Goedkoop of gratis parkeren Keulen-Bonn Airport

Op Keulen-Bonn Airport kun je parkeren op loopafstand van de terminal. Soms is het goedkoper om je auto neer te zetten op een parking in de buurt van het vliegveld. Je kunt hierbij kiezen uit shuttle- of valet-parkeren.

Een andere optie is om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken bij een hotel in de omgeving van de luchthaven. Gratis parkeren bij Keulen Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s met zich mee.

Parkeren op Keulen Airport

Goedkoopste officiële parking

De goedkoopste parking op Keulen-Bonn Airport is Parkeergarage P3, op 350 meter lopen van Terminal 2. Een beperkt aantal parkeerplekken is te boeken vanaf € 29 per week, maar dan moet je ruim van tevoren reserveren. Het normale tarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 69/120/155.

Parking P2

Parkeergarage P2 bevindt zich direct naast Terminal 2. Door je plek bijtijds te reserveren kun je hier parkeren vanaf € 49 per week. Het standaardtarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 89/159/208. Bekijk het overzicht van alle parkings en tarieven.

Kort parkeren

Je kunt (mede)passagiers en bagage direct voor de terminal afzetten. De eerste 10 minuten parkeer je hier gratis. Anders betaal je € 12 per half uur (maximaal 2 uur). Voor kort parkeren kun je beter terecht in Parkeergarage P1, naast Terminal 1. Hier betaal je € 4,50 per uur.

Parkings in de buurt

Vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van Keulen Airport. Bij de onderstaande aanbieders parkeer je op een beveiligd terrein en word je met een busje van en naar de terminal gebracht. Bij sommige aanbieders laat je je autosleutels achter op de parking.

Al deze aanbieders hebben redelijke tot goede reviews. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken (buiten) parkeren. Binnen parkeren is soms mogelijk tegen een meerprijs. De onderstaande prijzen zijn exclusief € 3 luchthavenkosten:

  • Parking Airea, op zo’n 12 minuten van de luchthaven, de autosleutels neem je gewoon mee: € 33/47/61
  • Park Cool, op 8 minuten rijden, de autosleutels geef je af: € 38/65/95
  • Idealparken, ongeveer 10 minuten rijden, de sleutels neem je mee: € 39/57/75  (let op: deze parking heeft wisselende reviews!)

Op Parkos vergelijk je tarieven van deze en andere parkings bij Keulen-Bonn Airport. Ga er niet vanuit dat de medewerkers van de parkings Engels of Nederlands spreken.

Valet-parking Keulen Airport

Diverse parkeerbedrijven bij Keulen-Bonn Airport bieden valet-parking aan. Het grote voordeel van valet-parkeren is dat je gewoon naar de vertrekhal kunt rijden. Een medewerker van het parkeerbedrijf neemt je auto in ontvangst en bij terugkomst staat deze weer voor je klaar bij de terminal.

Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande valet-parkings. Prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

Meer aanbieders van valet-parking bij Keulen-Bonn Airport vind je met Parkos. Mogelijk spreken de medewerkers van het valet-parkeerbedrijf alleen Duits.

Park, Sleep & Fly

Met een Park, Sleep & Fly-arrangement slaap je de nacht voor vertrek in een hotel bij de luchthaven en parkeer je je auto op het parkeerterrein van het hotel. De onderstaande prijzen zijn voor een overnachting in een tweepersoonskamer en maximaal 15 dagen parkeren. Langer parkeren is soms mogelijk tegen een meerprijs.

De parkeerarrangementen zijn niet voor elke gewenste datum te boeken. Bij de check-in moet je een vliegticket of een boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Keulen Airport

Gratis parkeren bij Keulen Airport is mogelijk bij diverse stations langs de route van S-Bahn 19. Bij station Porz-Wahn is een klein en onbewaakt P+R terrein (kaart) en je kunt gratis parkeren bij S-Bahn station Spich (kaart). Houd een plan B paraat voor het geval dat alle parkeerplekken bezet zijn of de parkeersituatie is gewijzigd.

Bij het  P+R terrein bij station Frankfurter Straße (één halte voor de luchthaven, kaart) kun je inmiddels niet meer gratis onbeperkt parkeren.

Op veel plekken in het stadsgebied van Keulen en in een paar omringende plaatsen mogen alleen bewoners onbeperkt gratis op straat parkeren. Ook in de woonwijk op loopafstand van Keulen-Bonn Airport (in de omgeving van de Waldstraße) moet je op geselecteerde plekken een bewonersvergunning hebben om zonder tijdslimiet op straat te parkeren. Let dus heel goed op waar je je auto neerzet!

In het centrum van Keulen moet je betalen om je auto op straat te parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt.

Op straat of op een onbewaakt P+R terrein parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt bovendien  extra op, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is. Zorg ervoor dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis mag parkeren op de gevonden parkeerplek en dat er geen tijdslimiet geldt. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons) / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *