Londen City Airport ↔ Londen-centrum

Wanneer je landt op City Airport, ben je al bijna in het centrum van Londen. Met de Docklands Light Railway (DLR) – een sneltram – ben je in no-time in de stad. Op verschillende stations kun je overstappen op de metro. Vind de snelste route naar jouw eindbestemming met de Journey Planner van Transport for London.

Ga je in Londen veelvuldig gebruik maken van de metro en bus? Koop dan een London Travel Card (onbeperkt reizen voor een vast bedrag) of profiteer van de voordelige tarieven van de oplaadbare Oystercard. Beide kaarten zijn ook geldig in de sneltram van en naar Londen City Airport.

Docklands Light Railway

Londen City Airport heeft een eigen halte op de Docklands Light Railway (DLR). Overdag en ’s avonds rijdt er elke 8 tot 10 minuten een sneltram naar Bank, waar je kunt overstappen op diverse metrolijnen. De reistijd naar Bank Station is 23 minuten. Met de Journey Planner van vind je de snelste route naar jouw eindbestemming.

Eventueel kun je ook al bij halte Canning Town op de Jubilee-metrolijn stappen. Verder is er een DLR-verbinding met Stratford in Oost-Londen (overzichtskaart DLR)

Londen City Airport ligt in tariefzone 3. Een tramkaartje van Londen City Airport naar Bank (of een andere bestemming binnen tariefzone 1-3) kost £ 4,50. Met een Oystercard betaal je £ 3,30 / £ 2,80 tijdens/buiten de spits.

De eerste sneltram van Bank naar de luchthaven vertrekt doordeweeks/zaterdag/zondag om 5.33 uur/5.32 uur/7.02 uur (dienstregeling). ’s Nachts rijdt de DLR niet.

Met de taxi

Londen City Airport is de enige Londense luchthaven waar je niet meteen bankroet als je een taxi naar het centrum neemt. Een taxi van Londen City Airport naar Downtown kost afhankelijk van de exacte locatie meestal ergens tussen de £ 25 en £ 35.

Eventueel kun je ook van tevoren een taxi reserveren bij Booking.com. Hiermee ben je verzekerd van een vaste ritprijs.

Fotomattbuck / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *