Groningen Airport: hotels in de buurt

Voor de meeste Nederlanders ligt Groningen Airport niet bepaald naast de deur. Als je een eind moet reizen om op de luchthaven te komen, dan is het wel zo comfortabel om in de buurt van het vliegveld te overnachten, vooral als je een vroege vlucht hebt of laat aankomt.

De grootste hotelaanbod vind je in het centrum  van Groningen. Je kunt daar eveneens overnachten in een hostel of desnoods de hele nacht in een kroeg zitten, want de stad kent geen vaste sluitingstijden voor clubs en cafés.

Hotels bij Groningen Airport

Op de luchthaven zelf zijn geen hotels. De dichtstbijzijnde overnachtingsmogelijkheid is het Fletcher Familiehotel Paterswolde, gelegen in een landelijk gebied halverwege Groningen en het vliegveld. Voor een tweepersoonskamer betaal je ongeveer € 100. Het hotel heeft een sauna en binnenzwembad. Bus 2 naar de luchthaven stopt voor de deur.

Overnachten in Groningen

Je kunt ook overnachten in het gezellige centrum van Groningen en een bus of taxi naar het vliegveld nemen. Het ietwat zakelijke Hampshire Hotel Groningen Centre (tweepersoonskamers vanaf € 65) en het modern vormgegeven Asgard Hotel (vanaf € 100) zijn goede opties op loopafstand van trein en bus.

Wat verder van het station (maar nog steeds beloopbaar) vind je NH Hotel de Ville en Hotel Corps de Garde. Beiden bieden comfortabele tweepersoonskamers vanaf € 90. Wil je je vakantie echt op een bijzondere manier beginnen of eindigen, dan is de Prinsenhof is uitstekende keuze. Luxe kamers in dit 15e-eeuwse complex zijn boekbaar vanaf € 150.

Er zijn goedkopere opties in de binnenstad: Budgett Hostel op de Rademarkt heeft tweepersoonskamers vanaf € 55 en dormbedden voor € 25. Een andere voordelige accommodatie is het Simplon Jongerenhotel in het noordelijke deel van de binnenstad.

Slapen in de terminal

Groningen Airport sluit na de laatste vlucht. Slapen in het terminalgebouw is dus niet mogelijk.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Groningen Airport Eelde

De luchthaven van Groningen ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad, bij het dorp Eelde. Voor reizigers uit het noorden van Nederland is dit vliegveld soms een goed

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *