Oostende-Brugge Airport

Oostende-Brugge Airport ligt net buiten het centrum van Oostende. Vanaf deze luchthaven vlieg je naar een beperkt aantal bestemmingen in en om Europa. Vanuit Vlaanderen is het vliegveld eenvoudig te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Voor de meeste Nederlanders is de reis naar de luchthaven ietwat omslachtig. Als je van ver komt kun je altijd nog overwegen om in Oostende of Brugge te overnachten.

Bestemmingen

Oostende Airport (OST) biedt vluchten naar een relatief klein aantal bestemmingen. Het meerendeel van de vluchten wordt verzorgt door TUI fly (voormalig Jetairfly). Met deze maatschappij vlieg je naar populaire vakantiebestemmingen in Zuid-Europa, Turkije, Egypte en Tunesië. Een deel van de vluchten is seizoensgebonden.

Voor lijndienstmaatschappijen als Brussels Airlines en KLM moet je naar Brussel Zaventem of Schiphol reizen. Voor budgetmaatschappijen als Ryanair kun je terecht op de luchthaven van Charleroi of op Eindhoven Airport.

Een overzicht van alle bestemmingen waar je vanaf Oostende Airport naar toe kunt vliegen vind je op de Engelstalige Wikipedia-pagina van de luchthaven

Goedkope vliegtickets

Op de website van TUI fly vind je een handig overzicht van de goedkoopste ticketprijzen naar alle bestemmingen waar je vanaf Oostende heen kunt vliegen. Of maak gebruik van Skyscanner: met deze vergelijkingswebsite kun je vluchten zoeken van “Oostende-Brugge” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar.

OV naar het vliegveld

Om met het openbaar vervoer op Oostende-Brugge Airport te komen reis je meestal via het treinstation van Oostende. Hier stap je op bus 6 naar de luchthaven. Oostende Airport is goed bereikbaar voor reizigers uit Vlaanderen en Brussel. Vanuit Nederland ben je met het openbaar vervoer erg lang onderweg, waardoor het slechts zelden de moeite waard is om naar dit vliegveld te reizen. Op onze pagina over openbaar vervoer naar Oostende Airport hebben we alle opties op een rijtje gezet.

Taxi naar Oostende

Uiteraard kun je ook een taxi of privé-taxibusje (tot 16 personen) naar Oostende Airport nemen: wel zo comfortabel! Als je met een groep bent en ook weer niet al te ver van Oostende woont is deze optie vaak goed betaalbaar. Vergelijk taxi-aanbieders met Booking.com. Voor grotere groepen kun je een bus huren.

Met de auto

De auto is meestal de makkelijkste manier om op het vliegveld van Oostende te komen. Het vliegveld ligt ten zuidwesten van het centrum van Oostende, niet ver van het strand. Vanuit uit zowel Antwerpen als Brussel ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg. Vanuit Amsterdam is de reistijd zo’n drie uur (routeplanner).

Parkeren

Alle parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal: dus geen gedoe met shuttlebussen. Je kunt ook gratis parkeren op een onbewaakte randparking in Oostende en met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen. Meer details vind je op onze pagina over parkeren bij Luchthaven Oostende.

Autoverhuur

Het is ook mogelijk om een auto te huren op Oostende Airport. Avis is de enige verhuurder op het vliegveld. In Brugge vind je een groter aanbod. Je vergelijkt verschillende aanbieders met Rentalcars.com. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in bijvoorbeeld je woonplaats huurt en op Oostende Airport terugbrengt (of vice versa), is mogelijk, vaak tegen een meerprijs. Als de auto in een ander land terugbrengt betaal je hiervoor over het algemeen een hoger bedrag.

Overnachten

Hoewel er geen hotels op het luchthaventerrein zijn, vind je wel een groot aanbod in en om Oostende. Houd er rekening mee dat Oostende een populaire badplaats is, waar het ’s zomers erg druk kan worden. In Oostende kun je eveneens in een hostel overnachten. We kunnen niet met zekerheid zeggen of je in de terminal van Oostende Airport kunt slapen. Bekijk alle accommodatie-tips op onze pagina over overnachten bij Oostende Airport.

Faciliteiten

Oostende-Brugge is een kleine luchthaven. In het terminalgebouw vind je een klein aantal restaurants en winkels. De wifi is gratis. Een volledig overzicht van alle faciliteiten en services vind je op de website van Oostende Airport.

Er zijn geen lounges aanwezig op de luchthaven. Douches en bagagekluizen zijn evenmin beschikbaar. Bagagebewaarplaatsen vind je overigens wel op het treinstation van Oostende.

Foto: Alan Wilson / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *