Schiphol: deze hotels raden wij aan!

Wanneer je vlucht op een onmenselijk tijdstip vertrekt of aankomt, is het een optie om op Schiphol te overnachten. Als je weinig geld hebt kun je in de terminal slapen, maar voor wat meer comfort is er op de luchthaven zelf en in de omgeving een ruim aanbod van hotels te vinden.

Behalve hotels heeft Schiphol veel andere faciliteiten voor reizigers; waaronder winkels, eetgelegenheden, douches, een fitnessruimte & spa, business-class-lounges, wifi en bagagekluizen.

Hotels op Schiphol

Diverse hotels op de luchthaven liggen op loopafstand van de terminal, waaronder het HiltonSheraton en CitizenM. Het laatste hotel is meestal de goedkoopste optie, met comfortabele tweepersoonskamers voor € 100-140. Achter de paspoortcontrole vind je ook nog twee hotels: Mercure en Yotel, waar je voor een nacht of slechts een paar uurtjes kunt slapen. Voor een tweepersoonskamer betaal je rond de € 110-130 per nacht.

Verder vind je op en in de buurt van de luchthaven verschillende hotels (soms met gratis shuttle-bus). Ibis Budget Amsterdam Airport is vaak de goedkoopste optie met tweepersoonskamers rond de € 50-60 (geen gratis shuttle). Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in de omgeving van Schiphol.

Wanneer je met de auto komt, pakt een Park, Sleep & Fly arrangement vaak voordeliger uit.

Overnachten in Amsterdam

Gezien de uitstekende bereikbaarheid van Schiphol kun je eveneens prima in Amsterdam overnachten. Met de nachttrein is de luchthaven ook heel vroeg in de ochtend te bereiken. Ho(s)tels in Amsterdam vind je met Booking.com.

Let op: in weekenden en in het hoogseizoen zijn Amsterdamse hotels en hostels vaak vol of peperduur. Maak altijd een reservering. Voor een bed op een slaapzaal betaal je ongeveer € 15 in het laagseizoen, tot € 50(!) in weekenden en in het hoogseizoen. Stayokay Stadsdoelen (op loopafstand van Centraal Station) en ClinckNoord Hostel (in Amsterdam Noord, direct bij de pont) bieden goede kwaliteit budgetaccommodatie.

Omdat Schiphol ‘s nachts goed bereikbaar is vanuit Haarlem (met nachtbus N30), Leiden, Den Haag, Rotterdam en zelfs Utrecht; kun je eventueel ook in deze steden overnachten.

Slapen in de terminal

Schiphol is altijd open. Slapen op de luchthaven is mogelijk, maar de beste plekken vind je aan de airside: voorbij de paspoort- of veiligheidscontrole. Aan de airside vind je bijvoorbeeld comfortabele relax-stoelen in het (overdekte) Airport Park. Wanneer je een ticket voor de volgende ochtend hebt, kun je de avond van tevoren soms al door de controle. Moet je nog bagage inchecken? Dan zit er helaas niets anders op dan te wachten op Schiphol Plaza.

Op Sleeping in Airports kun je over de nachtelijke Schiphol-avonturen van andere reizigers lezen. Ben je van plan om een nachtje op Schiphol door te brengen? Lees dan ons artikel met tips voor slapen op een luchthaven.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *