Snel en goedkoop naar Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist eerst met de trein naar Station Eindhoven en daar stap je op de frequent rijdende bus naar de luchthaven. Ook zijn er directe bussen naar Eindhoven Airport vanuit Amsterdam.

Vertrekt je vlucht vroeg in de ochtend of kom je laat in de avond aan, dan kun je bij Eindhoven Airport overnachten, of neem de auto en parkeer bij het vliegveld.

Eindhoven ↔ vliegveld

Op het station van Eindhoven neem je bus 400 of 401 naar Eindhoven Airport. De eerste bus vertrekt op werkdagen/zaterdag/zondag om 5.07u/7.09u/8.09u. Overdag rijdt de bussen 4 tot 8 keer per uur (reistijd: 22 minuten). ’s Avonds rijdt de bus slechts twee keer per uur.

De complete dienstregeling vind je op de website van Hermes. Reistijden vind je ook met 9292. Met een ov-chipkaart kost de rit € 2,82.

Vanuit de rest van Nederland

Eindhoven Airport heeft geen eigen treinstation. Je moet via het station van Eindhoven reizen en daar op bus 400 of 401 stappen. De totale reistijd van Amsterdam Centraal naar Eindhoven Airport is iets minder dan 2 uur en de totale reiskosten van trein en bus zijn ongeveer € 23 enkele reis (vol tarief).

Verbindingen en de exacte reiskosten vanaf jouw adres vind je met 9292. Plan altijd een ruime tijdsmarge in voor het geval dat jouw trein vertraging heeft. Controleer van tevoren of er geen storingen of werkzaamheden aan het spoor zijn.

Reis je van ver naar Eindhoven en heb je geen kortingskaart? Check dan of er ergens voordelige NS dagkaarten te koop zijn. Deze worden regelmatig (in de winkel of online) aangeboden door Albert Heijn, Blokker, Jumbo, Hema en Kruidvat. Op Treinreiziger.nl vind je een overzicht van actuele acties. Let op: sommige dagkaarten zijn alleen geldig op werkdagen na 9.00u ’s morgens of alleen op zaterdag en zondag. De meeste dagkaarten kosten rond de € 15.

Check ook of de Spoordeelwinkel van de NS weer combinatietickets bestaande uit een NS-kaartje naar Eindhoven en een busticket naar Eindhoven Airport aanbiedt (vanaf € 19,50). Deze tickets zijn wél de hele dag geldig.

Airexpressbus

Vanuit Amsterdam en Utrecht kun je met Airexpressbus direct naar Eindhoven Airport reizen. De bus rijdt meerdere keren er dag (dienstregeling). Het is belangrijk om van tevoren een reservering te maken omdat de rit bij onvoldoende boekingen wordt geannuleerd.

Een enkele reis/retour vanuit Amsterdam kost € 22,50/38,50 als je online boekt (anders € 24/40). In Amsterdam vertrekt de bus vanaf de Prins Hendrikkade, ter hoogte van Lovers Canal Cruises. In Utrecht vanaf P+R Westraven.

Flixbus naar Eindhoven

Flixbus rijdt vanuit verschillende Nederlandse steden naar Eindhoven (dus niet direct naar de luchthaven). Er rijden onder meer bussen tussen Eindhoven en Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Maastricht. Vaak is een buskaartje goedkoper dan de trein (bijvoorbeeld vanuit Amsterdam vanaf € 8, in plaats van € 21 met de trein)!

Kijk of er een bus bijzit die aansluit op jouw vlucht en houd een ruime tijdsmarge aan in het geval van vertragingen. In Eindhoven is de halte van Flixbus aan de John F. Kennedylaan 2, op 300 meter lopen van het treinstation. Hier kun je overstappen op bus 400 of 401 naar de luchthaven.

Met de taxi

Het lijkt misschien een beetje decadent om met de taxi vanaf je huis naar Eindhoven Airport te rijden, maar waarom niet? Het is comfortabel en wanneer je met meerdere personen reist, pakt de prijs al gauw lager uit dan alle trein- en/of buskaartjes bij elkaar. Vergelijk verschillende taxi-aanbieders met Booking.com.

Ride-sharing

Misschien gaat er toevallig iemand vanuit jouw woonplaats naar Eindhoven Airport. Op Blablacar bieden automobilisten tegen een vergoeding ritjes aan. Vooral tussen Amsterdam en Eindhoven heb je goede kans om een lift te vinden. Het gaat dus om ride-sharing: de tijden moeten maar net uitkomen met jouw vlucht. In de meeste gevallen wordt je voor je huis opgepikt en betaal je minder dan voor de trein.

België ↔ Eindhoven Airport

Met de trein

Vanuit België kun je per trein naar het station van Eindhoven reizen en daar op bus 400 of 401 naar de luchthaven stappen. De reistijd van Antwerpen naar Eindhoven (inclusief overstaps) is tenminste anderhalf uur (dit hangt af van welke trein je neemt) en kost vanaf € 13.

Flixbus

Flixbus verzorgt redelijk frequente busverbindingen tussen Eindhoven en Antwerpen/Brussel vanaf € 9 enkele reis. De reistijd is ongeveer één uur en 20 minuten naar Antwerpen en ongeveer twee uur en een kwartier naar Brussel. Ook zijn er busverbindingen met andere Belgische steden, zoals Gent en Luik.

Check of er een bus bijzit die aansluit op jouw vlucht en zorg voor een ruime marge in het geval van vertragingen. In Eindhoven is de halte van Flixbus aan de John F. Kennedylaan 2, op 300 meter lopen van het treinstation. Hier kun je overstappen op bus 400 of 401 naar de luchthaven. 

Foto: Roel Hemkes / CC BY 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is een ideaal vertrekpunt voor reizigers uit zuidelijk Nederland. Maar ook vanuit de Randstad en delen van Vlaanderen is het vliegveld prima bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *