Londen City Airport ↔ andere luchthavens

Er zijn geen directe bussen van Londen City Airport naar andere Londense luchthavens. Desalniettemin kun je best op eigen gelegenheid naar Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton of Southend Airport reizen. Uiteraard is het wel belangrijk om een ruime tijdsmarge in te plannen voor je transfer. Je kunt de snelste route naar je vertrekluchthaven ook vinden met de Journey Planner van Transport for London.

Londen City Airport naar Heathrow

De voordeligste route naar Heathrow Airport is een combinatie van sneltram (DLR) en metro. Je kunt bijvoorbeeld de sneltram naar Bank/Monument nemen en daar overstappen op een metro naar een station op de Piccadilly-metrolijn (zoals Holborn of South Kensington). De Piccadilly-metro brengt je helemaal naar Heathrow (overzichtskaart). Voor de complete trip betaal je £ 6.

Meestal ben je iets sneller door al op DLR-halte Canning Town op de metro stappen, maar ook dan moet je nog een keer overstappen (in Green Park) voordat je op de Piccadilly-lijn bent (overzichtskaart). De totale reistijd is iets minder dan anderhalf uur.

Volgens de Journey Planner van Transport for Londen ben je nóg sneller door met de DLR en vervolgens de metro naar Paddington Station te reizen. Hier neem je de Heathrow Express naar het vliegveld. Maar tenzij je je kaartje ruim van tevoren online hebt gekocht, ben je via deze route een stuk duurder uit.

Alle ov-opties van Londen-centrum naar Heathrow:

VervoerderVan/naarReisduurPrijs
Heathrow ExpressPaddington Station15 minuten£ 5,50 – £ 27
TfL RailPaddington Station30 minuten£ 10,30
Metro*o.a. King’s Cross60 minuten£ 3,10 – £ 6
National Express-busVictoria Coach Station40-60 minuten£ 6,50
Nachtbus N9*o.a. Trafalgar Square50-60 minuten£ 1,50
TaxiLonden-centrum30-60 minuten£ 46 – £ 87
*Oystercard en Londen Travel Card (zone 1-6) eveneens geldig bij deze vervoerders

Londen City Airport naar Gatwick

Wil je van Londen City Airport naar Gatwick reizen? Dan neem je eerst de DLR naar Canning Town. Hier stap je over op de Jubilee-metrolijn naar London Bridge Station (£ 4,90), waar je op de ThamesLink-trein naar Gatwick kunt stappen. Je bent iets meer dan een uur onderweg. Plan je trip met de Journey Planner en kies voor de optie “fewest changes”.

Uiteraard kun je ook vanaf een andere locatie in het centrum van Londen naar Gatwick Airport reizen (overzichtskaart metro). Zo verzorgt ThamesLink eveneens een treinverbinding van St. Pancras Station naar Gatwick Airport via Farringdon, City Thameslink en Blackfiars. Er zijn eveneens trein- en busverbindingen vanaf Victoria Station.

Alle reisopties van Londen-centrum naar Gatwick:

VervoerderVan/naarReisduurPrijs
Gatwick ExpressVictoria Station30 minuten£ 17,80 – £ 19,90
Southern RailwayVictoria Station31-45 minuten£ 12 – £ 15,70 (£ 8*)
Thameslink-treino.a. St. Pancras Station50-60 minuten£ 10,40 (£ 8*)
National Express-busVictoria Coach Station65-110 minutenvanaf £ 6
EasybusEarl’s Court65-75 minutenvanaf £ 2
TaxiLonden-centrum60-90 minutenvanaf £ 110
*Tarief wanneer je buiten de spits met een Oystercard reist. Tijdens spitsuren betaal je £ 14.

Londen City Airport naar Stansted

Volgens de Journey Planner van Transport of Londen is de snelste route van Londen City Airport naar Stansted Airport via het station van Stratford, in Oost-Londen. Stratford is vanaf City Airport bereikbaar met de DLR en metro (£ 4,90).

Vanaf Stratford rijdt een directe bus van National Express (A9) naar Londen Stansted Airport. Ook kun je met de Stansted Express-trein vanaf Stratford (met een overstap in Tottenham Hale) naar de luchthaven reizen. Koop je tickets van tevoren online voor de beste tarieven.

Als je graag een kijkje wilt nemen in het centrum van Londen, kun je met de DLR naar Bank reizen en daar overstappen op een metro (overzichtskaart) naar Liverpool Street Station (£ 4,90). Van hier rijden er eveneens treinen en bussen naar Stansted Airport.

Reismogelijkheden van Londen-centrum naar Stansted:

VervoerderVan/naarReisduurPrijs
Stansted ExpressLiverpool Street Station47 minuten£ 7 – £ 17
National Express A7Victoria Station60-120 minuten£ 4,50 – £ 17
National Express A8Liverpool St., King’s Cross75 minuten£ 5 – £ 10
Airport Bus ExpressLonden-centrum60-120 minutenvanaf £ 10
TaxiLonden-centrum60-90 minutenvanaf £ 130

Londen City Airport naar Luton

Vanaf Londen City Airport kun je met de DLR en aansluitende metro (overzichtskaart) naar St. Pancras of Blackfriars Station reizen (£ 4,90) en daar op de ThamesLink-trein naar Luton Airport Parkway Station stappen.

Je kunt ook naar Victoria Station reizen en daar een bus van National Express of Greenline nemen. Met de Journey Planner van Transport for London bepaal je eenvoudig de snelste route naar Luton Airport.

Openbaar vervoer van Londen-centrum naar Luton:

VervoerderVan/naarReistijdPrijs
Thameslink (trein en bus)St. Pancras Station45-50 min.£ 12,70 – £ 15,70
National Express-buso.a. Victoria Station65-90 min.£ 6 – £ 13
Greenline-buso.a. Victoria Station60-95 min.£ 10
TaxiLonden-centrum60+ min.vanaf £ 110

Londen City Airport naar Southend

Van Londen City Airport naar Southend is de snelste route een combinatie van DLR en metro naar Stratfort (£ 4,90), waar je op een trein naar Southend Airport (vanaf £ 13,70) kunt stappen. Je kunt ook met de DLR en metro naar Liverpool Street Station reizen (overzichtskaart) en daar de trein naar Southend Airport nemen, maar dan ben je iets langer onderweg. De Journey Planner is handig om de snelste of prettigste route te bepalen.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *