet-parkeerbedrijf je auto in ontvangst neemt en naar de parkeerplaats rijdt. Jij kunt direct door naar het vliegtuig. Bij terugkomst staat je auto weer op je te wachten bij de terminal.

Voor valet-parking op Zaventem kun je terecht bij Blue Valet Zaventem. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je: € 55/90/125. Er zijn meer aanbieders van valet-parking bij Brussel Airport te vinden op Parkos, maar Blue Valet heeft de beste reviews is het goedkoopst.

Tip: bel het parkeerbedrijf een kwartier voordat je met de auto bij de terminal aankomt en bel ze wederom zodra je geland bent. Dit om te bevestigen dat er iemand voor je klaarstaat. Mogelijk spreken de medewerkers alleen Frans.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
P1/P2 DiscountShuttle ± 10 min€ 54€ 77€ 79
P Reservation ZoneLopen ± 5-10 min€ 87€ 126€ 143
ParkwayShuttle ± 10-15 min€ 32€ 71€ 101
Aeropark 1000Shuttle ± 10 min€ 36€ 71€ 101
Express ParkingShuttle ± 5 min€ 72€ 100€ 135
Holiday Inn ParkingShuttle ± 15 min€ 41,50€ 83€ 123
Blue ValetValet€ 55€ 90€ 125

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van de luchthaven bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Het parkeerarrangement is inclusief een overnachting in een tweepersoonskamer, vervoer tussen het hotel de luchthaven en tot 15 dagen parkeren.

Doordeweekse overnachtingen zijn over het algemeen een stuk duurder dan op vrijdag, zaterdag of zondag. Bij het inchecken moet je je vliegtickets kunnen tonen.

Op Booking.com vind je Park, Sleep & Fly-arrangementen bij andere hotels door te kijken onder “kamertype”.

Gratis parkeren Brussel Airport

Op een groot aantal plekken in en om Brussel geldt betaald parkeren. Elke gemeente heeft een eigen parkeerbeleid, waardoor de situatie erg onoverzichtelijk is. Op veel plekken vind je blauwe zones waar je slechts een paar uur gratis mag parkeren. Daarnaast zijn er ook groene, grijze en rode (of oranje) zones. In Zaventem, de gemeente waar een deel van Brussel Airport in ligt, geldt in de meeste straten een maximale parkeerduur van enkele uren.

Aan de rand van de stad liggen een aantal gratis P+R terreinen (transitparkings), maar deze zijn vaak vol en er bestaan plannen om deze parkeerplaatsen enkel nog toegankelijk te maken voor abonnementhouders. P+R Coovi en Kraainem zijn inmiddels niet meer gratis.

Mocht je er toch in slagen om ergens een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd dan altijd rekening met de risico’s van op straat parkeren. Vooral auto’s met een Nederlands nummerbord vallen extra op als ze voor lange tijd geparkeerd staan. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: Brussels Airport / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

2 reacties op “Goedkoop of gratis parkeren Brussel Airport”

  1. Ik heb een vraag over aankomst en vertrek daar moeten tijden op de datum ingevoerd worden. Hoe belangrijk of hoe streng wordt hier naar gekeken?

    1. Hoi Britt, dat verschilt per parkeeraanbieder. Als richtlijn kun je twee uur voor vertrek en een uur na aankomst aanhouden. Vaak gelden parkeertarieven per 24 uur, dus als je een uurtje vertraging hebt leidt dit meestal niet tot extra kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *