Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport

Op Maastricht Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Het officiële parkeerterrein van de luchthaven is echter vrij duur: je bent goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Daarnaast kun je gratis parkeren in de omgeving van Maastricht Airport (op straat of op een onbewaakt P+R terrein) en met de bus naar het vliegveld reizen.

Vergelijk parkings Maastricht Airport

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
Maastricht Airport P1Lopen < 6 min€ 60€ 95€ 130
Slim Parking BeekShuttle 5-10 min€ 47,50€ 68

Parkeren op Maastricht Airport

Op Parking P1 betaal je € 60/95/130 voor 1/2/3 weken parkeren. Het parkeerterrein ligt op loopafstand van de vertrekhal. Dit is de officiele parking van Maastricht Airport, maar je bent meestal goedkoper uit bij Slim Parking Beek.

Gratis parkeren Corendon

Vlieg je met Corendon? Dan parkeer je gratis. Van 1 juli tot en met 31 oktober parkeer je op P5 (bereikbaar met een gratis shuttlebus). De rest van het jaar mag je  parkeren op P1. Het is niet nodig om een parkeerplek te reserveren. Bij het de incheckbalie wissel je voor vertrek de parkeerkaart in voor een gratis uitrijkaart.

Kiss & Ride

Wil je iemand ophalen of wegbrengen? Direct voor de terminal kun je passagiers in of uit laten stappen. Duurt dit langer dan 10 minuten? Dan betaal je € 10 per uur. Wil je kort parkeren? Dan kun je terecht op parkeerterrein P1. Hier betaal je € 5 per uur.

Parkings in de buurt

Je bent vaak goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van Maastricht Airport. Met Parkos vergelijk je eenvoudig de tarieven van parkings in de omgeving van de luchthaven.

Slim Parking Beek

Bij Slim Parking Beek, op 5 tot 10 minuten rijden van de terminal, betaal je voor 1 week parkeren € 47,50 en voor 2 weken € 68. Je wordt naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. Je laat je autosleutels achter bij de parking. Deze aanbieder heeft uitmuntende recensies.

Park, Sleep & Fly

Er zijn geen hotels bij Maastricht Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden. Bij de meeste hotels in Maastricht geldt bovendien betaald parkeren.

Gratis parkeren

Gratis parkeren in de buurt van Maastricht Airport is mogelijk. Je kunt je auto op loopafstand van een halte van bus 30 neerzetten. Deze bus rijdt van Maastricht via Meerssen, Maastricht Airport en Beek naar Sittard.

In het centrum van Maastricht moet je betalen om je auto te parkeren. Wel kun je gratis op straat parkeren ten noorden van de Viaductweg, maar hier zijn geen haltes om op bus 30 naar het vliegveld te stappen. In het dorp Meerssen kun je alleen buiten het centrum gratis op straat parkeren.

Je kunt wel gratis en voor onbepaalde tijd parkeren op het een aantal onbewaakte P+R terreinen bij stations in de regio. Bij elk van de onderstaande parkeerterreinen is een halte, waar je bus 30 naar het vliegveld kunt nemen.

Zowel op de P+R terreinen als op straat parkeer je op eigen risico. Als je je auto op straat neerzet, dubbel-check dan of je echt voor langere tijd mag parkeren op de plek die je gevonden hebt. Houd er rekening mee dat de situatie zoals hierboven beschreven in de tussentijd mogelijk veranderd is. Parkeer binnen de vakken en zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: Rpvdk / CC0 1.0

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

2 gedachten over “Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport”

  1. Jeaninne Jeurissen

    Wij hebben op 29/5 onze auto geparkeerd op parking 5 en reizen met Corendon, bij het inchecken parkeerkaart afgegeven, en te laat opgemerkt dat we niets hebben terug gekregen, wij komen terug op 8/6, hoe kunnen wij nu van de parking af, hebben al nagevraagd bij Corendon zelf, maar weten zelf niets, kunnen jullie ons helpen? Vriendelijke groeten Coenen Jeurissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *