Goedkoop of gratis parkeren Parijs-CDG

Parkeren op Parijs-Charles de Gaulle Airport (CDG) is niet goedkoop. Maar gelukkig zijn er diverse alternatieven, zoals parkings in de buurt van het vliegveld en Park, Sleep & Fly-arrangementen bij hotels in Roissy en omgeving. Gratis parkeren in een buitenwijk of randgemeente van Parijs is ook mogelijk, maar dit is niet zonder risico’s.

Op deze pagina vind je álle parkeeropties bij Charles de Gaulle Airport: op én nabij de luchthaven, gratis én betaald, ongeacht of wij commissie van ze krijgen. Wij hebben de aanbieders met de beste reviews voor jou geselecteerd. De uitgebreide omschrijving vind je hieronder, of klik door naar de tabel om alle parkings in één oogopslag te vergelijken.

Parkeren op de luchthaven

De officiële parkings van Charles de Gaulle Airport bestaan uit parkeerterreinen met een gratis shuttlebus naar de terminal en (duurdere) parkings op loopafstand. Hoewel de website van Charles de Gaulle Airport ook een Engelstalige versie heeft, bevat deze onvolledige informatie en werken de links vaak niet. Reserveren moet sowieso in het Frans. Bonne chance!

Goedkoopste officiële parkings

Op Parking PR, PX en PW betaal je voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 80/120/145. De parkeertarieven zijn flexibel, dus je kunt (veel) meer kwijt zijn. Zonder reservering betaal je zelfs € 160/215/270. Een gratis shuttlebus (navette) brengt je van het parkeerterrein naar de terminal.

Parkeren op loopafstand

Daarnaast zijn er bij alle terminals parkings op loopafstand. Met een reservering betaal je hier vanaf € 110/165/200 voor 1/2/3 weken parkeren. Anders ben je een schrikbarende € 175/315/455 kwijt!

Kiss & Ride

Bij elke terminal is het mogelijk om (mede)reizigers en bagage af te zetten. Volg de borden “Dépose-minute“. Je mag hier maximaal 10 minuten gratis staan. Als je mee wilt lopen naar de terminal, kun je je auto kwijt op de parking op loopafstand van de desbetreffende terminal. Dan betaal je € 9 voor het eerste uur parkeren.

Parkings in de buurt (tip!)

Vaak ben je veel goedkoper uit bij een parkings in de buurt van Charles de Gaulle Airport. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje naar de luchthaven en halen je bij terugkomst weer op. Plan altijd ruim voldoende tijd in om van de parking naar de luchthaven te komen.

Shuttle-parkeren

Wij hebben een selectie gemaakt van parkings met goede reviews. Ga er overigens niet vanuit dat de medewerkers van de parkeerbedrijven Engels spreken. Je autosleutels laat je bij al deze aanbieders achter op de parking. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

  • Parking Roissy Tarif op 15 à 20 minuten van de luchthaven rekent vanaf € 30/58/79 (€ 10 toeslag voor shuttle tussen 21.00 en 7.00 uur en op feestdagen)
  • Fast Park Parking Roissy op 10 à 15 minuten van de luchthaven: vanaf € 30/58/79 (€ 10 toeslag voor shuttle tussen 21.00 en 7.00 uur en op feestdagen)
  • Holiday’s Park op ongeveer 15 minuten rijden: vanaf € 55/90/125
  • Yummy Park op ongeveer 7 minuten van de luchthaven: vanaf € 60/86/117 (€ 10 toeslag voor shuttle tussen 21.00 en 5.00 uur en op feestdagen)

Je kunt meer parkings vergelijken met Parkos en Mobypark, maar let wel goed op de reviews! Soms betaal je voor meer dan 4 passagiers in de shuttlebus een toeslag van € 5. Je kunt medereizigers en bagage eventueel eerst bij de terminal afzetten.

Parkeren bij een hotel

Verder kun je voordelig parkeren bij het Hyatt Regency Roissy Hotel, op 10 à 15 minuten rijden van de terminal. Hier betaal je € 61/121/152 voor 1/2/3 weken parkeren. De gratis hotelshuttle zorgt voor vervoer tussen de parking en het vliegveld. De shuttlebus rijdt elke 20 minuten tussen 5.00 en 23.40 uur. Deze parking heeft eveneens goede reviews!

Valet-parkeren

Op Parijs-Charles de Gaulle Airport heb je de keuze uit verschillende valet-parkeerbedrijven (parking de voiturier). Een medewerker van de parking neemt je auto in ontvangst bij de vertrekhal. Bij terugkomst staat je auto weer klaar. Ga er niet vanuit dat de medewerkers Engels spreken. Onderstaande prijzen zijn voor 1/2/3 weken valet-parkeren.

  • Ector Roissy biedt valet-parking vanaf € 89/109/129. Voor € 98/118/138 wordt je auto overdekt geparkeerd. 
  • Yummy Park biedt valet-parking vanaf € 122/164/206. Deze parking rekent een toeslag van € 10 om je auto tussen 21.00 en 5.00 uur en op feestdagen op te halen of terug te brengen.
  • Blue Valet biedt valet-parking op luchthavens en treinstations in heel Frankrijk. Bij deze aanbieder kun je rekenen op de meest professionele service. Je auto wordt overdekt geparkeerd. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren bij Blue Valet CDG betaal je € 90/125/160.

Park, Sleep & Fly

Een aantal hotels in de buurt van het vliegveld biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. De parkeerarrangementen bestaan uit een overnachting in een tweepersoonskamer en 7 tot 15 dagen gratis parkeren. De shuttlebus naar de luchthaven is meestal bij de prijs inbegrepen, ontbijt soms ook.

De prijzen variëren aanzienlijk per dag, maar over het algemeen ben je niet heel goedkoop uit. Een parkeerarrangement bij Roissy Charles de Gaulle is waarschijnlijk vooral interessant als je toch al van plan was om de nacht voor vertrek bij de luchthaven te slapen.

  • Millennium Hotel Paris Charles de Gaulle rekent voor een tweepersoonskamer zonder ontbijt en maximaal 8/15 nachten parkeren vanaf € 91/112. Op sommige data kun je honderden euro’s duurder uit zijn!
  • Bij Hilton Paris Charles de Gaulle betaal je € 185 tot € 300+ voor een overnachting zonder ontbijt en maximaal 15 dagen parkeren (selecteer: Flexible Park Fly15).
  • Marriott Charles de Gaulle rekent vanaf € 189/219 per nacht, inclusief ontbijt en maximaal 7/14 dagen parkeren (kijk onder ‘Deals and Packages’ voor het Park Here Fly There-arrangement).

Gratis parkeren bij CDG

Het is niet eenvoudig om gratis te parkeren in de directe omgeving van CDG Airport. Binnen de ring van Parijs moet je sowieso betalen om je auto neer te zetten. Ook bij de meeste RER-stations en in de centra van buitensteden geldt betaald of tijdsgebonden parkeren.

Parkeren bij een RER-station

Gratis parkeren is wel mogelijk op veel andere plekken in de buitensteden rond Parijs. Met RER B reis je vervolgens naar de luchthaven (€ 2,50 tot 5). Bij RER-stations Villepinte en Gare le Blanc Mesnil vind je gratis (onbewaakte) P+R terreinen. Ook kun je gratis parkeren bij RER-stations Sevran Livry, Vert Galant en Mitry-Claye, maar dan moet je via een overstap op station Aulnay-sous-Bois naar de luchthaven reizen. Vanaf Mitry-Claye kun je eventueel ook bus 24 naar CDG Airport nemen (€ 2).

Gratis op straat parkeren

Verder kun je in buitensteden als Villepinte, Sevran en Aulnay-sous-Bois op veel plekken gratis op straat parkeren. Wees omwonenden niet tot last en zorg ervoor dat je 100 procent zeker op de gevonden plek mag staan. Zo zijn er naast zones met betaald parkeren ook blauwe zones, waar je slechts korte tijd mag staan.

De Parijse buitensteden (banlieues) zijn niet de meest veilige plek om je auto voor lange tijd onbeheerd achter te laten: dat geldt zowel voor de gratis parkings als op straat. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt ook nog eens extra op, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Parkeren in een dorp bij CDG

Verder kun je je auto in een dorp ten noorden of oosten van de Charles de Gaulle Airport neerzetten en met de bus naar het vliegveld reizen. Nog steeds op eigen risico natuurlijk! Let op, want ook hier zijn blauwe zones. Dorpen waar je je auto kwijt kunt zijn OthisDammartin-en-Goëlle en Longperrier. Vanuit deze plaatsen kun je met bus 701 in ongeveer 30 minuten naar de luchthaven reizen (€ 2).

Foto: Greenboost

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *