Groningen Airport Eelde

De luchthaven van Groningen ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad, bij het dorp Eelde. Voor reizigers uit het noorden van Nederland is dit vliegveld soms een goed alternatief voor Schiphol of Eindhoven. Voor reizigers uit andere delen van Nederland heeft het slechts heel af en toe zin om met het openbaar vervoer of de auto naar Groningen Airport Eelde te reizen. Kom je van ver? Dan kun je in de buurt van het vliegveld overnachten.

Bestemmingen

Het aantal vluchten vanaf Groningen Airport (GRQ) is nogal beperkt. Het aanbod bestaat vooral uit vakantievluchten van TUI fly en Corendon. Veel vluchten zijn seizoensgebonden.

Wikipedia biedt een handig overzicht van alle maatschappijen die vanaf Groningen Airport vliegen en hun bestemmingen.

De luchthavens van Eindhoven en Rotterdam hebben een groter aanbod van budget- en/of vakantievluchten. Voor vluchten met een lijndienstmaatschappij als KLM moet je vanaf Schiphol vertrekken. Voor reizigers uit Noord-Nederland is Bremen Airport soms ook een interessant alternatief.

Goedkope vliegtickets

Als je goedkope vliegtickets vanaf Groningen zoekt is Skyscanner een goed beginpunt. Als je nog geen eindbestemming voor ogen hebt en wanneer je reisdata flexibel zijn, kun je vluchten zoeken van “Groningen Airport” naar “overal”, ook over de hele maand of het hele jaar. Kayak en Google Flights zijn andere goede sites om goedkope vliegtickets te vinden.

Voor bestemmingen die niet al te ver weg liggen, kun je in plaats van het vliegtuig ook de trein of de bus nemen. Hiermee voorkom je irritante veiligheidscontroles en je wordt meestal in het centrum van de stad afgezet. Check de reistijden en tarieven van de NS International en Flixbus.

OV naar het vliegveld

Groningen Airport heeft geen eigen treinstation. Met de bus kun je zowel vanaf het station van Groningen (direct) als vanuit Assen (één overstap) naar het vliegveld reizen. Vanuit de rest van Nederland is het best een lange reis om met het openbaar vervoer op Groningen Airport te komen. Naast de trein kun je ook met Flixbus naar Groningen reizen en daar overstappen op de bus. Op onze pagina over openbaar vervoer naar Groningen Airport vind je meer informatie.

Taxi naar Groningen

Als je met meerdere personen reist en niet al te ver van Groningen woont, is het wellicht interessant om met een taxi van je woonadres naar Groningen Airport te reizen. Met Booking.com vergelijk je taxi-aanbieders voor voertuigen tot 16 passagiers. Met meer mensen kun je desnoods een bus huren.

Met de auto

Groningen Airport ligt bij Eelde, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Groningen-centrum. Vanuit Amsterdam ben je met de auto ruim 2 uur onderweg. Vanuit Antwerpen is de reistijd ongeveer 3 uur (routeplanner).

Parkeren

Je auto parkeren op Groningen Airport is best betaalbaar en alle parkings liggen op loopafstand van de terminal. Er is ook nog een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld waar je mogelijk goedkoper uit bent. Verder kun je gratis op straat parkeren in de buurt van het vliegveld. Uitgebreide informatie over alle parkeermogelijkheden vind je op onze pagina over parkeren bij Groningen Airport.

Autoverhuur

Op Groningen Airport vind je een diverse autoverhuurbedrijven. Je kunt aanbieders vergelijken met Rentalcars.com. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in bijvoorbeeld je woonplaats huurt en op Groningen Airport terugbrengt (of vice versa), behoort tot de mogelijkheden.

Overnachten

Bij een vroeg vertrek of een late aankomst is het wel zo comfortabel om in de buurt van Groningen Airport te overnachten. Er zijn geen hotels op het vliegveld zelf, maar in de directe omgeving en in Groningen is er voldoende aanbod. Slapen in de terminal is niet mogelijk, want deze gaat ’s nachts dicht. Op onze pagina over accommodatie bij Groningen Airport vind je een overzicht van de beste overnachtingsmogelijkheden.

Faciliteiten

Groningen is een kleine luchthaven met beperkte faciliteiten. Er is een restaurant en een Airportshop. Douches zijn niet beschikbaar. Evenmin is er een lounge op de luchthaven.

Internet

Op Groningen Airport kun je gratis gebruik maken van wifi.

Bagagekluizen

Op de luchthaven zijn geen bagagekluizen aanwezig. Op het Centraal Station van Groningen vind je wel bagagekluizen (openingstijden: van 6.00 tot 0.00 uur). Een kleine/grote kluis kost € 5/7 voor de eerste 24 uur (alle tarieven).

Foto: Alf van Beem / CC0 1.0

Delen:

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *