Goedkoop + gratis parkeren Parijs-Orly Airport

Op luchthaven Parijs-Orly heb je de keuze uit diverse officiële parkeerterreinen, maar vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Ook diverse hotels bij de luchthaven bieden parkeerplekken aan. Gratis parkeren in de buurt van Orly Airport is mogelijk, maar dit is niet zonder risico’s. Hieronder zetten we alle opties voor je op een rijtje.

Op deze pagina vind je álle parkeeropties bij Parijs-Orly: de officiële parkings én parkeerplekken in de buurt van het vliegveld, gratis én betaald, ongeacht of wij commissie van ze krijgen! Wij hebben de parkings met de beste reviews voor jou geselecteerd.

Parkeren op Parijs-Orly

De officiële parkeerterreinen van Parijs Orly Airport bestaan uit een parking met een gratis shuttlebus naar de terminal en diverse parkeergarages op loopafstand van de vertrekhal. De website van Orly Airport heeft eveneens een Engelstalige versie, maar deze bevat onvolledige informatie. Reserveren moet sowieso in het Frans.

Goedkoopste officiële parking

Het goedkoopste parkeerterrein op Orly Airport is P Eco 2. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier met een reservering vanaf € 80/120/145. Zonder reservering ben je € 160/215/270 kwijt. Een gratis shuttlebus (navette) verbindt de parking met Terminal Ouest en Terminal Sud.

Parkeren op loopafstand

Je kunt ook in een parkeergarage op loopafstand van jouw vertrekterminal parkeren, maar dan betaal je met een reservering voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 135/200/240. Het reguliere parkeertarief is € 175/315/445.

Kiss & Ride

Eventueel kun je (mede)reizigers en bagage afzetten bij de terminal. Volg de borden naar Deposé-minute. Parkeren is hier gratis voor de eerste 10 minuten. Wil je meelopen naar de terminal, dan kun je je auto kwijt in de parkeergarage bij de desbetreffende terminal. Voor een plek op deze parkings betaal je € 9 voor het eerste uur parkeren.

Parkings in de buurt (tip!)

Vaak parkeer je goedkoper bij een parking in de buurt van Orly Airport. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje (navette) naar de terminal of je reist zelf met het openbaar vervoer naar het vliegveld. Plan altijd ruim voldoende tijd in als je bij een parkeerbedrijf in de buurt van Orly parkeert en ga er niet vanuit dat het personeel iets anders dan Frans spreekt. 

Shuttle-parkeren

Parking Soleil ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de terminals. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 62/106/142. Je parkeert op een beveiligd terrein en je autosleutels geef je af. Met Parkos vergelijk je meer parkeerbedrijven, maar Parking Soleil heeft veruit de beste reviews.

Bij het Mercure Orly Rungis mag je auto tegen betaling op het parkeerterrein staan, zonder dat je hiervoor een hotelovernachting hoeft te boeken. De gratis Green Line-shuttle brengt je in ongeveer 10 minuten naar de luchthaven. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 67/98/138.  

Bereikbaar met het ov

In de buurt van Orly Airport vind je een groot aantal parkings – zowel in openbare parkeergarages als bij hotels – waarvandaan je met het openbaar vervoer (of een taxi of Uber) naar de luchthaven kunt reizen. De kosten voor het vervoer naar het vliegveld komen dus nog bovenop de onderstaande prijzen (voor 1/2/3 weken): 

  • Effia Opéra, parkeergarage in Massy. Vanuit hier reis met bus 319 en Tram 7 in ongeveer 45 minuten naar de luchthaven (of sneller met de RER en Orlyval, maar dan ben je duurder uit): € 31,50/42/82. 
  • Design Booking in Villeneuve-le-Roi, met bus 8 reis je in ongeveer 25 minuten naar de luchthaven: € 42/79/97.
  • Mercure Paris Massy Gare TGV, op loopafstand van RER-station Massy, waar je RER C en vervolgens tram 7 in ongeveer 25 minuten naar de luchthaven neemt (of sneller en duurder met RER B en Orlyval): € 47/84/113.
  • Ibis Orly Chevilly Tram 7, met de tram (€ 1,90 voor een t+ biljet) ben je in ongeveer een half uur op de luchthaven: 56/112/131.

Alle bovenstaande aanbieders hebben redelijke verbindingen met de luchthaven en goede reviews. Met OnePark vergelijk je meer parkings.

Parkeren bij particulieren

Bij Mobypark heb je de mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren bij particulieren. Bijvoorbeeld in de parkeergarage van een appartementencomplex. In de meeste gevallen moet je echter zelf de weg naar de luchthaven zien te vinden. Check dus zorgvuldig hoe je met het openbaar vervoer op de luchthaven kunt komen, of bestel een taxi of Uber.

Valet-parkeren

Parking Ector verzorgt valet-parking bij Orly Airport. Een medewerker van Parking Ector wacht je op bij de terminal en brengt je auto naar het beveiligde parkeerterrein. Jij kunt meteen door naar de check-in. Bij terugkomst staat je auto weer voor je klaar bij de aankomsthal. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je vanaf € 117/137/157.

Blue Valet biedt eveneens valet-parking op Parijs-Orly aan (net als op andere luchthavens en treinstations verspreid over Frankrijk). Hier kun je rekenen op een zeer professionele service. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren bij Blue Valet Orly betaal je € 90/125/160.

Bel het valet-bedrijf een kwartier voordat je bij de terminal aankomt en bel ze bij terugkomst direct nadat je geland bent, zodat je zeker weet dat er iemand voor je klaarstaat. Houd er rekening mee dat de medewerkers mogelijk alleen Frans spreken.

Park, Sleep & Fly

Hoewel er momenteel geen hotels zijn die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden, kun je bij verschillende hotels in de omgeving van het vliegveld wel – in combinatie met een overnachting – je auto tegen betaling op het parkeerterrein laten staan. Bij Best Western Orly Airport betaal je bijvoorbeeld vanaf € 70 voor een tweepersoonskamer en kun je voor € 10 per dag parkeren op hun omheinde parking. Het hotel biedt een gratis shuttle-service naar de luchthaven.

Als je de nacht voor je vlucht graag in een hotel bij de luchthaven wilt slapen, kun je ook één van de goedkope hotels in Rungis boeken (bijvoorbeeld Premiere Classe Rungis of Comfort Hotel Rungis voor € 40 tot € 55) en je auto parkeren bij een parking in buurt van Orly of op het officiële parkeerterrein van het vliegveld.

Gratis parkeren

Op verschillende plekken in de buurt van Parijs-Orly Airport kun je gratis parkeren en met het openbaar vervoer naar de terminal reizen. Gratis parkeren op loopafstand van de terminal is niet mogelijk.

Parkeren bij een RER-station

In Rungis vind je gratis parkeergelegenheid bij RER-station La Fraternelle. Met tram 7 reis je van hier eenvoudig naar de luchthaven. Het aantal parkeerplaatsten bij het RER-station is echter beperkt en er is geen bewaking aanwezig. Ook andere RER-stations, zoals Chemin d’Anthony en Gare Pont de Rungis, hebben gratis, onbewaakte en relatief kleine parkings.

Let op: sommige parkeerterreinen in de buurt van RER-stations zijn alleen voor bewoners! Dit staat aangegeven met een bord aan het begin van de parkeerplaats.

Op straat parkeren

Je kunt eveneens gratis parkeren in diverse straten in Rungis. Ook van hier kun je met tram 7 naar Orly Airport reizen. Let op dat je je auto niet in een blauwe zone parkeert en wees omwonenden niet tot last.

Elke gemeente rond Parijs heeft een eigen parkeerbeleid, dus zorg altijd dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis en onbeperkt op de gevonden plek mag staan. In het centrum van Parijs moet je betalen om op straat te parkeren.

Denk aan de risico’s!

Je neemt altijd een risico wanneer je je auto onbeheerd achterlaat. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt natuurlijk extra op, waardoor de kans op inbraak en vandalisme groter is.

FotoLionel Allorge / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *