Goedkope treinkaartjes naar Duitsland

Zó scoor je een goedkoop treinkaartje naar Duitsland.

Verschillende Duitse luchthavens zijn met de trein vanuit Nederland eenvoudig en relatief goedkoop te bereiken. Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem bestaat een snelle ICE-treinverbinding met Düsseldorf, Keulen en Frankfurt. Frankfurt Flughafen heeft een eigen station, waar de ICE ook stopt. Hier volgen een paar tips om goedkope treinkaartjes naar Duitsland te vinden.

ICE naar Düsseldorf en verder

Een goedkoop treinkaartje met de ICE boek je vanaf drie maanden van tevoren online op NS International of bij de Deutsche Bahn. Tickets naar Düsseldorf/Keulen/Frankfurt kosten vanaf € 19/19/39 enkele reis. Je treinkaartje is tijdgebonden: je kunt alleen met de trein reizen waarin je een plaats hebt gereserveerd.

Van Venlo naar Düsseldorf

Woon je in het zuiden van Nederland of heb je een OV-studentenkaart, dan is het misschien gunstiger om via Venlo te reizen. Van hieruit vertrekt elk uur een RegionalExpress naar Düsseldorf Hauptbahnhof (€ 13,10), waar je kunt overstappen op de S-Bahn naar de luchthaven. Reis je met een groep van maximaal 5 personen? Dan kun je online of bij de Deutsche Bahn kaartautomaat in Venlo een SchönerTagTicket NRW kopen voor € 37,50 voor de hele groep. Dit ticket is ook geldig op de S-Bahn naar de luchthaven.

Naar Düsseldorf Weeze Airport met de trein?

Helaas is er geen treinverbinding tussen Nijmegen en Weeze. Je kunt met een combinatie van bussen en treinen op Vliegveld Weeze komen, maar het is makkelijker om vanaf het station van Nijmegen met de Airport Weeze Shuttle (€ 16) te reizen.

Goedkope treinkaartjes Nederland en België

Vlieg je vanaf een Nederlandse of Belgische luchthaven? Bekijk dan onze tips om goedkope treinkaartjes binnen Nederland en naar België te vinden.

Foto: 2182694, Pixabay / CC0 1.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

1 gedachte over “Goedkope treinkaartjes naar Duitsland”

  1. Voor treinkaartjes naar Nederlandse luchthaven zijn er voordelige kaartjes verkrijgbaar. Voor € 10,50 reis je al naar vliegveld Schiphol, Rotterdam of Eindhoven vanaf elk station in Nederland. Verkrijgbaar voor zowel de heen- als terugreis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *