Goedkoop of gratis parkeren Dortmund Airport

Op Dortmund Airport heb je de keuze uit verschillende parkeerterreinen. Meestal parkeer je goedkoper bij een parking in de buurt van de luchthaven. Als je de nacht voor vertrek in een hotel bij het vliegveld wilt slapen, kun je kiezen voor een Park, Sleep & Fly-arrangement. Ook is het mogelijk om gratis te parkeren in de omgeving van Dortmund Airport en met het ov naar de vertrekhal te reizen.

Parkeren op de luchthaven

Parking P6

Parking P6 is het goedkoopste parkeerterrein op Dortmund Airport. Voor 1/2/3 weken betaal je € 45/59/69. In het laagseizoen kun je soms al parkeren vanaf € 25/35/49. Je moet je parkeerplek dan wel van tevoren online reserveren

Let op: er is geen gratis shuttle van en naar de vertrekhal. Je kunt wel met bus 490 tussen de parking en de terminal pendelen. De busrit (dienstregeling) kost € 2 en is gratis voor kinderen tot 6 jaar, anders is het ongeveer 20 minuten lopen.

Andere officiële parkings

Tegen een hoger tarief kun je dichterbij de terminal parkeren. In de parkeergarages P1 en P2 parkeer je direct bij de terminal. Vanaf de andere parkings moet je 8-15 minuten lopen. Bekijk het overzicht van alle parkings op Dortmund Airport. De hieronder vermelde prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

 • Parkeergarage P5 op 10 minuten lopen (of neem bus 490): € 76/79/89
 • Parkeergarage P4 op 8 minuten lopen (of neem bus 490): € 129/129/139
 • Parkeerterrein P3, ongeveer 15 minuten lopen (geen bus): € 76/79/89
 • Parkeergarage P2, op 2 minuten lopen van de terminal, vanaf € 77/79/89
 • Parkeergarage P1, direct voor de terminal, vanaf € 100/104/114

Kiss & Fly

Voordat je gaat parkeren, kun je (mede)reizigers en bagage afzetten bij de Kiss & Fly-zone voor de terminal. Afzetten en oppikken van passagiers is hier gratis. Om te parkeren betaal je € 3 voor 15 minuten (maximaal 30 minuten). In parkeergarage P1 betaal je € 6 voor een uur parkeren.

Parkings in de buurt

Je kunt vaak goedkoper parkeren bij één van de parkeerbedrijven in de omgeving van Dortmund Airport. Verwacht niet dat je bij deze parkings in het Engels, of laat staan in het Nederlands te woord wordt gestaan.

Drive & Park Dortmund

Bij Drive & Park Dortmund betaal je 1/2/3 weken parkeren vanaf € 35/52/72. Drive & Park Dortmund ligt op ongeveer 7 minuten rijden van de luchthaven, je wordt met een busje naar de terminal gebracht.

Easy Airport Parking

Voor 1/2/3 weken parkeren rekent Easy Airport Parking vanaf € 35/49/63. Het parkeerterrein ligt op slechts 650 meter lopen van de terminal (dichterbij dan een aantal officiële parkeerterreinen van de luchthaven). Medereizigers en bagage kun je eventueel eerst bij de vertrekhal afzetten.

Park, Sleep & Fly

Bij Best Western Dortmund Airport Hotel betaal je € 109 voor een tweepersoonskamer met ontbijt en tot 14 dagen gratis parkeren in de garage van het hotel. Vervoer naar het vliegveld is eveneens inclusief, maar de terugreis moet je zelf regelen (neem bus 490). Bij het inchecken moet je een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien.

Bij verschillende accommodaties in de buurt van Dortmund Airport kun je sowieso gratis op straat of op een P+R terrein parkeren en met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen. Je kunt onder meer terecht bij Hotel Restaurant Kroatia aan de Marsbruchstraße in Aplerbeck en Holiday Inn Express Dortmund bij Hauptfriedhof. Beide hotels hebben een gratis P+R terrein op loopafstand (zie onder).

Gratis parkeren

Je kunt gratis parkeren op het onbewaakte P+R Marsbruchstraße bij U-Bahn station Aplerbeck. Bus 490 rijdt van het U-Bahnstation naar de luchthaven.

Een andere parking waar je gratis kunt parkeren is P+R Hauptfriedhof bij het gelijknamige U-Bahn station. Van hier neem je de U-Bahn naar Aplerbeck, waar je overstapt op bus 490 naar het vliegveld.

De parkeersituatie in Holzwickede, het dorp ten zuiden van de luchthaven, is erg onduidelijk. Op diverse plekken kun je nog wel onbeperkt gratis op straat parkeren, maar op andere plekken geldt een tijdslimiet. Ook op het P+R terrein bij het station geldt een limiet. Als je een parkeerplek weet te vinden, kun je vanaf het station de AirportShuttle naar het vliegveld nemen.

Als je je auto ergens op straat parkeert, zorg dan dat je echt zeker bent dat je auto daar gratis en onbeperkt mag staan. Wees omwonenden niet tot last en parkeer altijd binnen de vakken. Houdt er rekening mee dat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord meer opvalt dan een Duitse auto die al langere tijd geparkeerd staat. Op straat (of op een P+R terrein) parkeren is altijd op eigen risico!

In het centrum van Dortmund moet je betalen om op straat te parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone: je mag er alleen rondrijden met een speciale sticker.

Foto: M. M.Minderhoud / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

2 gedachten over “Goedkoop of gratis parkeren Dortmund Airport”

 1. Manuela Maas

  Hoi Kan ik contant betalen of via mijn bankpasje (maestro) wanneer ik wil parkeren in garage nr 6?
  Ik kom op 11 okt om 11.30u en vertrek op 14 okt rond 10.00u

  Mvg Manuela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *