Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport

Op Maastricht Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Het officiële parkeerterrein van de luchthaven is echter vrij duur: je bent goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Daarnaast kun je gratis parkeren in de omgeving van Maastricht Airport (op straat of op een onbewaakt P+R terrein) en met de bus naar het vliegveld reizen.

Parkeren op Maastricht Airport

De parkeerterreinen op Maastricht Airport liggen op loopafstand van de vertrekhal. Voor lang-parkeren kun je terecht op Parking P2. Hier betaal je € 64/96/128 voor 1/2/3 weken parkeren. (Mede)reizigers en bagage kun je eventueel voor de terminal afzetten.

Vlieg je met Corendon? Dan parkeer je gratis! Bij de incheckbalie wissel je vóór vertrek de parkeerkaart in voor een gratis uitrijkaart. Tijdens het hoogseizoen parkeer je op P5 (bereikbaar met een gratis shuttlebus) en in het laagseizoen mag je ook gratis parkeren op P2.

Parkings in de buurt

Je bent vaak goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van Maastricht Airport. Met Parkos vergelijk je eenvoudig de tarieven van parkings in de omgeving van de luchthaven. Onderstaande aanbieders hebben uitmuntende recensies.

Bij Slim Parking Maastricht in Beek, op 5 tot 10 minuten rijden van de terminal, betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 40/57,50/75. Je wordt naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. Je laat je autosleutels achter bij de parking.

Een andere voordelige optie is Vakgarage Ernes, eveneens op 5 à 10 minuten rijden van Maastricht Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 39,50/57,50/74,50. Een busje brengt je naar de luchthaven en haalt je bij terugkomst weer op. Je autosleutels mag je hier gewoon meenemen.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
Maastricht Airport P2Lopen < 6 min€ 64€ 96€ 128
Slim ParkingShuttle 5-8 min€ 40€ 57,50€ 75
Vakgarage ErnesShuttle ± 6 min€ 39,50€ 57€ 74,50

Park, Sleep & Fly

Er zijn geen hotels bij Maastricht Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden. Bij de meeste hotels in Maastricht geldt bovendien betaald parkeren.

Gratis parkeren

Gratis parkeren in de buurt van Maastricht Airport is mogelijk. Je kunt je auto op loopafstand van een halte van bus 30 neerzetten. Deze bus rijdt van Maastricht via Meerssen, Maastricht Airport en Beek naar Sittard.

In het centrum van Maastricht moet je betalen om je auto te parkeren. Wel kun je gratis op straat parkeren ten noorden van de Viaductweg, maar hier zijn geen haltes om op bus 30 naar het vliegveld te stappen. Let op: op P+R terrein Maastricht-Noord mag je maximaal 48 uur parkeren.

Wel kun je onbeperkt gratis parkeren op het onbewaakte P+R terrein bij Station Beek-Elsloo of het P+R terrein bij het station van Meerssen. Vanaf beide P+R terreinen reis je met bus 30 naar de luchthaven. In het dorp Meerssen kun je alleen buiten het centrum gratis op straat parkeren.

Zowel op de P+R terreinen als op straat parkeer je op eigen risico. Als je je auto op straat neerzet, dubbel-check dan of je echt voor langere tijd mag parkeren op de plek die je gevonden hebt. Houd er rekening mee dat de situatie zoals hierboven beschreven in de tussentijd mogelijk veranderd is. Parkeer binnen de vakken en zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: Rpvdk / CC0 1.0

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

2 reacties op “Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport”

  1. Jeaninne Jeurissen

    Wij hebben op 29/5 onze auto geparkeerd op parking 5 en reizen met Corendon, bij het inchecken parkeerkaart afgegeven, en te laat opgemerkt dat we niets hebben terug gekregen, wij komen terug op 8/6, hoe kunnen wij nu van de parking af, hebben al nagevraagd bij Corendon zelf, maar weten zelf niets, kunnen jullie ons helpen? Vriendelijke groeten Coenen Jeurissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *