Snel en goedkoop naar Düsseldorf Airport

Vooral vanuit Nederland is de luchthaven van Düsseldorf prima bereikbaar met de trein: snel en tegen schappelijke prijzen. Eventueel kun je ook met de bus naar Düsseldorf reizen en daar op de S-Bahn naar het vliegveld stappen. Ook als je vanuit België komt, kun je de auto in de meeste gevallen gewoon thuis laten staan.

Tip: als je te vroeg in de ochtend vertrekt of te laat aankomt om met het openbaar vervoer te reizen, kun je bij het vliegveld of in het centrum van Düsseldorf overnachten.

Düsseldorf ↔ luchthaven

De luchthaven van Düsseldorf heeft twee stations: Düsseldorf Flughafen Terminal (direct onder de terminal) en Düsseldorf Flughafen (verbonden met de terminal door middel van de Skytrain). Vanuit het centrum van Düsseldorf kun je het beste S-Bahn 11 direct naar de terminal nemen.

S-Bahn 11

Direct onder de vertrekhal ligt S-Bahn station Düsseldorf Flughafen Terminal. De reistijd met S-Bahn 11 vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof is 12 minuten. Doordeweeks rijdt S11 overdag elke 20 minuten (’s avonds en in het weekend elke 30 minuten). De eerste rit vertrekt werkdagen/in het weekend om 5.03 uur/5.23 uur vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof (dienstregeling). Een enkele reis kost € 2,80 (Preisstufe A).

Trein & Skytrain

De luchthaven heeft ook een eigen treinstation: Bahnhof Düsseldorf Flughafen. Dit treinstation is vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof in 5 tot 11 minuten bereikbaar met S-Bahn 1 en regionale treinen richting Duisburg (reisplanner). Een enkele reis kost € 2,80 (Preisstufe A).

Het treinstation van de luchthaven is met de terminal verbonden door middel van de Skytrain. De Skytrain rijdt doorlopend vanaf 3.45u ’s morgens tot 0.45u. Op andere momenten is er een pendelbus. De reistijd tussen station en terminal is minder dan 7 minuten. Je trein- of S-Bahn-kaartje is ook geldig voor de Skytrain, anders moet je een Kurzstrecke-kaartje kopen: € 1,70.

Nederland ↔ Düsseldorf Airport

Vanuit Nederland kun je zowel met de trein als met de bus naar Düsseldorf Airport reizen. De trein biedt de snelste en meest comfortabele verbindingen.

Met de ICE

Hogesnelheidstrein ICE verbindt Amsterdam, Utrecht en Arnhem met Düsseldorf Hauptbahnhof, waarvandaan je S-Bahn 11 naar Düsseldorf Flughafen Terminal kunt nemen (zie boven). De rit van Amsterdam naar Düsseldorf duurt ongeveer twee uur en een kwartier. Met de eerste trein arriveer je om 8.46u in Düsseldorf. Treintickets zijn beschikbaar vanaf € 19 enkele reis bij NS International of de Deutsche Bahn, maar dan moet je wel op tijd reserveren.

Om op Düsseldorf Airport te komen kun je eventueel al in Duisburg uitstappen en per regionale trein naar het treinstation van de luchthaven reizen (waar je overstapt op de Skytrain naar de terminal). Deze route is meestal iets sneller, maar je moet dus een keer extra overstappen.

Andere treinen

Vanuit Arnhem

Vanuit Arnhem rijdt Regional Express 19 direct naar station Düsseldorf Flughafen (waar je de Skytrain naar de terminal kunt nemen). De trein rijdt één keer per uur en de rit duurt ongeveer 1 uur en 40 minuten (reisplanner). Voor de complete trip vanuit Arnhem – inclusief Skytrain – betaal je € 15,70 (Preisstufe D). 

Vanuit Venlo

Woon je in het zuiden van Nederland? Dan is het soms sneller om via Venlo te reizen. Vanuit Venlo rijdt Regional Express 13 één keer per uur naar Düsseldorf Hauptbahnhof, waar je S-Bahn 11 naar de luchthaven kunt nemen (reisplanner). De complete trip kost € 15,70 (Preisstufe D) en duurt ongeveer anderhalf uur.

SchönerTagTicket

Voor € 46 kun je ook een SchönerTagTicket NRW kopen, geldig voor maximaal 5 personen (€ 31 voor 1 persoon). Met dit ticket kun je op werkdagen vanaf 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen gedurende de hele dag onbeperkt reizen binnen Nordrhein-Westfalen (NRW). Het ticket is geldig vanaf Arnhem en Venlo. Koop je kaartje online of bij de kaartautomaat van VRR/Abellio op het station.

Bus naar Düsseldorf

Flixbus

Flixbus rijdt meerdere keren per dag naar Düsseldorf vanuit onder meer Amsterdam (vanaf € 16), Eindhoven (vanaf € 7) en andere Nederlandse steden. Check of de reistijden uitkomen met jouw vlucht en zorg  altijd voor een flinke tijdsmarge in het geval van files. In Düsseldorf stopt de bus bij het Fernbusbahnhof naast het station.

IC Bus

Vanuit Eindhoven, Roermond en Maastricht kun je met de IC Bus van de Deutsche Bahn naar Düsseldorf reizen. De IC Bussen stoppen bij Düsseldorf Hauptbahnhof. Kaartjes zijn beschikbaar vanaf € 7,90 enkele reis. Er zijn slechts een paar ritten per dag, dus er moet maar net een bus zijn die aansluit bij jouw reisplannen.

België ↔ Düsseldorf Airport

Met de trein

Vanuit Brussel kun je met de Thalys direct naar station Düsseldorf Flughafen reizen, waar je overstapt op de Skytrain naar de terminal (zie boven). De reistijd met de trein vanuit Brussel is tenminste 2 uur en 24 minuten. De rit met de Thalys gaat via Luik, Aken en Keulen. Je kunt ook een trein nemen waarbij je in Keulen of Düsseldorf Hauptbahnhof overstapt. Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf € 16. Check de dienstregeling bij NMBS Europe of de Deutsche Bahn.

Met de bus

Flixbus rijdt meerdere keren per dag tussen Brussel en Düsseldorf (vanaf € 10). Er zijn ook bussen vanuit Antwerpen (vanaf € 10), Luik (vanaf € 6) en andere Belgische steden. Check of de reistijden uitkomen met jouw vertrektijden. Houd altijd rekening met mogelijke vertraging door files. In Düsseldorf stopt de bus bij Düsseldorf Hauptbahnhof.

Foto: DüsseldorfCongress / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport ligt zes kilometer ten noorden van Düsseldorf-centrum. De luchthaven biedt vluchten naar bestemmingen binnen Europa en naar de rest van de wereld. Het vliegveld is bovendien goed bereikbaar

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *