Dortmund Airport

Dortmund Airport is een kleine luchthaven met voornamelijk low-budgetvluchten naar Europese bestemmingen. Voor zowel Nederlanders als Belgen is het enigszins omslachtig om Dortmund Airport te bereiken, maar soms loont het toch de moeite. We leggen je uit hoe je met het openbaar vervoer of met de auto op het vliegveld komt. Ook geven we tips waar je kunt overnachten bij Dortmund Airport.

Waar kun je heen vliegen?

Dortmund Airport (DTM) is vooral interessant vanwege de vele Wizz Air-vluchten naar Oost-Europa. In mindere mate verzorgen ook Ryanair en Eurowings vluchten vanaf Dortmund. Sommige vluchten zijn seizoensgebonden.

Grote lijndienstmaatschappijen als Lufthansa vind je niet op de luchthaven van Dortmund. Daarvoor moet je naar Frankfurt, Düsseldorf of Keulen Airport.

Bekijk het overzicht van alle bestemmingen waar je vanaf Dortmund naar toe kunt vliegen op de Wikipedia-pagina van het vliegveld.

Goedkope vliegtickets

Met Skyscanner vind je eenvoudig goedkope vluchten vanaf Dortmund Airport. Je kunt vliegtickets zoeken van “Dortmund Airport” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar. Ook is er een optie waarbij je de ticketprijzen van vluchten vanuit Dortmund heel overzichtelijk op de kaart kunt zien.

Als je naar een bestemming in of in de buurt van Duitsland reist, dan kun je vaak net zo goed met de trein of de bus reizen. Je voorkomt daarmee ook meteen de lange wachttijden op de luchthaven. Check de reistijden en tarieven van de trein en Flixbus.

OV naar het vliegveld

Als je met het openbaar vervoer naar het vliegveld komt, reis je via Dortmund Hauptbahnhof of station Holtzwickede. In combinatie met de ICE ben je vanuit Amsterdam vanaf 3 uur en een kwartier onderweg. Je kunt ook een regionale trein of een bus nemen. Vanuit België ben je vrij lang onderweg: reken op minimaal 4 uur reistijd vanuit Brussel. Bekijk onze Dortmund Airport ov-pagina voor meer informatie.

Taxi naar Dortmund

Een taxi van Dortmund Hauptbahnhof naar de luchthaven kost ongeveer € 30. Als je vanaf je voordeur naar Dortmund Airport gebracht wil worden kun je van tevoren een taxi bestellen, maar verwacht geen goedkope deals. Met een groep is een taxibusje (tot 16 personen) misschien nog wel interessant. Vergelijk de tarieven van taxi-aanbieders met Booking.com. Voor grote groepen kun je desnoods een bus huren.

Met de auto

Dortmund Airport ligt ten oosten van Dortmund, vrijwel direct aan snelweg B1 (richting Unna). Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2,5 uur onderweg om op het vliegveld te komen. Vanuit Arnhem zo’n 1,5 uur. Reken op iets minder dan 3 uur vanuit Antwerpen (routeplanner).

Parkeren

Op het luchthaventerrein vind je een aantal officiële parkeerterreinen. Soms ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Je kunt ook een Park, Sleep & Fly arrangement boeken bij een hotel nabij de luchthaven. Gratis parkeren is eveneens mogelijk op diverse locaties in de omgeving. Uitgebreide parkeerinfo vind je op onze pagina over parkeren bij Dortmund Airport.

Autoverhuur

Het is mogelijk om een auto te huren op Dortmund Airport. Je kunt verschillende aanbieders met elkaar vergelijken met behulp van Rentalcars.com. Een auto huren is vooral handig als je aankomt in Dortmund en hier ook weer vertrekt. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in Nederland of België huurt en op Dortmund Airport terugbrengt (of vice versa), is bijna altijd erg duur.

Overnachten

Slapen in de terminal van Dortmund Airport is niet mogelijk. Wel vind je in de directe omgeving verschillende hotels. Het grootste aanbod accommodaties (waaronder een aantal hostels) vind je in het centrum van Dortmund. Op onze pagina over accommodaties bij Dortmund Airport hebben we een selectie samengesteld van de beste en voordeligste overnachtingsmogelijkheden.

Faciliteiten Dortmund Airport

Dortmund is een kleine luchthaven met beperkte faciliteiten. In het terminalgebouw vind je een paar eetgelegenheden en winkels. Er zijn geen douches en lounges aanwezig. Op loopafstand van de terminal (richting de snelweg) vind je een McDonald’s en een Lidl. Naast de Adler Modemarkt kun je een vette hap halen bij Imbiss Heike’s Frittenschmiede.

Internet

De wifi op Dortmund Airport is gratis en onbeperkt te gebruiken.

Bagage

Op de luchthaven zijn geen bagagekluizen (Schließfächer) beschikbaar. Deze vind je wel op het treinstation van Dortmund.

Foto: Maurice Leszinski / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *