Parijs-Orly Airport: déze hotels raden wij aan!

Omdat Parijs-Orly niet bepaald naast de deur ligt, kan het bij een vroeg vertrek of een late aankomst prettig zijn om bij de luchthaven te overnachten. Bij het vliegveld vind je een ruim aanbod van hotels. Je kunt ook kiezen voor een hostel in het centrum van Parijs of een overnachting in de terminal.

Wanneer je met de auto naar Orly Airport komt, is het waarschijnlijk voordeliger om een Park, Sleep & Fly arrangement te boeken.

Hotels bij Orly Airport

Op de luchthaven zelf kun je overnachten bij het Ibis Hotel Orly Airport en het Novotel Paris Coeur d’Orly Airport. Deze hotels liggen op loopafstand van Terminal 4. Iets verder van het vliegveld (maar bereikbaar met pendelbus) vind je onder meer Mercure Orly Aéroport, Best Western Plus en Novotel Paris Orly-Rungis. Bij deze hotels betaal je al snel iets van € 85 tot € 125 per nacht voor een tweepersoonskamer.

Verder vind je in de buurt van het vliegveld verschillende budgethotels met twee- tot driepersoonskamers vanaf € 40. Veel van deze budgethotels hebben echter geen pendelbus. Wil je niet afhankelijk zijn van een taxi, zorg dan dat je een hotel kiest waarvandaan je met het openbaar vervoer naar Orly Airport kunt komen: bijvoorbeeld  Ibis Budget Chevilly of Le Relais de Thais (van deze hotels reis je met tram 7 en de metro eveneens eenvoudig van/naar het centrum van Parijs).

Je kunt natuurlijk ook in een hotel of hostel het centrum van Parijs verblijven. Voor een bed in een hostel betaal je ongeveer € 20 tot 30 per nacht. Hostels en hotels rangschik je eenvoudig op prijs met Booking.com.

Goed om te weten: de metro’s en RER’s beginnen rond 5.00 uur te rijden. Daarnaast kun je gebruik maken van nachtbus (Noctilien 131) van Gare de Lyon naar Orly Airport.

Slapen in de terminal

Parijs-Orly Airport is de hele nacht geopend. Met een bewijs dat je de volgende ochtend vliegt kun je in één van de terminals overnachten, maar verwacht weinig comfort; zo hebben de stoelen armleuningen waardoor je niet languit kan liggen. Probeer de avond voor vertrek alvast aan de airside te komen.

Op Sleeping in Airports lees je de over ervaringen van andere reizigers. Als je van plan bent om in de terminal van Parijs-Orly Airport te overnachten, raden we aan om ons artikel over slapen op vliegvelden te lezen.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *