Snel en goedkoop naar Rotterdam Airport

Helaas heeft Rotterdam The Hague Airport geen eigen trein- of metrostation. Wel rijdt er een frequente bus vanaf Rotterdam Centraal naar het vliegveld en is er een busverbinding met metrostation Meijersplein. Vertrek je vroeg in de ochtend of landt je vlucht laat in de avond? Pak dan een hotel bij Rotterdam Airport.

Vanuit Rotterdam of Den Haag naar de luchthaven

Je kunt met de bus of met een combinatie van metro (Randstadrail) en bus naar Rotterdam The Hague Airport reizen. Er rijden geen nachtbussen naar de luchthaven. Als je vlucht heel vroeg in de ochtend vertrekt moet je een taxi nemen: € 20 tot 25 vanaf Rotterdam Centraal.

Bus 33 vanuit Rotterdam

RET bus 33 rijdt van Rotterdam Centraal naar de luchthaven. De trip duurt 20 tot 25 minuten. Doordeweeks rijdt er overdag elke 10 minuten een bus. In het weekend en ’s avonds elke 15 tot 20 minuten. De eerste bus vanaf Rotterdam Centraal vertrekt doordeweeks/zaterdag/zon- en feestdagen om 5.43u/6.49u/8.49 uur (dienstregeling). Reisinformatie vind je ook op 9292.

Randstadrail en bus 33

Vanuit zowel Rotterdam als Den Haag kun je met Randstadrail metrolijn E (dienstregeling) naar station Meijersplein reizen (alleen ov-chipkaart). Vanaf hier neem je RET bus 33 (dienstregeling) naar het vliegveld. Je kunt in minder dan drie kwartier van Den Haag naar Rotterdam The Hague Airport reizen, maar als je net de bus mist kan dit iets langer duren.

Vanaf Rotterdam Centraal is het meestal het snelst om met bus 33 naar het vliegveld te reizen. De snelste route en tarieven vind je op 9292.

Bus 37 vanuit Den Haag en Delft

Vanuit Den Haag Leyenburg en Delft kun je ook met bus 37 naar Rotterdam The Hague Airport reizen. De eerste bus vanaf het station van Delft vertrekt op weekdagen/zaterdag/zon- en feestdagen om 4.58u/6.00u/6.01u en komt 17 minuten later op de luchthaven aan. De bus rijdt om het half uur.

Trein en bus vanuit de rest van Nederland

Gebruik 9292 om te bepalen welke route naar het vliegveld (via Rotterdam CS of via Den Haag) voor jou het snelste is. Over het algemeen zijn de verbindingen via Rotterdam Centraal beter.

Ben je niet in het bezit van een kortingskaart? Check dan of er toevallig ergens voordelige NS dagkaarten worden aangeboden. Meestal kosten deze treinkaartjes rond de € 15. Op Treinreiziger.nl vind je een overzicht van actuele acties. Houd er rekening mee dat de meeste dagkaarten alleen geldig zijn op werkdagen na 9.00u ’s morgens of alleen in het weekend.

Intercity Direct

Kom je vanuit Amsterdam of Breda? Dan kun je ook met de Intercity Direct naar Rotterdam Centraal reizen. Dat scheelt in reistijd, maar je betaalt wel een toeslag van € 2,60. Tijdens daluren kost de toeslag € 1,56.

Je kunt de toeslag met je ov-chipkaart betalen bij de toeslagzuil op het perron. Of koop je kaartje van tevoren online bij NS International.

Flixbus

Vanuit diverse Nederlandse steden kun je met Flixbus naar het centrum van Rotterdam reizen. Er zijn onder meer directe verbindingen met Amsterdam (vanaf € 5), Eindhoven (vanaf € 7) en Groningen (vanaf € 10). Met Flixbus ben je vaak een stuk goedkoper uit dan met de trein!

In Rotterdam word je afgezet bij het Centraal Station, waar je bus 33 naar de luchthaven kunt nemen. Houd voldoende tijd vrij tussen de busrit en je vlucht!

Openbaar vervoer vanuit België

Met de trein

Vanuit België is Rotterdam Centraal per trein goed bereikbaar. Vanaf het station van Rotterdam reis je met bus 33 verder naar het vliegveld. Met de Thalys ben je vanuit Brussel ongeveer anderhalf uur onderweg. Vanuit Antwerpen is de reistijd zo’n 30 minuten. Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf € 19 enkele reis bij NMBS Europe.

Met de gewone intercity ben je vanuit Antwerpen iets meer dan een uur onderweg en vanuit Brussel zo’n 2 uur. Voor een treinkaartje vanuit Antwerpen/Brussel betaal je vanaf € 14/19.

Flixbus

Vanuit België kun je vaak voordeliger met Flixbus naar Rotterdam reizen (je wordt afgezet bij Rotterdam Centraal, waar je bus 33 naar het vliegveld kunt nemen). Vanuit onder meer Antwerpen, Brussel en Gent zijn er dagelijks meerdere bussen naar Rotterdam. Zorg altijd voor een ruime tijdmarge in het geval van files. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 7 enkele reis.

Foto: Ad Meskens / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Rotterdam The Hague Airport

De luchthaven van Rotterdam (ook wel bekend als Zestienhoven) ligt ten noordwesten van de Maasstad. Om te benadrukken dat het vliegveld ook dichtbij Den Haag ligt, is de naam veranderd

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *