Oostende Airport: zó kom je er snel en goedkoop!

Als je in Vlaanderen woont is Luchthaven Oostende-Brugge eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Je reist eerst met de trein naar het station van Oostende, waar je op de bus naar het vliegveld stapt.

De reis per trein en bus vanuit Nederland duurt erg lang, waardoor het voor de meeste Nederlanders niet de moeite waard is om via deze luchthaven te reizen; al kun je eventueel met de auto komen of bij het vliegveld overnachten.

Oostende-centrum ↔ vliegveld

Vanaf het station van Oostende rijdt bus 6 (Raversijde via Luchthaven) naar het vliegveld. Overdag rijdt er elke 10-20 minuten een bus en de rit duurt ongeveer 17 minuten. Een enkele reis kost € 2,50 als je je kaartje uit de automaat koopt of € 2 via de website op de app van De Lijn.

Op werkdagen vertrekt de eerste bus om 5.32u vanaf het station. Op zaterdag/zondag vertrekt de eerste bus om 6.04u/7.00u. Bekijk de dienstregeling op de website van De Lijn.

Vanuit de rest van België

Met de trein

Vanuit andere delen van Vlaanderen is het station van Oostende eenvoudig bereikbaar per trein. De reistijd vanaf Antwerpen Centraal is 1 uur en 40 minuten en voor een enkele reis betaal je € 18,50 . Vanaf Brussel Zuid-Midi ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg en betaal je € 17,10. Check voor exacte reistijden en tarieven de website van de NMBS.

Flixbus

Flixbus rijdt niet naar Oostende, maar eventueel zou je een Flixbus naar Brugge kunnen nemen, waar je dan overstapt op de trein naar Oostende (en vervolgens de bus naar het vliegveld). Flixbus rijdt onder meer vanuit Antwerpen (vanaf € 6) en Brussel (vanaf € 5) naar Brugge. Kijk of er een bus bij zit die aansluit bij jouw vlucht.

Nederland ↔ Oostende Airport

Met de trein

Vanuit Nederland kun je met de Thalys of Intercity Brussel naar Antwerpen of Brussel reizen en daar overstappen op een trein naar Oostende. Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam tenminste 3 uur onderweg. Met de Intercity Brussel is de reistijd vanaf 3 uur en 50 minuten. Zoek treintickets met je woonplaats als beginpunt en Oostende als eindpunt op NS International of NMBS-Europe.

Het goedkoopst mogelijke treinticket, waarbij je een deel van het traject met de Thalys reist, kost € 36,60. Voor een trip met de Intercity Brussel betaal je vanaf € 29 enkele reis (€ 62 voor full-flex tarief). Wanneer je online een kaartje koopt bij NS International, worden eventuele kortingen op het Nederlandse traject verrekend.

Flixbus

Flixbus rijdt niet naar Oostende, maar vanuit onder meer Amsterdam (vanaf € 17) en Rotterdam (vanaf € 11) kun je wel een Flixbus naar Brugge nemen. Reken op een reistijd van tenminste 4 uur (tot Brugge). Vanuit Brugge reis je met de trein en de bus (zie boven) verder naar Oostende Airport. Er zijn maar een paar verbindingen per dag, dus check of er een bus bijzit die aansluit bij je vlucht.

Met de bus (vanuit Zeeuws-Vlaanderen)

Woon je in Zeeland? Dan is het misschien voordeliger om vanuit Breskens (Zeeuws-Vlaanderen) de bus naar Brugge te pakken. Vanuit Brugge neem je de trein naar Oostende, waar je overstapt op bus 6 naar het vliegveld.

Allereerst pak je bij het station van Vlissingen de Westerschelde Ferry naar Breskens (€ 3,30 enkele reis). Bus 42 rijdt één keer per uur van de veerhaven in Breskens – via Sluis – naar het station van Brugge (reistijd: 1 uur en 25 minuten). De eerste bus vertrekt op werkdagen/in het weekend om 6.48u/8.48u uit Breskens.

De buslijn wordt gezamenlijk uitgevoerd door Connexxion en De Lijn. Een kaartje kost € 7 bij de chauffeur (alleen pin). Met 9292 kun je je reis tot Brugge plannen. De treinrit van Brugge naar Oostende duurt een klein kwartier en kost € 4,30.

Soms is het mogelijk om een goedkoop trein-dagkaartje kopen bij Albert Heijn, Blokker, Jumbo, Hema of Kruidvat; hiervoor betaal je ongeveer € 15. Deze kaartjes zijn alleen geldig binnen Nederland: je kunt hiermee naar Vlissingen reizen. Een overzicht van actuele kortingsacties vind je op Treinreiziger.nl.

Foto: Vitaly Volkov / CC BY 2.5 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Oostende-Brugge Airport

Oostende-Brugge Airport ligt net buiten het centrum van Oostende. Vanaf deze luchthaven vlieg je naar een beperkt aantal bestemmingen in en om Europa. Vanuit Vlaanderen is het vliegveld eenvoudig te

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *