Goedkoop of gratis parkeren Oostende Airport

Op de luchthaven van Oostende parkeer je altijd op loopafstand van de terminal. Er zijn geen alternatieve parkings in de buurt van het vliegveld. Je kunt wel gratis parkeren op een randparking in Oostende en met het openbaar naar de luchthaven reizen. Gratis parkeren in de omgeving van Oostende Airport is echter niet zonder risico’s.

Parkeren op het vliegveld

Parking P2 en P3

Alle parkeerplaatsen op de luchthaven van Oostende liggen op loopafstand van de terminal. Op Parking P2 en P3 betaal je voor een week parkeren € 73,50. Voor twee weken parkeren betaal je € 136,50. Het maximum tarief voor een maand parkeren is € 150. Een parkeerplek reserveren is niet mogelijk. Volgens de website van de luchthaven is er het hele jaar door voldoende parkeergelegenheid.

Parking P1

Op Parking P1 parkeer je direct voor de terminal. Voor een week parkeren betaal je € 105. Het maximum tarief voor een maand parkeren is € 180. Bekijk het overzicht met alle parkeertarieven op Oostende Airport.

Kiss & Ride

(Mede)reizigers en bagage kun je afzetten bij de Kiss & Ride-strook voor de vertrekhal. De eerste 15 minuten parkeer je gratis op P1.

Park, Sleep & Fly

In Oostende zijn er geen hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. De meeste hotels bieden sowieso geen gratis parkeergelegenheid voor hun gasten.

Als je met de auto komt en de nacht voor (of na) je vlucht graag in de buurt van het vliegveld wilt overnachten is Ibis Budget Oostende Airport een prima keuze. Een tweepersoonskamer kost meestal tussen de € 67 en 114. Voor een parkeerplek betaal je € 15 per dag. Informeer wel eerst even of je je auto gedurende je verblijf in het buitenland op hun parkeerterrein mag achterlaten.

Vanaf Ibis Budget Oostende Airport neem je bus 68 of 69 naar de luchthaven, al stopt deze bus niet direct voor de vertrekhal. Stap uit bij halte Raversijde E. Desmitlaan en loop de laatste 400 meter naar de terminal (route). Tegen betaling kun je ook gebruik maken van de luchthavenshuttle van het hotel.

Gratis parkeren bij de luchthaven

In grote delen van Oostende geldt betaald parkeren. Bekijk de overzichtskaart (pdf). In Raversijde, de wijk nabij de luchthaven, zijn veel straten aangemerkt als blauwe zone: je mag hier maximaal 8 uur parkeren en je dient gebruik te maken van de blauwe parkeerschijf.

Gratis parkeren is mogelijk op diverse onbewaakte randparkings. Zo kun je je auto kwijt bij de randparking aan de Koninginnelaan. Je parkeert gratis en onbeperkt in de parkeervakken langs de weg (let op: dus niet in de parkeergarage aan de Kaïrostraat). Van de Koninginnelaan loop je minder dan een kilometer naar de bushalte op de Nieuwpoortsesteenweg (kaart) waar je bus 6 naar de luchthaven neemt.

Je parkeert ook gratis op de randparking bij het Maria-Hendrikapark aan de Iependreef (of de nabijgelegen parkeerplaatsen bij de Mercatorlaan en de Graaf de Smet de Naeyerlaan). Van hier is het iets minder dan een kilometer lopen naar het station van Oostende (route), waar je op bus 6 naar de luchthaven kunt stappen.

Wanneer er geen plek meer is op de bovenstaande randparkings, kun je vaak nog terecht op randparking Oosteroever aan de Ankerstraat. Je auto staat hier wel erg afgelegen. Vanaf de randparking neem je eerst de kusttram naar het station van Oostende, waar je overstapt op bus 6 naar de luchthaven.

Houd er rekening mee dat de randparkings niet bewaakt zijn en dat er altijd een kans is op inbraak of vandalisme. Als je op straat parkeert, zorg er dan voor dat je echt 100 procent zeker bent dat je op de gevonden plek mag parkeren. De hierboven omschreven situatie kan in de tussentijd gewijzigd zijn. Parkeer binnen de vakken en wees omwonenden niet tot last. 

Foto: LimoWreck / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Oostende-Brugge Airport

Oostende-Brugge Airport ligt net buiten het centrum van Oostende. Vanaf deze luchthaven vlieg je naar een beperkt aantal bestemmingen in en om Europa. Vanuit Vlaanderen is het vliegveld eenvoudig te

Lees verder »

12 gedachten over “Goedkoop of gratis parkeren Oostende Airport”

 1. tom dewaele

  Beste,

  wij zouden onze auto een week willen achterlaten op parking luchthaven.

  Kunnen we reserveren, is er bewaking en wat is de prijs?

  Vriendelijke groetjes

  1. Beste Tom,
   Je hoeft geen reservering te maken als je je auto op Oostende Airport wilt parkeren: volgens de website van de luchthaven is er altijd plek zat. Voor een week parkeren betaal je € 73,50 en er is camerabewaking aanwezig op de parking.
   Groet,
   Wouter

  1. Hoi Angelique, de gratis parkings zijn vrij toegankelijk, dus je kunt zo lang parkeren als je wilt. Je auto staat hier echter volledig onbewaakt. Het zou dus vervelend zijn als er een ruitje wordt ingetikt en je hier pas twee maanden later achterkomt. Ook kan het zijn dat auto’s op deze parking op een gegeven moment van hun plek moeten vanwege werkzaamheden of een evenement. Meestal wordt zoiets ruim van tevoren aangegeven, maar of je dat al 3 à 4 maanden van te voren kunt weten betwijfel ik.

 2. Kan ik mijn auto nog steeds ‘aan de baan’ voor de ingang van de luchthaven zetten. Een half jaar geleden kon dat probleemloos.

  1. Beste Jik, de Nieuwpoortsesteenweg (de weg die langs de luchthaven loopt) en omringende straten zijn tegenwoordig een blauwe zone. Je mag hier maximaal 8 uur parkeren en je dient gebruik te maken van de blauwe parkeerschijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *