Goedkoop treinkaartje naar het vliegveld

Als je met behulp van Melookyoubook het allergoedkoopste vliegticket hebt gevonden, kun je soms nóg meer geld besparen door een goedkoop treinkaartje naar je vertrekluchthaven te zoeken.

Aan een retourtje Amsterdam-Schiphol van € 5,40 zul je je geen buil vallen. Maar een heen- en terugreis Groningen-Schiphol van € 47,00, doet wel pijn in de portemonnee. Voor reizen binnen Nederland, maar ook naar België en Duitsland, zijn er regelmatig acties waarbij je een goedkoop treinkaartje kunt bemachtigen. Hieronder volgen een aantal tips om te besparen op je treinreis van en naar de luchthaven.

Een goedkoop treinkaartje binnen Nederland vinden

Treinkaartjesactie

Als je vanaf een Nederlandse luchthaven vertrekt, kun je kijken of er toevallig een goedkope-treinkaartjesactie is. Zo is er soms een actie bij Albert Heijn, waar je voor een dagkaart € 16 betaalt. Dit kaartje is geldig in het weekend en doordeweeks na 9.00 uur.- Bij Kruidvat zagen we voor € 13 een treinkaartje dat geldig is alleen in het weekend. In het verleden waren er vergelijkbare acties bij Blokker, Hema en Jumbo.

Intercity Direct weekendkorting

Hogesnelheidstrein Intercity Direct rijdt tussen Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Breda. Voor reizen in de weekenden kun je bij NS International een ticket met korting boeken. Voor een enkeltje van Rotterdam naar Schiphol betaal je dan € 7,50, voor Breda naar Schiphol € 12 en voor Amsterdam naar Rotterdam € 9,50. Dit is een paar euro goedkoper dan een kaartje voor de gewone trein en het ticket is tijdgebonden. Het voordeel zit hem vooral in de tijdbesparing: van Breda naar Schiphol bespaar je ongeveer een uur reistijd.

Samenreiskorting NS

Misschien heb je een NS-kortingskaart of reis je met iemand met een abonnement of OV-studentenkaart. In alle gevallen mogen maximaal drie personen met 40% korting meereizen in de weekenden, op feestdagen, doordeweeks na 9.00u en in de maanden juli en augustus zelfs de hele dag.

Goedkope treinkaartjes naar België of Duitsland

Als je veel kunt besparen door bijvoorbeeld vanuit Brussel-Zaventem of Düsseldorf te vliegen, dan is het helemaal belangrijk om een goedkoop treinkaartje naar je vertrekluchthaven te bemachtigen. Bekijk onze tips hoe je zo goedkoop mogelijk met de trein naar goedkoop met de trein naar België of goedkoop met de trein naar Duitsland reist.

Foto: Alfenaar / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

1 gedachte over “Goedkoop treinkaartje naar het vliegveld”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *