Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is een ideaal vertrekpunt voor reizigers uit zuidelijk Nederland. Maar ook vanuit de Randstad en delen van Vlaanderen is het vliegveld prima bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Reis je van ver naar Eindhoven Airport? Overweeg dan om bij het vliegveld te overnachten.

Bestemmingen

Vanaf Eindhoven Airport (EIN) vlieg je naar bestemmingen in Europa en naar landen rond de Middellandse Zee. Eindhoven is vooral een budgetluchthaven en er vertrekken hier veel vakantievluchten.

Ryanair en Transavia verzorgen vluchten naar een gevarieerd aanbod bestemmingen. Wizzair vliegt naar een stuk of twintig steden in Oost-Europa en ook TUI fly, Corendon en Pegasus maken gebruik van het vliegveld.

De Engelstalige Wikipedia-pagina van Eindhoven Airport biedt een helder overzicht van alle bestemmingen waar je vanaf dit vliegveld heen kunt reizen.

Grote lijndienstmaatschappijen als KLM en British Airways vind je niet op Eindhoven Airport. Voor non-stop vluchten naar intercontinentale bestemmingen moet je naar Schiphol of Brussel Zaventem.

Goedkope vliegtickets

Ben je op zoek naar het goedkoopste vliegticket vanaf Eindhoven Airport naar een bepaalde of onbepaalde bestemming? Met Skyscanner zoek je eenvoudig vluchten van “Eindhoven” naar “overal”, ook over de hele maand of het hele jaar. Andere goede websites om goedkope vliegtickets te vinden zijn Kayak en Google Flights. Al deze websites hebben een handige functie waarbij je de goedkoopste ticketprijzen op een landkaart kunt zien.

Bekijk ook eens of jouw bestemming bereikbaar is met de trein of de bus. Beter voor het milieu en vaak ook best comfortabel! Je hebt minder last van irritante veiligheidscontroles en je wordt meestal in het centrum van de stad afgezet. Check reistijden en tarieven bij NS International en Flixbus.

OV naar Eindhoven Airport

Hoewel Eindhoven Airport geen eigen treinstation heeft, is het vliegveld toch goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het station van Eindhoven rijdt er een directe en zeer frequente bus naar het vliegveld. Ook vanuit Amsterdam en Utrecht rijdt er een directe bus naar het vliegveld: handig bij een vroeg vertrek! Uitgebreide informatie over alle ov-opties vind je op onze pagina over openbaar vervoer naar Eindhoven Airport.

Taxi naar Eindhoven Airport

Als je niet al te ver van Eindhoven woont, kun je overwegen om met een taxi naar Eindhoven Airport te reizen. Voor voertuigen tot 16 passagiers vergelijk je de prijzen van verschillende taxi-aanbieders met Booking.com. Voor groepen kun je desnoods een bus huren.

Met de auto

Eindhoven Airport is goed bereikbaar met de auto. Het vliegveld ligt ten noorden van de stad, nabij de A2 (routeplanner). Vanuit Amsterdam en Den Haag ben je met de auto ongeveer 1 uur en 20 minuten onderweg. Vanuit Antwerpen iets meer dan een uur. Houd uiteraard wel rekening met mogelijke files onderweg.

Parkeren

Op Eindhoven Airport kun je parkeren op het officiële parkeerterrein van de luchthaven, maar vaak is het goedkoper om je auto op een parking in de buurt neer te zetten. Verder bieden een paar hotels in de omgeving Park, Sleep & Fly arrangementen aan en kun je op verschillende plekken in de buurt van het vliegveld gratis op straat parkeren (op eigen risico uiteraard). Kijk voor meer informatie op onze pagina over goedkoop parkeren op Eindhoven Airport.

Autoverhuur

Op Eindhoven Airport vind je meerdere autoverhuurbedrijven. Je kunt aanbieders en prijzen vergelijken met Rentalcars.com. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in je woonplaats huurt en op Eindhoven Airport terugbrengt (of vice versa), behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Overnachten

Er zijn diverse hotels in de directe omgeving van Eindhoven Airport, waaronder een hotel bovenop de terminal. Gezien de uitstekende ov-verbinding kun je er ook voor kiezen om in het centrum van Eindhoven te overnachten. Het is niet mogelijk om in de terminal te slapen, omdat deze dichtgaat na de laatste vlucht. Meer informatie over accommodatie bij Eindhoven Airport vind je op onze pagina overnachten op Eindhoven Airport.

Faciliteiten

Eindhoven Airport heeft een aantal koffietentjes en restaurants. Je kunt onder meer terecht bij Starbucks en een La Place-restaurant. Ook kun je gebruik maken van de bar in het Golden Tulip Hotel boven de terminal. Op de begane grond van de parkeergarage bevindt zich een McDonald’s (met een McDrive).

Verder zijn er nog een aantal winkels, waaronder een AH to go en een AKO. Er zijn geen douches beschikbaar op de luchthaven, ook niet in de lounge.

Lounge

De Eindhoven Airport Aspire Lounge bevindt zich op de eerste verdieping, voorbij de veiligheidscontrole en naast de Starbucks. In de lounge kun je plaatsnemen op comfortabele stoelen en een hapje en een drankje nemen van het buffet. Ook alcoholische dranken zijn bij de prijs inbegrepen.

Toegang tot de lounge kost € 35 aan de deur of vanaf € 25 wanneer je online boekt. De lounge is gratis toegankelijk met een Priority Pass met Prestige-lidmaatschap.

Tip: als je veel vliegt loont het om een Mastercard Black aanvragen. Hoewel deze kaart met jaarlijkse kosten van € 204 aan de prijzige kant is, komt de creditcard met een Priority Pass met Prestige-lidmaatschap (ter waarde van € 399). Hiermee kun je onbeperkt airport lounges bezoeken die zijn aangesloten bij Priority Pass.

Internet

Op Eindhoven Airport kun je gebruik maken van gratis en onbeperkte wifi.

Bagagekluizen

In de vertrekhal vind je bagagekluizen achter de AKO. Op het treinstation van Eindhoven zijn eveneens bagagekluizen aanwezig. Een kleine/grote kluis kost € 6,20/9,30 voor 24 uur. De maximale huurperiode is 72 uur. Let op: de kluisjes zijn niet toegankelijk tussen 1.30 en 5.00 uur!

Foto: Maarten Visser / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *