Goedkoop of gratis parkeren Weeze Airport

Op het officiële parkeerterrein van Weeze Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Vaak ben je echter goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de directe omgeving van het vliegveld. Gratis parkeren nabij Weeze Airport is mogelijk, maar niet zonder risico’s!

Je kunt verder kiezen voor een comfortabel Park, Sleep & Fly-arrangement, waarbij je de avond voor vertrek in een hotel in de buurt van het vliegveld slaapt en je auto gedurende jouw vakantie op het hotelparkeerterrein blijft staan.

Parkeren op Weeze Airport

Goedkoopste officiële parking

P3 is de voordeligste parking op Weeze Airport. Het parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 52/62/77. Je kunt je parkeerplek  van tevoren online reserveren. De slagboom van het luchthaventerrein werkt op basis van kentekenherkenning.

Bij de terminal parkeren

Tegen een hoger tarief parkeer je dichter bij de terminal. Parkeerterrein P2 is deels overdekt met zonnepanelen en ligt op ongeveer 5 minuten lopen. Hier betaal je € 57/82/107 voor 1/2/3 weken parkeren.

Op Parkeerterrein P1, direct voor de vertrekhal, betaal je € 68/138/208. Bekijk het overzicht van alle parkings op Weeze Airport.

Overzicht van de parkings op de luchthaven. Afbeelding: Weeze Airport

Wegbrengen en ophalen

Er is geen gratis Kiss & Fly-zone op Weeze Airport. Je betaalt altijd € 3 om het luchthaventerrein op te rijden. Hiervoor kun je 1 uur parkeren op P1.

Parkings in de buurt

ParkGate Weeze

Bij ParkGate Weeze, aan de oostkant van het dorp Weeze en op ongeveer 10 minuten rijden van het vliegveld, betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 49/59,50/77,50. Je wordt met een busje naar de terminal gebracht. Mogelijk spreken de medewerkers alleen Duits.

Safe en Save Parking

Het is momenteel niet meer mogelijk om een parkeerplek te reserveren bij Safe en Save Parking in Well (Nederland). Dat is jammer, want dit parkeerbedrijf met shuttle-service naar Weeze Airport had uitmuntende recensies

Valet-parkeren Weeze Airport

ParkGate Weeze verzorgt eveneens valet-parkeren bij Weeze Airport. Een medewerker van het parkeerbedrijf neemt je auto in ontvangst bij de vertrekhal. Bij terugkomst staat je auto weer op dezelfde plek voor je klaar. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 73,50/98/115. Dit parkeerbedrijf heeft goede recensies!

Bel ParkGate Weeze 20 minuten voordat je op de luchthaven aankomt en bel ze bij terugkomst zodra je geland bent. Houd er daarnaast rekening mee dat je € 3 moet betalen om met de auto bij de terminal te komen.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
P3 Weeze AirportLopen ± 10 min€ 52€ 62€ 77
P2 Weeze AirportLopen ± 5 min€ 57€ 82€ 107
P1 Weeze AirportLopen ± 2 min€ 68€ 138€ 208
ParkGate WeezeShuttle ± 10 min€ 49€ 59,50€ 77,50
ParkGate WeezeValet-parking€ 73,50€ 98€ 115

Park, Sleep & Fly

Voor een Park, Sleep & Fly-arrangement kun je terecht bij Schloss Wissen. Dit historische kasteelhotel ligt net buiten het dorp Weeze. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer, 14 dagen parkeren en luchthaventransfers betaal je vanaf € 157. Voor een uitgebreid ontbijt betaal je € 16,50 per persoon extra. Een ontspannen manier om aan je vakantie te beginnen!

Gratis parkeren Weeze Airport

Op verschillende plekken in het dorp Weeze, onder meer bij het treinstation, geldt een tijdslimiet voor op straat parkeren. Wanneer je er toch in slaagt om een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd er dan rekening mee dat niet alle omwonenden het op prijs stellen wanneer je je auto een week of langer voor hun deur laat staan. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je niemand tot last bent.

Op straat parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt extra op als deze langere tijd op straat geparkeerd staat, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Vanuit het dorp Weeze kun je met bus SW1 naar Weeze Airport reizen (dienstregeling). Behalve bij het station stopt bus SW1 ook bij de Karl-Arnold Straße. De busrit naar het vliegveld kost € 2,80 (Preisstufe A).

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Weeze, Flughafen — 2016 — 2529-35” / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *