Southend ↔ andere Londense luchthavens

Wanneer je van Southend Airport naar een andere Londense luchthaven wilt reizen, heb je een flinke expeditie voor de boeg. Er is alleen een directe bus van Southend naar Stansted Airport. Wanneer je naar Heathrow, Gatwick, Luton of City Airport wilt reizen moet je eerst met de trein naar Londen-centrum en daar overstappen op ander vervoer.

Plan altijd een zeer ruime tijdsmarge is voor een transfer tussen verschillende Londense luchthavens. Aansluitingen vind je met de Journey Planner van Transport for London.

Bus van Southend naar Stansted Airport

De kans is klein dat je tussen Southend en Stansted Airport moet reizen, maar desalniettemin verzorgt First Group een directe busverbinding (bus X30) tussen de luchthavens, via Chelmsford. De reistijd ongeveer 90 minuten. Overdag en ’s avonds rijdt de bus één keer per uur. Bus X30 rijdt ook ’s nachts, maar stopt dan niet op Southend Airport (dienstregeling). Een enkele reis/retour kost £ 16/23.

Southend naar Heathrow Airport

Gezien de grote afstand is het niet aan te raden om tussen Southend en Heathrow te reizen. Het kan natuurlijk wel: vanaf Southend reis je eerst met de trein naar Liverpool Street Station, waar je overstapt op de metro. Bekijk de overzichtskaart van de Londense metro of gebruik de Journey Planner hoe je vervolgens met de metro op Heathrow Airport komt. Heathrow ligt aan het eindpunt van de Piccadilly Line.

Je kunt ook een metro nemen naar Paddington Station en vervolgens een trein naar Heathrow, al is deze optie duurder. Verder is er een nachtbus (N9) naar Heathrow. Bekijk onze pagina over openbaar vervoer van Londen-centrum naar Heathrow Airport voor uitgebreide informatie over alle reisopties.

Southend naar Gatwick Airport

Het is best een gedoe om tussen Southend Airport en Gatwick te reizen. Vanaf Southend reis je eerst met de trein naar Liverpool Street Station. Hier stap je over op een metro naar Farringdon Station (overzichtskaart), waar je een trein naar Gatwick Airport neemt.

Een andere optie is een trein naar Statford, overstappen op de metro naar London Bridge Station en daar de trein nemen naar Gatwick Airport.

Je kunt ook vanaf andere locaties in het centrum van Londen naar Gatwick Airport reizen. Check onze pagina met alle reisopties van Londen naar Gatwick Airport. De snelste route van Southend Airport naar Gatwick bepaal je met de Journey Planner.

Southend naar Luton Airport

Om van Southend Airport naar Luton Airport te reizen, neem je eerst de trein naar Liverpool Street Station. Vervolgens reis je per metro naar St. Pancras Station (King’s Cross) waar je op een trein naar Luton Airport Parkway Station stapt. Eventueel kun je ook naar Victoria Coach Station reizen om daar een bus naar Luton Airport te nemen. Check onze pagina met alle reisopties van Londen-centrum naar Luton Airport.

Southend naar Londen City Airport

Om naar Londen City Airport te komen neem je de trein van Southend Airport naar Stratford en stap je over op de sneltram (DLR) naar het vliegveld. Eventueel kun je ook naar Liverpool Street Station reizen, een metro naar Bank Station nemen en daar overstappen op de tram naar Londen City Airport. Gebruik de Journey Planner van Transport for London om jouw route te bepalen.

Foto: Chris J. Wood / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *