Maastricht Airport: de beste hotels in de buurt

Overnachten op Maastricht Airport is niet mogelijk. In de omgeving van het vliegveld en in Maastricht-centrum vind je wel diverse overnachtingsmogelijkheden. Vanaf het station van Maastricht reis je eenvoudig met bus 59 naar de luchthaven.

Op het vliegveld heb je relatief weinig faciliteiten tot je beschikking. Als je extra tijd te besteden hebt, ga dan naar het centrum van Maastricht: dat is een stuk gezelliger.

Hotels bij Maastricht Airport

In de nabije omgeving van Maastricht Airport vind je diverse hotels, maar om van je slaapplek naar het vliegveld te komen heb je meestal een auto nodig of moet je een taxi bestellen. Wel kun je vanuit het dorp Meerssen met bus 59 op het vliegveld komen. In Meerssen vind je een hotel, maar het aanbod in Maastricht is groter en je bent niet heel veel langer onderweg. Booking.com heeft een handige zoekfunctie waarmee je accommodaties op de kaart kunt vinden.

Overnachten in Maastricht

Je kunt prima overnachten in het centrum van Maastricht en met bus 59 (vanaf het station) of met een taxi naar het vliegveld reizen. Townhouse Maastricht en The Dutch zijn goede opties op loopafstand van het station. Je betaalt bij beide hotels meestal € 80-120 voor een tweepersoonskamer. Een paar honderd meter verderop, aan de oever van de Maas, biedt Crowne Plaza Maastricht luxe tweepersoonskamers rond de € 150.

Ook de binnenstad van Maastricht – aan de overkant van de Maas – is nog steeds lopend bereikbaar vanaf het station. Als je graag midden in de stad verblijft is Hotel Britannique (vanaf € 120) een zeer comfortabele optie. Hotel Mabi City Centre biedt nette tweepersoonskamers vanaf € 100.

Voor budgetaccommodatie moet je eveneens de Maas oversteken. Midden in het centrum biedt B&B de Hofnar tweepersoonskamers rond de € 50. Een andere goede budgetoptie is Stayokay Maastricht: behalve goedkope tweepersoonskamers vind je hier ook dormbedden vanaf € 20.

Slapen in de terminal

De vertrekhal van Maastricht Aachen Airport sluit na de laatste vlucht. Slapen in de terminal is dus niet mogelijk. Je zou ergens in de bosjes een tent kunnen opzetten, maar dat mag natuurlijk niet. Op Sleeping in Airports kun je lezen over de ervaringen van reizigers die op het beton vóór het terminalgebouw hebben geslapen.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Maastricht Airport

Maastricht Aachen Airport ligt tien kilometer ten noordoosten van Maastricht, in de gemeente Beek. De luchthaven is vooral gunstig gelegen voor reizigers uit Zuidoost-Nederland en Belgisch Limburg, al kan het

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *