Maastricht Airport

Maastricht Aachen Airport ligt tien kilometer ten noordoosten van Maastricht, in de gemeente Beek. De luchthaven is vooral gunstig gelegen voor reizigers uit Zuidoost-Nederland en Belgisch Limburg, al kan het soms de moeite waard zijn om vanuit andere delen van Nederland of België naar het vliegveld te reizen.

Maastricht Airport is goed bereikbaar met de auto. Vanuit Maastricht en Sittard rijdt er een bus naar de luchthaven. Hoewel er geen hotel op het vliegveld zelf is, zijn er mogelijkheden om in de buurt te overnachten.

Bestemmingen

Het aantal maatschappijen dat gebruik maakt van Maastricht Airport (MST) is beperkt en veel vluchten zijn seizoensgebonden (Maastricht Airport is eigenlijk vooral een vrachtvliegveld). Ryanair verzorgt vluchten naar een paar bestemmingen in Zuid-Europa en Corendon naar Turkije, Zuid-Europa en Noord-Afrika.

De Engelstalige Wikipedia-pagina van Maastricht Aachen Airport biedt een overzicht van alle bestemmingen waar je vanaf deze luchthaven heen kunt vliegen.

Voor een ruimer aanbod van budgetvluchten kun je terecht op Eindhoven Airport of Charleroi Airport. Voor intercontinentale lijndienstmaatschappijen als KLM moet je naar Schiphol of Brussel reizen.

Goedkope vliegtickets

Met Skyscanner vind je eenvoudig goedkope vliegtickets vanaf Maastricht. Als je eindbestemming en reisdata flexibel zijn, kun je vluchten zoeken van “Maastricht Airport” naar “overal”, over de hele maand of het hele jaar. Bij Kayak en Google Flights kun je de prijzen van diverse bestemmingen op de kaart bekijken.

Als je bestemming niet al te ver weg is, overweeg dan om in plaats van het vliegtuig de trein of bus te nemen. Als je met de trein of de bus reist heb je geen last van irritante veiligheidscontroles en je wordt meestal in het centrum van de stad afgezet. Check de reistijden en tarieven van de NS International en Flixbus.

OV naar het vliegveld

Maastricht Airport heeft geen eigen treinstation, maar er rijdt wel een bus naar het vliegveld. Bus 30 verbindt de luchthaven met het station van Maastricht, Beek en Station Sittard. Vanuit België kun je met de trein (via Liège-Guillemins) of met Flixbus naar Maastricht reizen en daar de bus naar het vliegveld nemen. Check voor meer informatie de pagina over openbaar vervoer naar Maastricht Airport.

Taxi naar Maastricht

Als je met meerdere personen reist en niet al te ver van Maastricht woont, kan het voordelig zijn (comfortabel is het sowieso) om met een taxi van je woonadres naar Maastricht Airport te reizen. Vergelijk taxi-aanbieders voor voertuigen tot 16 passagiers met Booking.com. Met meer mensen kun je altijd nog overwegen om een bus huren.

Met de auto

Maastricht Airport is goed bereikbaar met de auto. De luchthaven ligt ten noorden van Maastricht, direct langs de A2. Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg. Vanuit Antwerpen en Brussel is de reistijd 1 uur en 15 minuten (routeplanner).

Parkeren

Op het officiële parkeerterrein van Maastricht Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Vaak ben je voordeliger uit bij een parking met shuttle service in de buurt van de luchthaven. Eventueel kun je ook gratis op straat of op een P+R terrein parkeren en met de bus naar het vliegveld reizen. Meer informatie vind je op onze pagina over goedkoop parkeren bij Maastricht Airport.

Autoverhuur

Op Maastricht Airport vind je een aantal autoverhuurbedrijven. Je kunt aanbieders vergelijken met Rentalcars.com. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in bijvoorbeeld je woonplaats huurt en op Maastricht Airport terugbrengt (of vice versa), is eveneens mogelijk.

Overnachten

Er zijn geen hotels op Maastricht Airport. In het centrum van Maastricht is er wel een groot aanbod aan accommodatie. Ook vind je hotels in diverse plaatsen in de buurt van het vliegveld. Het terminalgebouw gaat ’s nachts dicht, dus slapen in de vertrekhal is niet mogelijk. Kijk voor een overzicht van accommodaties in de omgeving van de luchthaven op onze pagina over hotels bij Maastricht Airport.

Faciliteiten

Maastricht Airport is een kleine luchthaven, dus verwacht niet teveel op het gebied van faciliteiten. Er zijn een paar winkels en eetgelegenheden in de terminal, maar je vindt geen douches of lounges op dit vliegveld.

Internet

Gebruik van wifi op Maastricht Airport is gratis.

Bagagekluizen

Op Maastricht Airport zijn geen bagagekluizen aanwezig en evenmin is er een bagagedepot. Wel vind je bagagekluizen op Station Maastricht. Voor een kleine/grote kluis betaal je € 4/6 voor de eerste 24 uur (alle tarieven). De kluisjes zijn niet toegankelijk tussen 0.00 en 6.00 uur!

Foto: Rob Hodgkins / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *