Snel en goedkoop naar Maastricht Airport

De luchthaven van Maastricht ligt een beetje in een uithoek (Limburg). Toch kun je redelijk eenvoudig met het openbaar vervoer op het vliegveld komen. Maastricht Airport heeft geen eigen treinstation, maar er rijden bussen naar het vliegveld vanuit Maastricht, Sittard en Beek.

Vertrekt je vlucht echt héél vroeg in de ochtend? Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om dezelfde dag met de trein en bus naar Maastricht Airport te reizen. Overweeg in dat geval om te overnachten in Maastricht.

Bus 30 vanuit Maastricht of Sittard

Vanaf de stations van Maastricht, Sittard en Beek-Elsloo reis je met bus 30 naar de luchthaven. Plan je trip met 9292.

Er is geen nachtbus naar Maastricht Airport. Als je vlucht heel vroeg in de ochtend vertrekt moet je een taxi nemen. Een taxirit vanuit Maastricht kost ongeveer € 25.

Vanuit Maastricht

Doordeweeks rijdt bus 30 overdag elk half uur van Station Maastricht naar de luchthaven. ’s Avonds en in het weekend rijden de bussen minder frequent. De eerste bus vertrekt op werkdagen/zaterdag/zon- en feestdagen om 6.07u/7.40u/8.55u (dienstregeling). De rit duurt iets minder dan een half uur en voor een enkele reis betaal je € 3,33 met een ov-chipkaart.

Vanuit Sittard of Beek

Het is ook mogelijk om met bus 30 vanaf Station Sittard (reistijd: 45 minuten) of Station Beek-Elsloo (reistijd: 15 minuten) naar Maastricht Airport te reizen (dienstregeling). Op Station Beek-Elsloo stoppen alleen Sprinters, terwijl in Sittard ook Intercity’s komen.

De eerste rit van bus 30 vanuit Sittard vertrekt al om 5.47u/7.17u/7.49u. op werkdagen/zaterdag/zon- en feestdagen. De busrit vanuit Sittard kost € 4,07.

Trein vanuit de rest van Nederland

Soms is het sneller om eerst met de trein naar Maastricht te reizen en daar op bus 30 naar het vliegveld te stappen en op andere tijdstippen ben je sneller wanneer je via het station van Sittard (Intercity) of Beek-Elsloo (alleen Sprinter) reist. Kijk daarom altijd eerst op 9292 welke route voor jou het meest praktisch is.

Treinkaartje met korting

Vanuit de Randstad kost een enkele treinreis naar Maastricht ongeveer € 27. Als je niet in het bezit bent van een kortingskaart loont het om een voordelig treinkaartje te zoeken. Regelmatig bieden winkels als Albert Heijn, Blokker, Hema en Kruidvat NS dagkaarten aan rond de € 15. Kijk voor een overzicht van actuele acties op Treinreiziger.nl. Let op: veel dagkaarten zijn alleen geldig in het weekend en op werkdagen na 9.00u ’s morgens.

Flixbus naar Maastricht

Vanuit Amsterdam en Eindhoven kun je met Flixbus naar Maastricht reizen. Er is geen bus naar de luchthaven zelf, maar Flixbus zet je af bij het station van Maastricht, waar je bus 30 naar de luchthaven neemt. Flixbus is vaak stukken goedkoper dan de trein, zo betaal je vanuit Amsterdam vanaf € 12, terwijl je met de trein € 27 kwijt bent.

Je moet je wel het geluk hebben dat er net een bus is die aansluit bij je vlucht. Plan sowieso een ruime tijdsmarge in voor het geval dat je bus vertraging heeft. Als je te vroeg in Maastricht bent, kun je altijd nog een kopje koffie drinken in de stad.

Vanuit België

Met de trein

Vanuit België kun je per trein – via Liège-Guillemins – naar Maastricht reizen. Hier stap je over op bus 30 naar de luchthaven. De treinreis vanuit Luik duurt ongeveer 35 minuten en kost € 6. De trein rijdt slechts één keer per uur.

De reistijd van Brussel naar het station van Maastricht is ongeveer 1 uur en 45 minuten (je stapt over in Luik). Voor een enkele reis betaal je € 19,70. Koop je treinkaartje online bij NMBS-Europe.

Flixbus

Flixbus biedt onder meer directe verbindingen tussen Maastricht en Brussel (vanaf € 7) en Luik (vanaf € 3). Je moet wel een beetje geluk hebben dat er net een bus is die aansluit bij je vlucht. In Maastricht stopt Flixbus bij het station, zodat je eenvoudig kunt overstappen op bus 30 naar het vliegveld. Zorg altijd voor een ruime tijdsmarge in het geval dat de bus vertraging heeft.

Regionale bussen

Vanuit Belgisch Limburg zijn er geen directe bussen naar Maastricht Airport. Wel rijden verschillende bussen van De Lijn naar het station van Maastricht: bus 20a vanuit Hasselt; bus 45 vanuit Hasselt, Genk en Maaseik; bus 62 vanuit Tongeren; en bus 63 vanuit Eisden, Maasmechelen en Lanaken. Dienstregelingen vind je op de website van De Lijn.

Foto: Alf van Beem / CC0 1.0

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Maastricht Airport

Maastricht Aachen Airport ligt tien kilometer ten noordoosten van Maastricht, in de gemeente Beek. De luchthaven is vooral gunstig gelegen voor reizigers uit Zuidoost-Nederland en Belgisch Limburg, al kan het

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *