Parijs-Orly: zó kom je er snel en goedkoop!

Om met het openbaar vervoer op Parijs-Orly Airport te komen, reis je eerst met de Thalys naar Parijs Gare du Nord. Vervolgens reis je met de RER, metro, tram, bus en/of monorail verder naar de luchthaven. Eventueel kun je vanuit Nederland en België ook de bus of het vliegtuig naar Parijs nemen.

Vertrekt je vlucht vroeg in de ochtend of kom je ’s avonds laat aan? Overweeg dan om in de buurt van Orly Airport te overnachten.

Let op! Zorg ervoor dat je Parijs-Orly Airport niet verwart met Parijs-Charles de Gaulle Airport, dat ten noorden van de stad ligt.

Vanuit Nederland en België

Met de trein

De Thalys is de meest voor de hand liggende manier om in Parijs te komen. Een enkele reis van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Parijs-Gare du Nord kost vanaf € 35 (reistijd: 3 uur en 20 minuten vanuit Amsterdam). Vanuit Antwerpen en Brussel betaal je vanaf € 29 voor een enkeltje (reistijd: 1 uur en 22 minuten vanaf Brussel). Van Gare du Nord reis je verder reizen naar Orly Airport met één van de hieronder omschreven opties.

De dienstregeling en tarieven vind je op de websites van NS International en NMBS-Europe. Plan altijd een ruime tijdsmarge in tussen trein en vlucht in het geval van vertragingen.

Met de bus

Met Flixbus reis je al vanaf € 10 vanuit veel Nederlandse en Belgische steden naar het centrum van Parijs (er zijn geen directe bussen naar Orly Airport). Er zijn onder meer directe verbindingen met Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Brussel, Antwerpen en Gent. BlaBlaBus rijdt dagelijks van Amsterdam, Rotterdam en Brussel naar Parijs (vanaf € 8).

Goed om te weten: er zijn eveneens nachtbussen waarmee je ’s morgens vroeg in Parijs aankomt! In het centrum van Parijs stoppen zowel Flixbus als BlaBlabus bij Busstation Bercy-Seine, nabij Gare de Lyon.

Met het vliegtuig

Transavia vliegt van Schiphol naar Parijs-Orly. Ook kun je naar Parijs-Charles de Gaulle vliegen (check Skyscanner) en van daar met het openbaar vervoer naar Orly Airport reizen. Le Bus Direct verzorgt een directe verbinding tussen Charles de Gaulle en Orly Airport. Een enkele reis kost € 22 en de rit duurt 1 uur en 15 minuten. Je kunt ook met een combinatie van RER B en Orlyval (reistijd ongeveer 1 uur en 20 minuten) of één van de onderstaande opties op Orly komen. Zorg altijd voor ruim voldoende tijd tussen je vluchten!

Van Parijs naar Orly Airport

Je hebt verschillende opties om van Gare du Nord of andere locaties in het centrum van Parijs naar Orly Airport te komen. Doordeweeks begint het openbaar vervoer rond 5.30 uur te rijden, al zijn er ook nachtbussen. Een taxi van Parijs-centrum naar de luchthaven kost € 32 tot € 37 (vast tarief).

RER B & Orlyval

Een snelle, maar dure manier om op vliegveld Orly te komen is met RER B en Orlyval (reistijd 33 minuten). Neem vanaf Gare du Nord de RER-trein in de richting B4. Op station Antony stap je over op de Orlyval naar de luchthaven. Een combi-ticket voor de RER en de Orlyval kost € 12,10. De Navigo-kaart is niet geldig in de Orlyval.

RER C & bus

Goedkoper is de route met RER-lijn C (vanuit Parijs-centrum in de richting Massy-Palaiseau) naar station Pont de Rungis, waar je de shuttlebus (navette) naar Orly Airport neemt. De combinatie van RER C en bus kost € 6,35. De Navigo 1-4 zoneskaart is ook geldig. Vanaf Gare du Nord neem je RER lijn B naar station Saint-Michel Notre-Dame waar je overstapt op RER C. De reistijd van Saint-Michel Notre-Dame naar Orly Airport is 45 minuten.

Metro 7 & tram 7

De goedkoopste manier om van Parijs-centrum naar luchthaven Orly te komen is met metrolijn 7 en tram 7 vanaf Gare de l’Est. Neem metro 7 naar eindhalte Villejuif (€ 1,90 voor een t+ biljet) en stap over op tram 7 naar Orly Airport. Voor de tramrit moet je een nieuw t+ biljet kopen. De Navigo 1-4 zoneskaart is ook geldig voor het hele traject. De totale reistijd is 1 uur en 15 minuten vanaf Gare de l’Est. Vanaf Gare du Nord loop je in minder dan 10 minuten naar het metrostation van Gare de l’Est.

Nachtbus N131

’s Nachts rijdt nachtbus Noctilien N131 (richting Brétigny) één keer per uur van Gare de Lyon naar Orly Airport (reistijd: 25 minuten). Met nachtbus N31 (van Gare de Lyon) en N22 (van Châtelet) ben je veel langer onderweg omdat deze bussen veel stops maken.

Andere opties

Er zijn nog meer manieren om tussen Parijs-centrum en vliegveld Orly te reizen, maar de bovenstaande opties zijn het meest praktisch. Op de website van de luchthaven vind je een overzicht van alle transportmogelijkheden en verder kun je gebruik maken van de routeplanner van de RATP.

Foto: Cramos / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Parijs-Orly Airport

Parijs-Orly Airport is in passagiersaantallen de tweede luchthaven van Frankrijk (na Parijs-Charles de Gaulle). Orly ligt iets ten zuiden van de Franse hoofdstad en dus niet bepaald naast de deur

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *