Goedkoop + gratis parkeren Groningen Airport

Parkeren op Groningen Airport is niet duur. Je kunt je auto vrijwel direct naast de terminal neerzetten, dus geen gedoe met pendelbussen. Soms ben je goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Als je echt héél arm bent kun je gratis op straat parkeren in de omgeving van de luchthaven.

Parkeren op de luchthaven

Parking P3

Parkeerterrein P3 is de voordeligste parking op Groningen Airport om je auto voor langere tijd neer te zetten. Als je van tevoren een reservering maakt betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 40/70/90. Zonder reservering ben je € 65/105/140 kwijt. De loopafstand naar de terminal is hooguit 7 minuten. Bekijk alle tarieven.

Andere officiële parkings

Je kunt ook dichter bij de vertrekhal parkeren:

  • Parking P2 ligt op één minuut lopen van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je met een reservering € 65/100/135.
  • Op P1, direct tegenover de terminal, betaal je met reservering € 80/125/160.
Overzicht van de officiële parkings. Afbeelding: Groningen Airport.

Gratis parkeren Corendon

Vlieg je met Corendon? Dan kun je gratis parkeren op één van de officiële parkings van Groningen Airport. Je moet je parkeerplek wel van tevoren boeken op de website van Corendon. De gratis uitrijkaart haal je bij vertrek (!) op bij de incheckbalie. Als je met Transavia of TUI vliegt, geldt deze actie niet.

Kiss & Ride

Kom je iemand halen of brengen? Direct voor de terminal kun je passagiers in of uit laten stappen. Wil je de auto kort parkeren? Dan kun je terecht op parkeerterrein P1 (€ 5 voor een uur parkeren).

Parkings in de buurt

Je kunt je auto ook kwijt bij Parkeren Vliegveld Eelde, direct tegenover de landingsbaan, op ongeveer 700 meter van de terminal. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 40/52/60. Een gratis shuttlebus brengt je in 2 minuten naar de terminal en haalt je bij terugkomst weer op. 

Kies je voor de optie “budget parking“, dan krijg je € 5 korting, maar is de shuttle niet inbegrepen. Je kunt medereizigers en bagage vooraf bij de terminal afzetten.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
Groningen Airport P3Lopen < 7 min€ 40€ 70€ 90
Groningen Airport P2Lopen ± 1 min€ 65€ 100€ 135
Groningen Airport P1Lopen < 1 min€ 80€ 125€ 160
Parkeren Vliegveld Eelde (shuttle)Shuttle ± 2 min€ 40€ 52€ 60
Parkeren Vliegveld Eelde (budget)Lopen ± 10 min€ 35€ 47€ 55

Parkeren bij een hotel

In de omgeving van Groningen Airport zijn er geen hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. Wel is het mogelijk om vanaf Fletcher Familiehotel Paterswolde met bus 9 naar het vliegveld te reizen. Voor een tweepersoonskamer betaal je hier meestal tussen de € 58 en 100. Informeer bij het hotel of het misschien toch mogelijk is om je auto gedurende je vakantie op hun parkeerplaats te laten staan.

Je kunt hetzelfde proberen bij Best Western Hotel Groningen Plaza. Een tweepersoonskamer kost hier meestal tussen de € 60 en 110. Vanaf dit hotel is het ongeveer een kilometer lopen naar de dichtsbijzijnde bushalte waar je op bus 9 kunt stappen. Uiteraard kun je ook een taxi of Uber naar de luchthaven nemen.

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk biedt tweepersoonskamers vanaf € 78 per nacht en ligt direct naast het onbewaakte P+R terrein Hoogkerk, waar je sowieso gratis en onbeperkt mag parkeren. Als je vanaf hier met de bus naar Groningen Airport wilt reizen moet je overstappen, maar je kunt ook een taxi of Uber nemen.

Gratis parkeren Groningen Airport

Je kunt gratis parkeren in het dorp Eelde of in een buitenwijk van Groningen (zones met betaald parkeren). Parkeer in de buurt van een bushalte van lijn 9, zodat je eenvoudig de bus naar het vliegveld kunt nemen. De bushaltes vind je op de kaart in Google Maps. Vanuit het dorp Eelde kun je ook naar de luchthaven lopen. De afstand is ongeveer 2 kilometer.

Aan de rand van Groningen vind je eveneens een aantal onbewaakte P+R terreinen waar je gratis onbeperkt mag parkeren, maar geen van deze parkeerterreinen heeft een directe busverbinding met de luchthaven.

Houd er rekening mee dat sommige mensen het niet op prijs stellen als een “vreemde” auto langere tijd in hun straat geparkeerd staat. Er is altijd een kleine kans op auto-inbraak of vernieling. Met de voordelige parkeertarieven van Groningen Airport moet je jezelf afvragen of je het risico wilt nemen.

Foto: Adobe Stock

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Groningen Airport Eelde

De luchthaven van Groningen ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad, bij het dorp Eelde. Voor reizigers uit het noorden van Nederland is dit vliegveld soms een goed

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *