Snel en goedkoop naar Keulen-Bonn Airport

Vanuit Nederland en België reis je met de ICE naar Köln Hauptbahnhof, waar je overstapt op de S-Bahn naar de luchthaven. Vanuit Arnhem, Venlo en Heerlen kun je met lokale treinen op Keulen-Bonn Airport komen. Verder biedt Flixbus directe busverbindingen naar het vliegveld.

Vertrekt je vlucht erg vroeg in de ochtend en kun je met de trein niet op tijd op Keulen Airport komen? Kies er dan voor om bij het vliegveld te overnachten.

Vanuit Nederland

Met de ICE

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem reis je eenvoudig met hogesnelheidstrein ICE naar Keulen Hauptbahnhof. Hier stap je over op de S-Bahn naar het vliegveld (zie onder). De rit van Amsterdam naar Keulen Hauptbahnhof duurt ongeveer 2 uur en 40 minuten. Als je op tijd boekt zijn er treintickets beschikbaar vanaf € 20 enkele reis bij NS International of de Deutsche Bahn (voer je eigen vertrekstation in).

Een treinkaartje naar de luchthaven van Keulen is even duur als een kaartje naar Keulen zelf. Kies dus als eindbestemming Köln-Bonn Flughafen, zodat je geen apart ticket naar de luchthaven hoeft te kopen.

Andere treinen

Je kunt ook met de “gewone trein” via Arnhem, Venlo of Heerlen naar Keulen-Bonn Airport reizen. Voor exacte vertrektijden vanaf jouw vertrekstation en voor het kopen van treinkaartjes ga je naar NS International of de website van de Deutsche Bahn. Op de website van de NS kun je ook aangeven wanneer je korting ontvangt op het Nederlandse traject: deze wordt dan verrekend.

Vanuit Arnhem

Vanuit Arnhem kun je één keer per uur met Regional Express 19 naar Duisburg of Düsseldorf reizen, waar je overstapt op een trein naar Keulen Hauptbahnhof. Het is eveneens mogelijk om de luchthaven met slechts één overstap te bereiken, maar dan ben je langer onderweg. De trein vanuit Arnhem rijdt één keer per uur en de reis naar de luchthaven duurt 2 uur en 50 minuten (reisplanner). Voor de complete trip vanuit Arnhem betaal je € 35,30. 

Vanuit Venlo

Vanuit Venlo rijdt één keer per uur Regional Express 13 naar Mönchengladbach Hauptbahnhof, waar je kunt overstappen op een directe trein naar Keulen-Bonn Airport. De rit vanuit Venlo kost € 23,40 en duurt 2 uur en 44 minuten.

Vanuit Heerlen

Reis je vanuit Heerlen, dan stap je over in Aken én op Keulen Hauptbahnhof. Ook deze trein rijdt één keer per uur. De reistijd naar de luchthaven is 1 uur en 52 minuten en kost € 23,70.

SchönerTagTicket

Reis je met een groep van maximaal 5 personen? Dan kun je voor € 46 (€ 31 voor één persoon) een SchönerTagTicket NRW kopen voor het Duitse traject (inclusief Arnhem, Venlo en Heerlen). Doordeweeks zijn deze tickets geldig vanaf 9.00 uur, in het weekend de hele dag. Bestel je treinkaartjes online of koop ze uit de DB-automaat op het station.

Flixbus

Keulen-Bonn Airport is erg goed bereikbaar met Flixbus! Vanuit diverse Nederlandse steden biedt Flixbus directe verbindingen met de luchthaven, waaronder Amsterdam (vanaf € 13), Rotterdam (vanaf € 12), Den Haag (vanaf € 12), Eindhoven (vanaf € 7), Maastricht (vanaf € 6) en Roermond (vanaf € 6).

Check of er een bus bijzit die aansluit bij jouw reisplannen en zorg dat je voldoende tijd inplant tussen de busrit en je vlucht. Op Keulen-Bonn Airport stopt Flixbus in het busstation naast de terminal. 

Vanuit België

Met de trein

Vanaf station Brussel Zuid-Midi kun je met de ICE of de Thalys naar Keulen Hauptbahnhof reizen, waar je overstapt op een trein naar de luchthaven (zie onder). De totale reistijd naar de luchthaven is ongeveer twee en een half uur. Je kunt ook in Luik op de trein stappen. Een enkele reis heb je al vanaf € 19. Bekijk de dienstregeling en de tarieven bij NMBS Europe of de Deutsche Bahn. Je kunt als eindbestemming Köln-Bonn Flughafen kiezen voor dezelfde prijs als een kaartje naar Keulen.

Flixbus

Vanuit Brussel (vanaf € 10), Luik (vanaf € 7) en diverse andere Belgische steden, biedt Flixbus directe busverbindingen met Keulen-Bonn Airport. Kijk of er een bus bijzit die aansluit bij je reisplannen en houd voldoende marge over in geval van vertragingen. 

Van Keulen-centrum naar de luchthaven

Vanuit Keulen reis je met S-Bahn 19 van Köln Hauptbahnhof naar station Köln-Bonn Flughafen. Overdag en ’s avonds vertrekt er elke 20 minuten een trein. De rit duurt ongeveer een kwartier en kost € 3,50 (Preisstufe 1b). In het weekend rijdt de S19 om het half uur. De eerste rit vertrekt zowel doordeweeks als in het weekend om 3.41 uur. Bekijk de complete dienstregeling.

Er zijn ook andere treinen die (minder frequent) op dit traject rijden. Gebruik de reisplanner van de Deutsche Bahn voor een overzicht van alle verbindingen.

Van Bonn naar Keulen Airport

Bus SB 60 rijdt tussen Bonn Hauptbahnhof en de Keulen-Bonn Airport. Doordeweeks overdag rijdt de bus elk half uur (in het weekend minder frequent). De rit duurt iets meer dan een half uur en een enkele reis kost € 9,70. De eerste bus vertrekt dagelijks om 4.47 uur (dienstregeling). Voor reizigers uit Nederland en België is het sneller om via Keulen naar Keulen-Bonn Airport te reizen.

Foto: Bahnthaler / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Keulen-Bonn Airport

De luchthaven van Keulen en Bonn ligt ruwweg halverwege deze twee steden. Vanaf hier vlieg je vooral naar bestemmingen in en nabij Europa. Vanuit Nederland en België reis je eenvoudig

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *