Snel en goedkoop naar Frankfurt Airport

Vanuit Nederland en België reis je heel eenvoudig met de trein naar Frankfurt Airport. De luchthaven heeft een eigen ICE-treinstation: je hoeft dus niet via het centrum van Frankfurt te reizen. Ook Flixbus biedt directe verbindingen met het vliegveld. Vanaf Frankfurt Hauptbahnhof brengt de S-Bahn je naar de luchthaven.

Tip: Als je vlucht vroeg in de ochtend vertrekt of laat in de avond aankomt, kun je ervoor kiezen om bij de luchthaven of in het centrum van Frankfurt te overnachten. Zelfs op het luchthaventerrein is er betaalbare accommodatie te vinden.

OV vanuit Nederland

De ICE is de snelste en meest eenvoudige manier om naar Frankfurt Airport te reizen. Met regionale treinen en met de bus ben je aanzienlijk langer onderweg.

Met de ICE

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem reis je met hogesnelheidstrein ICE zonder overstap naar station Frankfurt Flughafen. Deze trein rijdt zeven keer per dag (dienstregeling) en de reis vanuit Amsterdam duurt minder dan 4 uur. Met de eerste trein ben je om 10.16 uur op de luchthaven. Tickets boek je online bij NS International of bij de Deutsche Bahn vanaf € 38 enkele reis. Reserveer je treinkaartjes ruim van tevoren voor de beste tarieven.

Als je ook het centrum van Frankfurt wilt bezoeken, boek dan een treinkaartje naar Frankfurt Hauptbahnhof. Dit ticket is even duur als een kaartje naar de luchthaven.

Regionale treinen

Er zijn geen directe regionale treinen van Nederland naar Frankfurt of Frankfurt Airport. Als je met de gewonen trein naar Frankfurt Airport wilt reizen, moet je rekenen op een lange reis met veel overstaps.

Als je met meerdere personen bent en tijd in overvloed hebt, kun je eventueel wel gebruik maken van het Quer-durchs-Land Ticket. Dit ticket kost € 42 voor eerste persoon en € 6,50 voor elke extra persoon (maximaal 5 personen) voor een dag lang onbeperkt reizen met regionale treinen door heel Duitsland. het treinkaartje is doordeweeks geldig vanaf 9.00 uur en tijdens weekenden en feestdagen de hele dag.

Let op! Vanaf de Nederlandse grens is het niet mogelijk om met een Länder-ticket naar Frankfurt te reizen. Deze tickets zijn alleen geldig voor regionale treinreizen binnen één deelstaat. Om in Frankfurt te komen moet je minimaal door twee deelstaten reizen.

De website van de Deutsche Bahn heeft een praktische routeplanner waarmee je kunt aangeven dat je alleen met regionale treinen (Nahverkehr) wilt reizen. Ook Nederlandse vertrekstations zijn opgenomen in de routeplanner.

Flixbus

Flixbus verzorgt directe busverbindingen tussen verschillende Nederlandse steden en Frankfurt Airport, waaronder Amsterdam (vanaf € 16), Den Haag (vanaf € 15), Rotterdam (vanaf € 15), Eindhoven (vanaf € 13) en Maastricht (vanaf € 12).

Handig: er zijn ook nachtbussen waarmee je ’s morgens vroeg op de luchthaven aankomt! Let goed op de reistijd: deze verschilt nogal per route. Zorg altijd voor een ruime tijdsmarge tussen je geplande aankomsttijd en de vertrektijd van je vlucht.

Ook kun je met Flixbus naar het centrum van Frankfurt reizen en daar overstappen op een S-Bahn naar het vliegveld. De halteplaats in Frankfurt is het Zentral Omnibus Bahnhof (ZOB) bij Frankfurt Hauptbahnhof.

Vanuit België

Met de trein

Vanaf Brussel Zuid-Midi rijdt er vier keer per dag een directe ICE-trein naar station Frankfurt Flughafen. In andere gevallen moet je overstappen in Keulen. De reistijd vanuit Brussel (zonder overstap) is iets minder dan 3 uur. Je kunt ook in Luik of Aken opstappen. Een enkele reis is beschikbaar vanaf € 38 bij NMBS Europe of de Deutsche Bahn. Boek bijtijds voor de beste tarieven!

Flixbus

Flixbus biedt directe directe busverbindingen tussen Brussel en Frankfurt Airport (vanaf € 14). Reken op een reistijd van 6 à 7 uur. Er zijn ook directe busverbindingen met andere Belgische steden. Bovendien zijn er nachtbussen waarmee je vroeg in de ochtend op het vliegveld aankomt.

Kijk of er een bus bijzit die aansluit bij je reisplannen. Plan altijd een ruime tijdsmarge in. Flixbus rijdt ook naar het centrum van Frankfurt, maar uiteraard is het makkelijker om al op de luchthaven uit te stappen.

Vanuit Frankfurt-centrum

S-Bahn

Vanaf Frankfurt Hauptbahnhof reis je in 12 minuten met S-Bahn lijn S8 of S9 (richting Wiesbaden Hbf) naar Frankfurt Flughafen Regionalbahnhof (het ondergrondse treinstation van de luchthaven). Overdag en ’s avonds rijdt er elke 15 à 20 minuten een trein en ook ’s nachts zijn er enkele verbindingen met de luchthaven (dienstregeling). Op de website van de Deutsche Bahn kun je eveneens de vertrektijden bekijken.

Foto: calflier001 / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Frankfurt Airport

Frankfurt Airport is in passagiersaantallen de drukste luchthaven van Duitsland. Vanaf hier vlieg je naar tal van bestemmingen over de hele wereld. Frankfurt lijkt ver weg, maar het ICE-treinstation van

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *