Goedkope vliegtickets: zoek vluchten met Londen als vertrekpunt

Kun je geen goedkope vliegtickets vinden naar jouw bestemming? Check dan eens vluchten vanuit Londen. Vooral als je naar een verre bestemming wilt vliegen, kan het nog wel eens voordeliger zijn om naar Londen te reizen en daar op een andere vlucht te stappen.

Je boekt in dit geval dus twee losse tickets: van Nederland of België naar Londen en van Londen naar je eindbestemming. In dit artikel leggen we uit hoe je dit aanpakt en waar je op moet letten.

Vliegvelden in Londen

Allereerst een korte introductie over de zes verschillende vliegvelden in Londen: Heathrow (LHR), Gatwick (LGW), Stansted (STN), Luton (LTN), Southend (SND) en Londen City Airport (LCY). Gezamenlijk hebben ze de luchthavencode “LON”, wat handig is om te weten als je vluchten wilt zoeken vanaf alle Londense luchthavens.

Heathrow en Gatwick Airport

Als je naar een verre bestemming wilt reizen, ben je vooral aangewezen op Heathrow en in mindere mate op Gatwick Airport. Helaas is Heathrow meestal de duurste luchthaven om vanuit Nederland of België heen te vliegen (reken op € 100-150 retour). Vanuit Amsterdam kun je vaak wel goedkoop naar Gatwick vliegen (soms al voor € 60 retour): ideaal als je een goedkope vlucht vanaf deze luchthaven hebt gevonden!

Andere Londense luchthavens

Luton, Stansted en Southend worden vooral gebruikt door budgetmaatschappijen. Je kunt hier goedkoop heen vliegen vanuit Amsterdam of Eindhoven en je kunt doorreizen naar bestemmingen elders in Europa. Londen City Airport ligt in het centrum van de stad en biedt met name relatief dure vluchten binnen Europa.

Hoe vind je goedkope vluchten vanuit Londen?

Allereerst wil je natuurlijk weten of er wel een goedkope vlucht is van Londen naar de door jouw gewenste bestemming. Wij raden Skyscanner, Kayak en ITA Matrix aan om de goedkoopste vluchten te vinden. Zoek vluchten vanaf alle Londense luchthavens met de luchthavencode “LON”. Met al deze sites kun je op meerdere data tegelijk zoeken.

Open jaw-tickets

Waarschijnlijk heb je al gezocht voor vluchten vanaf Nederlandse, Belgische en misschien ook Duitse en Franse luchthavens voordat je bij Londen uitkwam. Bij Kayak en ITA Matrix kun je echter ook meerdere vertrekpunten invoeren als je een ticket zoekt. Voeg naast “AMS” (Schiphol), “BRU” (Brussel) en “DUS” (Düsseldorf), ook eens “LON” toe. Zo vind je soms vluchten met een heenreis vanaf bijvoorbeeld Schiphol en een terugreis naar Londen (dit wordt ook wel een open-jaw ticket genoemd).

Vluchten met “niet-beschermde transfers”

Tegenwoordig worden vliegticket-zoeksites als Skyscanner en Dohop er steeds beter in om losse tickets te combineren. Deze vluchten met “niet-beschermde transfer” vind je echter vooral op Europese routes. Bijvoorbeeld een vlucht van Schiphol naar Gatwick met EasyJet gecombineerd met een vlucht van Gatwick naar Gran Canaria met Norwegian. Deze vluchten vind je gewoon door vluchten vanaf Schiphol te zoeken. Het werkt echter lang niet met alle bestemmingen.

Goedkoop in Londen komen

Als je eenmaal weet dat er een goedkope vlucht vanuit Londen is, is de volgende vraag of je dan ook goedkoop op de desbetreffende Londense luchthaven kan komen. Om goedkope vluchten te vinden is Skyscanner wederom een goede keuze (zoek bijvoorbeeld vluchten van “Nederland” naar de luchthaven waar je vlucht vandaan vertrekt en vervolgens naar “Londen-alle luchthavens”).

Eventueel kun je ook nog met de trein, de bus of een combinatie van boot en trein in Londen komen. In ons artikel over goedkoop naar Londen reizen hebben we alle opties voor je op een rijtje gezet.

Overstappen op hetzelfde vliegveld

In het beste geval vind je een goedkope vlucht naar de luchthaven van waar je  aansluitende vlucht vertrekt (maar bij een vlucht vanaf Heathrow is de kans hierop klein). Zorg altijd voor voldoende overstaptijd, want je moet zelf je bagage van de band halen en opnieuw inchecken. Mis je je aansluitende vlucht, dan moet je mogelijk een nieuw ticket kopen!

Tussen Londense luchthavens reizen

Vind je geen goedkope vlucht naar het vliegveld waarvandaan je vlucht vertrekt, maar wél naar een ander Londens vliegveld? Dan kun je er voor kiezen om in Londen van het ene naar het andere vliegveld te reizen. Vaak zijn er directe bussen of treinen (ook ’s nachts!) en je kunt altijd via het centrum van de stad reizen.

Maar weet goed waar je aan begint: Londen is een erg grote stad om te doorkruisen en zelfs de directe bustransfers duren soms een paar uur. Houd natuurlijk ook rekening met de prijs van je transfer (koop eventueel vast een kaartje online) en plan vooral ruim voldoende tijd in!

Via de onderstaande links vind je meer informatie over transfers tussen verschillende Londense luchthavens:

Slapen op de luchthaven

Het kan voorkomen dat je een nachtje op de luchthaven moet doorbrengen tijdens de overstap tussen twee vluchten. Als je budget erg laag is kun je op de meeste vliegvelden in de terminal slapen (met uitzondering van Londen Southend en City Airport).

Voor wat meer comfort kun je natuurlijk ook een hotel boeken. Klik op de volgende links voor onze pagina’s met geselecteerde hotels bij Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, Southend en Londen City Airport.

Foto: Aleem Yousaf / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Londen Heathrow Airport

Heathrow Airport ligt 22 kilometer ten westen van het centrum van Londen. In passagiersaantallen is dit de drukste luchthaven van Europa. Vanuit Nederland en België zijn er frequente vluchten naar

Lees verder »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *