De luchthaven van Bremen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar houd wel rekening met lange reistijden: zelfs vanuit Groningen ben je bijna 3 uur onderweg. Vanuit de Randstad moet je rekenen op meer dan 4,5 uur reistijd. Bremen Airport heeft geen eigen trein- of busstation: je reist altijd via Bremen Hauptbahnhof, waar je tram 6 naar de luchthaven neemt.

Nederland ↔ Bremen Airport

Vanuit Amsterdam reis je het snelst met de trein via Osnabrück of iets langzamer (maar goedkoper) met Flixbus. Vanuit Groningen zijn er dagelijks meerdere trein- en busverbindingen met Bremen.

Trein (via Osnabrück)

Vanaf Amsterdam Centraal reis je met een overstap in Osnabrück in tenminste 4 uur en een kwartier naar Bremen Hauptbahnhof. Je kunt ook in Amersfoort, Hengelo of een andere stad op het traject instappen.

Treinkaartjes vanuit Amsterdam zijn beschikbaar vanaf € 27,90. Als je bereid bent om vaker over te stappen en zeker een uur langer onderweg te zijn, kun je ook al vanaf € 18,90 reizen voor het Sparpreis-tarief. Vergelijk alle reisopties bij NS International en de Deutsche Bahn. Boek bijtijds voor de beste tarieven.

Bus en trein (vanuit Groningen)

Vanuit Groningen is het mogelijk om per bus en trein naar het station van Bremen te reizen. Door de beschadigde spoorbrug over de Ems, reis je tussen Groningen en Leer met de bus. De totale reistijd is 2 uur en 35 minuten (vanuit Amsterdam ben je sneller via Osnabrück). Een enkele reis van Groningen naar Bremen kost vanaf € 34,30 bij NS International of de Deutsche Bahn.

Als je bereid bent om een keer extra over te stappen en 3 uur en 12 minuten onderweg te zijn, kun je vanaf € 18,90 gebruik maken van het Sparpreis-tarief. Je kunt dan alleen op de aangegeven tijd reizen. 

Je kunt dezelfde route ook afleggen met het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. Dit ticket is op werkdagen geldig vanaf 9.00 uur (vanuit Groningen al vanaf 8.30 uur) tot 3.00 uur de volgende dag. Tijdens weekenden en feestdagen is het ticket de hele dag geldig. De prijs voor het  Niedersachsen-Ticket plus Groningen is € 29/35,50/42/48,50/55 voor 1/2/3/4/5 personen. Het ticket is ook gelding op de tram naar naar de luchthaven. Koop je kaartje van tevoren op de website van de Deutsche Bahn of bij het DB-loket in de Arriva Store op Groningen CS (toeslag € 2).

Flixbus naar Bremen

Verschillende keren per dag rijdt Flixbus van Groningen CS (via Leer) naar Bremen Hauptbahnhof (waar je de tram naar het vliegveld  kunt nemen). Er is ook een bus die om 1.30 uur uur vertrekt en om 3.50 uur in Bremen aankomt: ruim op tijd voor de eerste vlucht van de dag. Tickets voor een enkele reis zijn beschikbaar vanaf € 9.

Je kunt met Flixbus ook meerdere keren per dag vanuit Amsterdam naar Bremen reizen, vanaf € 14 (reistijd: 4 en een half tot 6 uur, via Drachten en Groningen). Er zijn eveneens verbindingen met andere Nederlandse steden, maar deze bussen rijden minder frequent en vaak moet je overstappen.

België ↔ Bremen Airport

Voor reizigers uit België ligt Bremen Airport bepaald niet naast de deur. Vaak is het de besparing niet waard om helemaal naar deze luchthaven af te reizen. Goede kans dat je goedkoper uit bent met een vlucht vanaf Charleroi, Keulen of Eindhoven.

Trein

Je kan vanuit Brussel met de Thalys en/of ICE (met een overstap in Dortmund of Keulen) naar Bremen Hauptbahnhof reizen, maar dan ben je bijna 6 uur onderweg (en moet je ook nog met de tram naar het vliegveld). Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 37,90 enkele reis bij NMBS-Europe of bij de Deutsche Bahn.

Flixbus

Flixbus rijdt meerdere keren per dag tussen Brussel en Bremen, maar zelfs met de snelste verbinding ben je al meer dan 6 uur onderweg. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16. Met een overstap kun je ook vanuit andere Belgische steden naar Bremen reizen. Zorg vanzelfsprekend voor een ruime tijdsmarge tussen de busrit en je vlucht.

Bremen-centrum ↔ luchthaven

Tram 6

In minder dan 20 minuten brengt tram 6 je van Bremen Hauptbahnhof naar de luchthaven. Een enkele reis kost € 2,85. Het Niedersachsen-Ticket (plus Groningen) is eveneens geldig in de tram. De eerste tram vertrekt doordeweeks om 3.45 uur en in het weekend om 4.30 uur. Doordeweeks rijdt tram 6 overdag tenminste elke 10 minuten. Vroeg in de ochtend en laat in de avond rijdt de tram minder frequent.

Taxi

Een taxi van Bremen Hauptbahnhof naar het vliegveld kost ongeveer € 18. Afhankelijk van de drukte op de weg duurt de taxirit zo’n 15 minuten.

Foto: Bahnfrend / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *