Brussel Airport: de beste hotels

Vertrekt of landt je vlucht op een tijdstip waarop je eigenlijk liever in je bed ligt? Dan is het een goed idee om in de buurt van Brussel-Zaventem te overnachten. Bij de luchthaven vind je een uitgebreid aanbod hotels en in het centrum van Brussel heb je nog veel meer overnachtingsmogelijkheden, waaronder diverse hostels. Avonturiers slapen natuurlijk gewoon op een bankje in de terminal.

Hotels bij Brussel Airport

Eén van de goedkoopste hotels in de buurt van de luchthaven is het Ibis Budget Hotel Brussels Airport met tweepersoonskamers vanaf € 45 (gratis pendelbus naar het vliegveld). Boek vroeg voor de beste tarieven. Om andere hotels in de buurt van het vliegveld of in het centrum van Brussel te vergelijken, kun je het beste gebruik maken van Booking.com.

Hostelbedden in het centrum van Brussel kosten meestal tussen de € 20 en € 30. Kies voor een hostel in de buurt van een treinstation: bijvoorbeeld het stijlvolle 2GO4 Quality Hostel Grand Place, vlakbij station Brussel Noord. De eerste trein naar de luchthaven vertrekt iets vóór 5:00 uur.

Kom je met de auto naar Brussels Airport, check dan onze informatie over parkeren bij het vliegveld: je vindt er ook suggesties voor hotels met Park, Sleep & Fly-arrangementen. Soms is een parkeerplaats mét hotelovernachting goedkoper dan alleen een losse parkeerplek op de luchthaven.

Slapen in de terminal

Brussel Airport is 24 uur per dag geopend en slapen in de terminal is mogelijk. De meest comfortabele banken vind je aan de ‘airside’, voorbij de veiligheidscontrole. Reis je alleen met handbagage? Print dan je boardingpass uit en probeer de avond van tevoren al langs de controle te komen. Reis je met in te checken bagage, dan moet je aan de ‘landside’ blijven wachten tot de incheckbalies open gaan. Geen nood: ook hier slapen altijd wel een paar reizigers. De Starbucks aan de ‘landside’ is 24 uur per dag geopend.

Lees over de ervaringen van andere reizigers op de website van Sleeping in Airports. Ben je van plan om de nacht op Luchthaven Zaventem door te brengen? Lees dan ons artikel met survival-tips voor slapen op een vliegveld.

Foto: Sébastien Aperghis-Tramoni / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *